עולם עזרי הראייה ובעיקרו תחום עדשות המגע, עובר בשנים האחרונות התפתחות רבה. הטכנולגיות החדשות המשמשות ליצור עדשות מגע, מאפשרים ליצרנים הושנים לספק עדשות במגוון רחב מאוד של עדשות מסוגים שונים ומגוונים. עדשות עם צילינדר , עדשות זמניות, עדשות קבועות ועדשות צבע מהווים רק חלק קטן מסוגיהן השונים של עדשות המוצעות כיום בכל חנות אופטיקה.
סוגים שונים של עדשות מגע
בתחילת דרכן עדשות המגע אותן ניתן היה למצוא כללו בעיקרן עדשות מספר (+/-) ו/או עדשות צבע. עדשות אלו היו כעיקרן עדשות מגע קבועות ויועדו לתקופות שימוש ממושכות של שנה ומעלה. כיום ניתן למצוא עדשות מגע לכל מטרה וצורך. עדשות מגע עם צילינדר וכן עדשות מגע זמניות נחשבות לפופולאריות ושכיחות ביותר.
מהן עדשות מגע זמניות
עדשות מגע זמניות הן עדשות לתקופות שימוש קצר של פחות משנה. עדשות אלו כוללות עדשות מגע יומיות (עדשות מגע חד פעמיות), עדשות רבעוניות לשימוש של כשלושה חודשים, עדשות מגע חודשיות (לרוב מיועדות לשימוש גם בלילה (ניתן לשיון איתן ללא חשש) ועוד. עדשות זמניות כנ"ל ובעיקרן עדשות מגע יומיות נחשבות כנוחות מאוד לשימוש ועל כן כאמור, פופולאריות מאוד.
האם עדשות מגע זמניות מגיעות עם צילנדר
עדשות מגע זמניות ניתן להשיג בכל הווראציות המאפיינות עדשות זמניות ומשקפי ראייה סטנדרטיות. לצורך הדוגמא, לא תהיה זו בעיה לרכוש עדשות מגע עם צילנדר גם לתקופות שימוש קצרות מאוד (עדשות מגע יומיות, דו שבועיות, חודשיות וכיו"ב).
כיצד בוחרים תקופת שימוש ?
חשוב מאוד להבין כי ככל שתקופת השימוש תהיה קצרה יותר, העלויות הנדרשות עשויות להיות גבוהות יותר. הסיבה לכך היא, באופן טבעי, תדירות החלפתן של העדשות. עדשות יומיות , אותן מחליפים מידי יום( 365 עדשות בשנה), תהיינה יקרות יותר מעדשות רבעוניות אותן מחליפים 4 פעמים בשנה בלבד.