לקראת האביב, אנחנו הולכים להוריד מעלינו את שכבות הבגדים שעטפו אותנו בחורף. היות וכולנו נהיה הרבה יותר קלילים, בואו נעביר את השכבות לאכסון ב...צנצנות.
זאת תעסוקה מומלצת לילדים בגילאי 4 עד 8. אפשר גם לילד בן 3, אם הוא כבר מבין מספיק שאסור להכניס את הקטניות לפה או לאף, חלילה.
לפני הכול, טיפ קטן: בניקיונות לקראת פסח בודאי תגלו מלאי של כלים ריקים: שפופרת קרם פנים שהתרוקנה, צנצנת קטנה של ריבה, מיכל שקוף של מי פנים, בקבוקון בושם שנותר בו רק הריח. אנא אל תשליכו כלום! נקו היטב ושמרו הכול בסלסלה. תתפלאו לגלות כמה שימושים נמצא לכל כלי שקוף, ואילו תעסוקות נחמדות נציע לילדים.
אגב: אם תרצו לראות המחשה, גלשו לאתר " מעניין את הסבתא" למדור "בילוי של מספר שעות עם כמה נכדים":
http://www.saba-sabta.co.il/bilu/bilui02
כסו את השולחן בדפי עיתון ישן, כדי למנוע לכלוך. תנו לכל ילד צנצנת קטנה, שקופה ונקייה, שיש לה פקק או מכסה. באמצע השולחן הניחו קעריות עם קטניות בצבעים שונים: אורז לבן, אורז אדום ואורז מלא, עדשים כתומות, עדשים ירוקות ועדשים חומות, גרגרי חומוס, שעועית לבנה , שעועית חומה , שעועית אדומה, אפונה ירוקה יבשה – בקיצור, כל מה שנותר במזווה ועוד לא זכה להתבשל בסירים שלכם.
כעת ציידו כל נכד במשפך גדול דיו , כך שכל הקטניות יוכלו לעבור דרך הפתח התחתון, אבל לא גדול מדי – כדי שהצנצנת לא תתהפך בגלל המשפך. הדריכו כל ילד שיעביר כמות של אחת הקטניות לצנצנת, כך שתיווצר שכבה אחידה.
אם, למשל, השכבה הראשונה היא של עדשים כתומות , הציעו שיניחו מעליה שכבת אורז לבן או אפונה ירוקה. הסבירו להם שכדאי לשלב בין הצבעים, כך שיוצר צרוף נעים לעין.
הילדים יכולים להמשיך למלא את הצנצנות, עד שאלה יהיו מלאות. אין להשאיר מקום ריק, כיון שבמקרה כזה כל תזוזה הכי קטנה של הצנצנת תגרום לערבוב הקטניות וכל האפקט "האמנותי" ילך לאיבוד.
כשהצנצנת מלאה, שמים את הפקק וסוגרים היטב. אפשר לתת לילדים מרקר וכל ילד יכול לרשום על הצנצנת שלו את שמו, לתפארת מדינת ישראל.