כמה פעמים שמעתם באוזניכם את המושג ממונה בטיחות או לחלופין ממונה בטיחות בעבודה?
מדינת ישראל נאורה עם חוקים יפים ונכונים – בינהם כל בית עסק המחזיק ברשותו מעל חמישים עובדים לפחות חייב להעסיק אדם בעל תפקיד: ממונה בטיחות בעבודה. כל מפעל בוחר ממונה בטיחות מטעמו, יש בעלי מפעל שיעדיפו להשכיר מחברת בטיחות בעל תפקיד שעדריך את מפעלם ויגן בדרכיו הבטחוניות, ויש מפעלים שבוחרים את האחד העובדים שולחים אותו לקורס בטיחות בעבודה, לומד את המקצוע מקבל תעודות והנה יש להם ממונה על המפעל מטעמם, וכך משתלב בעבודתו הקודמת באופן חלקי עם משרה חדשה: בטיחות ומגן בעבודתו.
תחומי אחריות בתפקוד של ממונה בטיחות בעבודה הם רבים מאוד ולא כל אדם יכול לשאת על כתפיו את גודל התפקיד. ישנם יותר מתשעה עשר תפקידים שונים אשר מוגדרות לו בתקנות.צריכתו וחשיבותו של נוכחות ממונה בטיחות בעבודה גדלה מיום ליום עקב התפתחות הטכנולוגיה והמכשור המתקדם עלולות להגרם תאונות עבודה רבות יותר ולכן כאשר יש איש מקצועי ויד מכוונת בשטח אסונות כבדים בעזרת שמים נחסכים כך.
אי לכך ובהתאם לזאת יותר ויותר חברות רואות פאן חיובי ונחוץ להעסיק ממונה בטיחות עבור שלום עובדיהם בשעות העבודה. ארגונים מפעלים בינוניים אפילו פחות מחמישים עובדים מעדיפים לקחת על עצמם את העלות של תחזוק גבוה בעקבות בטיחות בעבודה העיקר כדי לעבוד במרגוע ובמנוחת הנפש.
אם הינך בעל חברה ועדיפות ראשונית שלך היא רצון טובת העובדים: בטיחות ברמה גבוהה, אז כדאי מאוד לקחת את אחד העובדים המובחרים שלך, עם רצון להשכלה גבוהה ללמוד ולהתקדם, שוחח עימו על שידרוג בעבודה, אפשרות כניסה לתחום חדש ומרתק, הזדמנות פז להחכים ולדאוג לשלום חבריו לצוות – בעצם לצעוד צעד גדול אחד קדימה לפני כולם.
לסכום, יש הרבה מהלכים שאנשים מבצעים בחייהם, אך בעל מפעל שמחליט עם עצמו על שדרוג בטיחות בעבודה, זה מראה על אחריות ומנצ'יות כלפי העובדים שלו.