סכין מטבח טובה נחשבת לחברו הטוב של כל שף מתחיל או וותיק, אמנם הסכין לא תהפוך אתכם למגה בשלנים בין לילה, אבל בעזרתה תוכלו לשדרג את היכולות הקולינאריות שלכם, רק בזהירות זה חד !
ידית הסכין:
הידית היא חלק חשוב מאוד בסכין המטבח, הידית צריכה להיות יציבה ומקובעת היטב ללהב הסכין, ישנם סכינים בעלות ידית מתכתית כגוף אחד עם הלהב (סכיני גלובאל) , יש לחוש את הידית היטבולוודא את יציבותה, ושאינה מחליקה או בעלת סיבי עץ קוצניים ומסוכנים.
מידות הסכין:
למידות סכין המטבח שלכם חשיבות רבה, מידות הסכין וזווית הלהב (האורך הכללי והרוחב) יקבעו את תפקידה של הסכין, כלומר, סכין ארוכה וצרה תשמש בעיקר לחיתוך מוצרי גלם גדולים אך רכים יחסית כמו לחם, סכין ארוכה ולהב רחבה תשמש בעיקר לחיתוך מוצרי גלם קשים לחיתוך יחסית כגון נתחי בשר עוף או נתחי דגים גדולים, סכין מטבח בעלת להב צר וקצר תשמש בעיקר לחיתוך ירקות כמו עגבניות.
למידות הידית ומידות הלהב חשיבות מכרעת, בידקו מהן הצרכים שלכם וודאו שמידות הידית מתאימות לגודל היד שלכם, שכן אם בעת חיתוך תחליק לכם היד או לא תאחז בסכין בצורה יציבה יחסית זה עלול להיות מסוכן וכואב, סכין מטבח מקצועית ובמידות המתאימות תאפשר לכם אחיזה יציבה ושימוש לאורך זמן.
להב הסכין – החומר:
נירוסטה – high carbon
רוב סכיני המטבח עשויים או מפלדת פחמן גבוהה או מנירוסטה פחמן גבוהה .
ההבדל בין שני הסוגים הללו היא הסגסוגת המצויה בתוכם, אשר חייבת להכיל מינימום שלושה עשר אחוז כרום על מנת שלא להחליד או להכתים, סכין שף מקצועית תיוצר מנירוסטה ולא מפלדה מאחר ואינה מכתימה או פוגעת בטעם
פלדהhigh carbon:
להבים העשויים מפלדה עלולים לייצר כתמים ככל שהם מתיישנים, אבל יש להם יתרון לא רע, הסכינים הללו קלות יותר לתחזוק וזולות יותר לרכישה, ישנם לא מעט שפים אשר מעדיפים להוציא פחות על כל סכין אך לרכוש יותר סכינים, סכיני הפלדה יתנו מענה ראוי לכאלו המעדיפים כמות (באיכות סבירה) על איכות
להבים קראמיים :
הלהבים הקראמיים הם שחקנים חדשים יחסית, הלהב מגיע מהמפעל חד ביותר, יותר מכל להב אחר, החיסרון הוא שלא ניתן להשחיז את הלהב בבית בעת הצורך, בנוסף הסכינים הללו הן די שבירות ועדינות, מכה קטנה עלולה לפגוע בחוד הלהב ורק משחזת יהלומים תעזור לה במקרה הטוב, ובמקרה הרע לא יהיה מה לעשות עם הסכין.