חפש מאמרים:
שלום אורח
24.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

3 כללים לבחירת סכין מטבח מקצועית

מאת: רונןעסקי מזון24/03/20111129 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

סכין מטבח טובה נחשבת לחברו הטוב של כל שף מתחיל או וותיק, אמנם הסכין לא תהפוך אתכם למגה בשלנים בין לילה, אבל בעזרתה תוכלו לשדרג את היכולות הקולינאריות שלכם, רק בזהירות זה חד !

ידית הסכין:

הידית היא חלק חשוב מאוד בסכין המטבח, הידית צריכה להיות יציבה ומקובעת היטב ללהב הסכין, ישנם סכינים בעלות ידית מתכתית כגוף אחד עם הלהב (סכיני גלובאל) , יש לחוש את הידית היטבולוודא את יציבותה, ושאינה מחליקה או בעלת סיבי עץ קוצניים ומסוכנים.

מידות הסכין:

למידות סכין המטבח שלכם חשיבות רבה, מידות הסכין וזווית הלהב (האורך הכללי והרוחב) יקבעו את תפקידה של הסכין, כלומר, סכין ארוכה וצרה תשמש בעיקר לחיתוך מוצרי גלם גדולים אך רכים יחסית כמו לחם, סכין ארוכה ולהב רחבה תשמש בעיקר לחיתוך מוצרי גלם קשים לחיתוך יחסית כגון נתחי בשר עוף או נתחי דגים גדולים, סכין מטבח בעלת להב צר וקצר תשמש בעיקר לחיתוך ירקות כמו עגבניות.
למידות הידית ומידות הלהב חשיבות מכרעת, בידקו מהן הצרכים שלכם וודאו שמידות הידית מתאימות לגודל היד שלכם, שכן אם בעת חיתוך תחליק לכם היד או לא תאחז בסכין בצורה יציבה יחסית זה עלול להיות מסוכן וכואב, סכין מטבח מקצועית ובמידות המתאימות תאפשר לכם אחיזה יציבה ושימוש לאורך זמן.

להב הסכין – החומר:

נירוסטה – high carbon

רוב סכיני המטבח עשויים או מפלדת פחמן גבוהה או מנירוסטה פחמן גבוהה .
ההבדל בין שני הסוגים הללו היא הסגסוגת המצויה בתוכם, אשר חייבת להכיל מינימום שלושה עשר אחוז כרום על מנת שלא להחליד או להכתים, סכין שף מקצועית תיוצר מנירוסטה ולא מפלדה מאחר ואינה מכתימה או פוגעת בטעם

פלדהhigh carbon:

להבים העשויים מפלדה עלולים לייצר כתמים ככל שהם מתיישנים, אבל יש להם יתרון לא רע, הסכינים הללו קלות יותר לתחזוק וזולות יותר לרכישה, ישנם לא מעט שפים אשר מעדיפים להוציא פחות על כל סכין אך לרכוש יותר סכינים, סכיני הפלדה יתנו מענה ראוי לכאלו המעדיפים כמות (באיכות סבירה) על איכות

להבים קראמיים :

הלהבים הקראמיים הם שחקנים חדשים יחסית, הלהב מגיע מהמפעל חד ביותר, יותר מכל להב אחר, החיסרון הוא שלא ניתן להשחיז את הלהב בבית בעת הצורך, בנוסף הסכינים הללו הן די שבירות ועדינות, מכה קטנה עלולה לפגוע בחוד הלהב ורק משחזת יהלומים תעזור לה במקרה הטוב, ובמקרה הרע לא יהיה מה לעשות עם הסכין.

 



תגיות המאמר: אביזרי מטבח


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

מאת: http://www.kitchen-gadgets.co.il

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת רונן

מאמרים נוספים בנושא עסקי מזון

מאת: עופר שלועסקי מזון18/07/214053 צפיות
תנור אפייה תעשייתי

מאת: עופר שלועסקי מזון26/02/214472 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: דניאל מלמדעסקי מזון16/02/205946 צפיות
מסעדת NG נווה צדק הינה מסעדת בשרים הותיקה והאיכותית מאז שנת 2003. הבשרים הכי איכותיים. קראו מה הלקוחות ממליצים על המסעדה.

מאת: רועי כץעסקי מזון16/12/1812050 צפיות
מעוניינים באוכל מוכן לשבת? מתגעגעים לטעמים של בית? את ארוחת השבת הקרובה שלכם כבר תרכיבו מאוכל ביתי מוכן, טעים להפליא, אוכל עם טעם של בית. את התחושה החמימה הממלאת את הלב עם כל ביס בארוחה המתבססת על אוכל ביתי קשה לתאר במילים. גם כאשר ישנן עשרות מסעדות גורמה המציעות מנות מודרנית מעוצבות, רוב האנשים עדיין מתגעגעים יותר מכל לאוכל של בית כי אחרי הכל מאין כמו אוכל של בית.

מאת: דודישעסקי מזון31/05/183464 צפיות
"רק מחילופי המשפטים הקצרים הללו, נשמע כאילו עמדנו להיות אסירות במקום כלשהו בהרצליה ושבקרוב מאוד תמנע מאתנו האפשרות לנהל באופן חופשי את מאורעות ארוחת הערב שלנו או לפחות לצאת אל הרחוב ולתור אחר אחת כזאת.

מאת: הדסהעסקי מזון17/09/173291 צפיות
מאז ומתמיד פיצה הייתה נחשבת למאכל פופולרי ונחשק בקרב האוכלוסייה בעולם. ארץ ישראל גם היא נחשבת לאחת המדינות שאוהבות מאכל זה. ניתן למצוא פיצריות רבות ברחבי הארץ ובכלל זאת גם פיצריות בירושלים. ההבדל המשמעותי ביותר בין פיצריות בירושלים לפיצות בערים האחרות הוא הסגנון ההכנה של הפיצה ומבחר הרב שניתן למצוא.

מאת: שרון צרפתיעסקי מזון13/08/173635 צפיות
בהחלט לא חייבים לצאת מן הבית כדי לקבל ארוחה שהיא גורמה, ובדיוק לפי הטעם האישי של הסועדים. בלי לקום מהכסא, בלי לאחר, בלי לחכות למלצרית ועם כל הפרטיות של הבית האישי של כל אחד ואחד.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica