חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

השלבים הבסיסיים לבחינת רכישת עסק וקניית עסק

מאת: יורם שיפרניהול15/06/20091272 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

שלב בדיקת הכדאיות הכלכלית של העסק הוא שלב מהותי לפני ביצוע רכישה או הקמת עסק. רבים מבעלי העסקים הקטנים אינם מייחסים חשיבות מספקת לצורך בבחינה מקצועית של הפוטנציאל הריאלי הגלום בעסק - קודם לפתיחתו או קנייתו, והולכים שולל אחר מחשבות וחלומות שלעיתים שאינן תואמים את פני המציאות הפיננסית האמיתית.

עיון במדורי קניית / מכירת עסקים מראה כי רבות הן המודעות למכירת עסקים והסיבות שונות ומגוונות. בדרך כלל מבטיחות המודעות עסקים רווחיים ועתירי "פרנסה". העסקים הנמכרים הינם לרוב עסקים קטנים והניסיון מלמד כי מרביתם הינם עסקים כושלים אשר מסבים הפסדים תפעוליים ומצריכים "שריפת מזומנים" במקום רווח ופרנסה.

רבים מבעלי העסקים המפסידים מודעים לעובדה כי ישנם יזמים אשר מחפשים לצאת לדרך עצמאית ולרכוש עסק פעיל. הסברה כי "עדיף לרכוש עסק קיים וריווחי" מאשר להקים עסק אשר רב הנסתר בו על הגלוי מוביל כאמור לא פעם לרכישת עסק בו הקשיים מתגלים רק לאחר שהבעלים החדשים השקיעו כסף רב. על הקונה לערוך בדיקה יסודית לעסק (בדיוק כמו שהיה מבצע אילו היה רוכש רכב משומש) על ידי בעל מקצוע.

ישנן שיטות שונות להערכת שווי רכישת עסקים בחירת השיטה תעשה בהתאם לסוג העסק הנמכר ולמרכיבי הממכר, כגון: סוג הרכוש הקבוע, חוג לקוחות, מלאי מוניטין וכדומה.

שלבים הבסיסים ההכרחיים שאותם מבצעים רואי חשבון על מנת לבחון את הכדאיות של רכישת עסק.

  • אמינות וסבירות נתונים: בדיקת נתונים לשם הערכת פוטנציאל הרווח שגלום בעסק הנמכר נקראים בהגהה המקצועית "דיו דליג'נס" או "בדיקת נאותות". רואי חשבון בוחנים את נתוני העסק המוצגים על ידי המוכר ובודקים אם סכום ההכנסות וסכום ההוצאות נכונים וסבירים ביחס לעסק העומד למכירה. לרוב, היזם המתחיל אינו מצויד בכישורים המתאימים על מנת להעריך סבירות של נתונים פיננסיים .בחינה זו יכולה למנוע הולכת שולל בידי מוכרים אשר הציגו מצגי שווא של עסקים ריווחים.
  • שווי העסק: הפעולות שמבצעים רואי חשבון נועדו גם לשם הערכת שווי העסק לצורך ביצוע משא ומתן להשגת מחיר קנייה מיטבי לקונה. מחיר הקנייה המיטבי מגלם גם את שווי הרכוש, המלאי ואת הנכסים המוחשיים של העסק לרבות נכסי נדל"ן. כמו כן בוחנים רואי חשבון את שווי הנכסים הבלתי מוחשיים כגון רשימת לקוחות, כוחו של המותג ומעריכים את המוניטין של העסק.
  • הערכת הסיכונים: בכל עסק קיימים סיכונים, אותם צריך לאתר, לאפיין ולנטרל. בשלב זה מתבצעת הערכת סיכונים שונים וסביבתיים המתלווים לעסק. לדוגמא, הקמת מסעדה באזור מגורים תתקל בקשיים בהשגת רשיון עסק או תלונות של שכנים, דבר שיכול להביא לסגירתה ולאובדן ההשקעה.
  • תכנון מס: יש לבצע תכנון מס על מנת להגיע לצורת העסקה האופטימאלית, הן מבחינת מיסוי העסקה והן בקביעת אופי התנהלות העסק והמשמעות המיסויית הנגזרת מכך. יש מצבים בהם העסקה לא תצא לפועל אם המוכר ייווכח כי הוא נשאר עם סכום קטן משציפה לו, כך גם הקונה אשר מתבסס על ההנחה כי רשויות המס יכירו לו בסכום מסוים כהוצאה הקונה מצפה לרווחים או החזרים על השקעתו ורק תכנון מיסוי מסודר יכול למקסם אותם.

ישנן שאלות רבות: "איזה סוג עסק כדאי לקנות? איזה סוג עסק מכל העסקים שאתה מכיר הינם הריווחים והכדאיים ביותר?" התשובה היא חד משמעית, כל עסק אשר מנוהל בצורה מקצועית, נכונה וטובה, יביא רווח לבעלים, לפיכך ישנן שלושה כללי ברזל ליזם שמתעתד לקנות או לפתוח עסק חדש:

* רכוש כישורי ניהול, וידע לפתיחת העסק, זאת על מנת שתוכל להתמודד בקשיים שיצוצו בחיי היום יום של העסק.
* עולם העסקים הינו עולם קשה ואכזר ובעל עסק תמים או חסר כישורים מתאימים לא ישרוד בו, אם לא יצטייד ביועצים מתאימים החל בייעוץ ברכישה וכלה בייעוץ עסקי, שיווקי ומסחרי. בדוק וקבל המלצות לגבי אנשי המקצוע השונים המלווים את העסק. לדוגמא, הטכנולוגיה הקיימת כיום ניתן להפיק חשבונית אוטומטית וביצוע חיוב כרטיס האשראי ("סליקה") של הלקוח, באמצעות תוכנת הנהלת חשבונות אשר חוסכת למשתמש סכומים גבוהים לאין שיעור מעלויות השימוש בתוכנה.
* למד להקשיב לביקורת והסתכל על המציאות העסקית מבעד לפריזמה כלכלית טהורה.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

רואה חשבון יורם שיפר הינו מהבעלים של משרד ראיית חשבון זיו שיפר ושות' הנמנה עם 20 המשרדים הגדולים בארץ (לפי סקר "דן אנד ברדסטריט"). משרד רואה חשבון המשלב מקצוענות, ידע וקידמה טכנולוגית ברמת המיחשוב והשירותים המתקדמים לרבות שירותי אינטרנט מתקדמים, כגון: שירותי ניהול חשבונות לעצמאים, תוכנת הנהלת חשבונות באינטרנט עבור חברות ומוסדות ציבוריים, שירותי הפקת חשבוניות במייל ועוד. התרשמו וקראו עוד באתר: www.ucan2.co.il

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת יורם שיפר

מאת: יורם שיפרראיית חשבון16/09/091780 צפיות
הצהרת הון הינה דוח אשר נדרש אחת למספר שנים, אשר נבדק בקפידה באמצעות רשויות מס ומומלץ לבצע זאת במקצועיות וייסודיות

מאת: יורם שיפרמיסים - כללי23/08/091313 צפיות
לא יוכרו תשומות של עוסק שקוזזו בספריו כיוון שלא ערך את כל הבדיקות על מנת לוודא שהחשבוניות הוצאו כדין – מונח אותו מרחיב בית המשפט לכלל פעולות שעל עוסק מורשה לבצע

מאת: יורם שיפרהנהלת חשבונות23/08/091546 צפיות
המחקר שסקר פסקי דין מהשנתיים האחרונות מראה כי בתי המשפט נוטים לתמוך בעמדת רשויות המס ולהטיל הוצאות גבוהות על המערערים, דבר שברוב המקרים הופך את התביעה ללא כדאית

מאת: יורם שיפרCRM27/07/091974 צפיות
תוכנה להנהלת חשבונות מאפשרת להפיק חשבוניות און-ליין ולשלוח אותן ללקוחות כמקור באמצעות הדואר האלקטרוני כחוק. יש גישה ומעקב מכל מחשב מחובר לאינטרנט, וניתן לשלוט בכל חשבוניות המקור. אולם עבור עסקים שעדיין לא עשו את המעבר לשימוש בתוכנה להנהלת חשבונות חשוב לציין כי ניתן להשתמש לצורך מע"מ בהעתק חשבונית

מאת: יורם שיפרפיננסים וכספים - כללי 16/07/091278 צפיות
מהלך של משלוח חשבונית במייל יכול לחסוך לחברה כוח אדם של מספר מנהלי חשבונות שהופנו לעבודה במחלקות אחרות ויצר חסכון כספי בעלות שנתית של כ 250,000.

מאת: יורם שיפרהנהלת חשבונות26/05/091413 צפיות
עבודה במספר מערכות גורם לבזבוז זמן בעת המעבר ממערכת אחת לשנייה. במרבית המקרים, אופן פעולה זה גורם לעיכובים מיותרים. העבודה "בחבילות" רק מגדילה את הזמן מהרגע בו נכנסה המשימה לביצוע ועד למועד ביצועה. לעומת זאת, מערכת מיחשוב אשר תבצע את כל הפונקציות הללו באופן בו יש לעסוק ברשומת לקוח פעם אחת בלבד כך שאותה רשומה תיתן מענה לכל מערכות הניהול - כמערכת אשר תתאים לניהול כל משרד הנהלת חשבונות.

מאת: יורם שיפרהנהלת חשבונות26/05/091557 צפיות
תהליך הפקת חשבוניות באופן אוטומטי מייעל את תהליכי הנהלת חשבונות ויכול לחסוך אלפי שקלים בשנה. הטכנולוגיה זמינה ומעמידה כלים הן ברמת המשרד המקומי והן כלים אינטרנטיים המאפשרים להפיק חשבונית בכל מקום ובכל עת. ארגונים וחברת הרוצות לייעל את תהליכי המשרד כבר מצאו בתהליכים האלה מקור לחיסכון כספי בצד התייעלות. מתברר כי כשאתה מסתכל על תהליך ובוחן אותו, תמיד ימצא שיפור. גם שיפור קטן יכול לעשות חיסכון גדול.

מאמרים נוספים בנושא ניהול

מאת: עוזי פלגניהול17/05/201625 צפיות
ארגון עסקי בכל גודל, נדרש לבצע שינויים והתאמות במהלך חיו העסקיים. תדירות השינויים וגודלם נגזרים ממטרת השינויים, שאת רובן ניתן לסווג כצורך: בפתוח עסקי, שיפור וייעול תהליכים עסקיים קיימים, התאמות לתנאי התחרות בשוק ועוד. במאמר הנוכחי אתייחס לשני חוקים מתחום הפיזיקה של אייזיק ניוטון, ונבצע דרכם אנלוגיות בתחום הניהול העסקי ונזהה "זיקה בין פיזיקה וניהול עסקי", אך לפני כן נגדיר מספר מושגים מתחום הפיזיקה.

מאת: עוזי פלגניהול16/05/201798 צפיות
תוצר ניהולי הוא התוצאה המתקבלת מפעילות ניהולית. תוצר ניהולי המשיג את מטרתו הוא תוצר אפקטיבי ולהיפך, תוצר ניהולי אשר יוצר תוצאה בעייתית, ההופכת בעצמה לבעיה ואף יוצרת בעיות נוספות, הוא "וירוס ניהולי" ברמות חומרה שונות, ובתור שכזה יש לטפל בו למניעת נזק חמור למערכת. "ווירוס ניהולי" לא נוצר בכוונה תחילה.

מאת: עוזי פלגניהול16/05/201755 צפיות
הנעת עובדי הארגון העסקי במטרה להשגת בצועים עסקיים משופרים, צריכה להיות אחת המטרות המרכזיות בכל אסטרטגיה ניהולית עסקית, ההשקעה בפתוח עובדי החברה היא אחת ההשקעות החשובות והמשתלמות ביותר לכל ארגון עסקי. לא מספיק שעובדי החברה יהיו משכילים, מיומנים ומנוסים, חשוב שכל הכישורים והתכונות שצוינו, יבואו לידי ביטוי באופן חופשי ושוטף בהתנהלות העובד הבודד והארגון.

מאת: עוזי פלגניהול16/05/201535 צפיות
במאמר זה רוכזו תובנות המתייחסות לסיטואציות שונות בתחומי הניהול. הנושאים מוצגים באופן מטפורי לעיתים באופן אירוני או אבסורדי באנלוגיה לתהליכי הניהול העסקי הנדרשים. בחרתי בדרך זו להציג ולהסביר תהליכים ואירועים בניהול עסקי שקשה היה להסבירם או להבינם, בעקר לחסרי ניסיון ניהולי עסקי.

מאת: עוזי פלגניהול03/05/201438 צפיות
"השער האסטרטגי", הוא השער שדרכו אמורים להיכנס לעסק, תוצרים של החלטות אסטרטגיות כבדות משקל לעתידו של העסק. משמע נדרש שיקול דעת מעמיק לגבי כל מה שנדרש לעבור דרכו. נדרש סוג סינון צפוף שימנע כניסה של מזיקים

מאת: עוזי פלגניהול03/05/201303 צפיות
עסק הוא מפעל חיים והוא קרוב לליבנו, מאידך בעסק צריך לטפל לא דרך הלב. נדרשת דרך, כלים ותהליכי ניהול מסודרים ושיטתיים. אף אחד מאתנו איננו מושלם ואיננו צריך לדעת הכול. גם אם אנחנו יודעים, קשה לנו לטפל בנושאים הקשורים בנו רגשית, מאחר ואיננו אובייקטיבים כלפי עצמינו וכלפי הקרובים לנו.

מאת: עוזי פלגניהול03/05/201219 צפיות
הדברים הנכונים לעסק הם לא תמיד ובהכרח: הדברים שהמנהל אוהב לעשות, או יודע לעשות, או רוצה לעשות, או יכול לעשות. הדברים הנכונים לעסק הם הדברים הנדרשים והקריטיים לעסק. בלעדיהם העסק יישחק, יתקע או יקרוס.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica