אחת הסיבות העיקריות אם לא העיקריתשבגללה אנשים קונים את האייפד היא העובדה שקיימת חנות אפליקציות כל כך עשירה וידידותית שבין מסכיה ניתן למצוא אינספור תוכנות, אתרים ואפליקציות להורדה בטווח של בין חינם תוכנות בעשרות דולרים. אם כי המחיר הממוצע לתוכנה הוא דולרים בודדים. ההצלחה של חנות האפליקציות היא פנומן שיווקי שכמו לו חיקויים רבים ובראשם חנות האפליקציות לאנדרואיד. ניתן לומר שבעצם כל סביבת פיתוח בונה לעצמה כיום מעין חנות אפליקציות מה שמעיד על חוזקו של המודל העסקי בחנות אותה מפעילה חברת אפל עבור IPAD בסקירה זאת ננסה להביא לכם עוד מידע על החנות והאפליקציות הקיימות בה.כדי שהכניסה האה שלכם אליה תהיה יותר נעימה ופשוטה.
קודם כל תורידו את התוכנה שבאמצעותה אתם נגשים לחנות – אחרי שרכשתם את האייפד תוכלו לגשת ישירות לחנות. שפועלת כמעין תוכנה אותה תורידו למחשב שלכם. מהיום והלאה תוכלו להתחבר ללפטופ שלכם באמצעות כבל וכך תוכלו להעביר תוכנות לאייפד שלכם. אחת הפעולות אותן תצטרכו לעשות היא להשאיר אתפרטי כרטיס האשראי שלכם באמצעותו תשלמו על אפליקציות. שימו לב שיש ברשותכם כרטיס אשראי בין לאומי
ניתן להכנס לחנות האפליקציות מהאייפד עצמו – אפשרות נוספת להכנס לחנות האפליקציות היא דרך האיפד עצמו. אם רכשתם את הדגם עם המודם הסלולרי.תוכלו לגלוש לחנות מכל מקום, אבל אם לעומת זאת רכשתם את הדגם שתלוי בווי פיי תוכלו לגלוש לחנות רק במקומות בהם ישנו ראוטר אלחוטי. שימו לב לעניין.
התשלומים בחנות האפליקציות – בחנות עצמה תמצאו שתי סוגים של אפליקציות, חינמיות ובתשלום. לרובן של האפליקציות בתשלום יש גם ורסיה חינמית שהיא בדרך כלל קצת יותר פשוטה ולא מלאה בכל התכונות שיש לגרסה המלאה. אנחנו ממליצים לנסות קודם כל את הגרסה הרזה והחינמית ורק בשלב שני לשלם על גרסה בתשלום מלא. אם כי גם כשמדובר על תשלום מלא הוא נע סביב הדולרים הבודדים בלבד. ולכן בכל מקרה זו לא ממש החלטה ענקית ומשמעותית. אנחנו מבטיחים לכם התמכרות מלאה ומסך מלא באפליקציות מכל הסוגים והמינים.
איך מוצאים את הידיים והרגליים בחנות – החנות עצמה מחולקת לקטגוריות שונות ממשחקים דרך, כלי עזר וכ"ו אם אתם יודעים את השם של האפליקציה אותה אתם מחפשים פשוט הקלידו את השם שלה בחלון החיפוש ותוך זמן קצר אין ספק שתמצאו אותה. במידה ואין לכם שם פשוט תתחילו לעבור על הקטגוריות. דרך מצויינת ונוחה למצוא אפליקציה היא באמצעות טבלאות לפי חיתוכים שונים לדוגמא אם אתם מחפשים מה המשחק האחרון שיצא תכנסו לטבלה הרלוונטית ותגלו אותו. הטבלאות עצמן מחולקות לאפליקציות חינמיות ואפליקציות בתשלום ובנוסף לטבלאות שמדרגות פופולאריות של אפליקציות שניתנות על סמך דירוגים של משתמשים. מחוץ לחנות האפליקציות ישנם לא מעט אתרים חיצוניים הסוקרים את התחום ובהם תוכלו למצוא לא מעט המלצות על אפליקציות. למען האמת אם אתם מחפשים נגיד כלי עזר בתחום מסוים שהוא עתיר תחרות כדאי שקודם כל תכנסו לאתרי המלצות על מנת שתוכלו לקבל החלטת רכישה מושכלת ומבוססת על דעתם של עוד הרבה משתמשים כמוכם.