האם רק בפורים אנחנו מתחפשים? ברור שלא !!! ובעצם למה אנחנו עוטים על עצמינו מסכות? האם בגלל הנורמות החברתיות? או שאולי בגלל שכך חינכו אותנו "נא להתנהג בהתאם ...". מתי אתם מרשים לעצמך להוריד את המסכה?
רובנו מתנהלים עם תחפושות ומסכות שונות במהלך החיים, אנו עושים זאת בתדירות שונה ובחברת אנשים מסוימים כל פעם בהתאם לחברה ולסיטואציה שבה אנו נמצאים.
בדרך כלל, אנו עוטים על עצמינו מסכות כאשר אנו מפחדים להיות מי שאנחנו, נועזים, רגישים, פגיעים, אוהבים ונאהבים. המסכות משרתות את הדימוי העצמי, מאפשרות לנו להגן על עצמינו ועל חולשותינו, מונעות מאיתנו ליצור אינטימיות ומאפשרות לנו להציג מייצג של איך אנו רוצים שהסביבה שלנו תתפוס אותנו. אנו מפחדים שבמידה ויראו מי אנחנו, אנו עלולים להיתקל בדחייה ובעצם אנו כולאים את עצמנו ולא מרשים לעצמינו להיות אותנטיים.
הבעיה היא המחיר שאנו משלמים, מעבר לכך שאנו לא נותנים לאחרים להכיר את האדם המדהים שקיים בנו, אנו נמצאים במצב של הכחשה של הזהות שלנו ומרוב מסכות אנו עלולים לעיתים לשכוח מי אנחנו באמת.
חג פורים הינו דוגמא נהדרת איך אנו צריכים לנהל את החיים שלנו, שמתם לב לכך? חג שבסיסו הוא שמחה ונתינה, עלינו להתחפש, מה שמאפשר לנו להיות מי שאנו רוצים להיות תחת אמתלה של תחפושת, לשתות עד דלא ידע (לא מומלץ על בסיס יומי...) כדי להשתחרר ולשמוח, נתינה לאביונים מאפשרת לנו לתת ולהבין שלנו יש יותר מאחרים. משלוחי המנות והסעודה מאפשרים לנו להיפגש ולחגוג עם החברים והמשפחה. כל המרכיבים איך לחיות טוב בחג אחד. אז איך ניתן לעשות זאת על בסיס קבוע ולא רק בפורים?
לכבוד פורים הכנתי לכם משלוח מנות המורכב ממרכיבי החיים הטובים:
אותנטיות: לכל אחד מאיתנו יש את טביעת האצבע הייחודית לו, אין בעולם שני אנשים בעלי אותה תביעת אצבע. הסתבר כי המילה אותנטיות מקורה מהמילה היוונית????????שפירושה "עומד בזכות עצמו", כמה שזה מתאים לעמוד בזכות עצמינו ולא בזכות מה שאנו רוצים שאחרים יחשבו עלינו? זוכרים את תחושת האושר שלכם כשהייתם ילדים? לא פעם אנו אומרים שבעבר היה יותר טוב ובעצם מה אנו מחפשים? את תחושות האושר שהייתה לנו בילדות. איך מגיעים אליה? פשוט מתחברים לעצמינו, תתחילו להסתכל על תינוקות, איך הם צוחקים? מכל הלב ובוכים? באותה צורה, תרשו לעצמכם להתפשט מהתחפושת ולהיות עצמכם ותחוו נס מדהים המתרחש בהיותכם נאמנים לעצמכם ולחלומכם. כל בוקר שאתם קמים תשאלו את עצמכם מה אתם עושים כדי לקדם את החלום שלכם.
שמחה : כל המחקרים הוכיחו שוב ושוב כי הצחוק בריא לבריאות החל בחיזוק המערכת החיסונית וכלה ביכולת שלנו להעלות את סף הכאב. כשרק נולדנו התקשרנו באמצעות הצחוק. בשעת הצחוק הגוף מפריש חומרים משככי כאבים טבעיים של הגוף. הם גורמים למצב רוח מרומם, אנדורפינים וסרטונין אשר פותחים את כלי הדם והריאות ומרגיעים את המערכות וממלאים באנרגיית חיים. הידעתם שלצחוק יש השפעה לטווח הארוך הוא משפיע עד ארבעה ימים על הגוף. אז איך ניתן להתחיל לצחוק? תתחילו לראות קומדיות בטלוויזה, בקולנוע להתחיל ללכת להופעות סטנד-אפ ורצוי עם חברים כי הצחוק כידוע מאוד מדבק. אני מזמינה אותכם לאמץ את הבסיס של יוגה צחוק "לזייף עד שזה נהיה אמיתי".
עזרה לזולת: מתי בפעם האחרונה התנדבתם? מתי נתתם צדקה ולא בגלל שהיה התרמה או ששאלו אותכם בקופה האם אתם רוצים לתרום 2 ₪? אין חובה לתת כסף, ניתן לעזור בארגונים שונים, הם מחפשים מתנדבים לכל מיני פעילויות, חפשו ארגון שקרוב ללבכם והחליטו שאתם לפחות אחת לחודש הולכים לעזור בו, האמירה "שהנותן מקבל יותר" מקבלת משמעות שרק מי שמתנדב מבין אותה.
אני בוחרת לסיים את הטור במילים של מרק טווין :
"תרקוד – כאילו לא מתבוננים בך
תשיר – כאילו לא שומעים אותך
תאהב – כאילו לא פגעו בך מעולם
ותחיה – כאילו שאתה בגן עדן"
אני מאחלת לכם שבחג הזה תתחפשו לעצמכם ותדאגו להישאר בתחפושת הזאת כל הזמן.
הכותבת: אסנת רובין מאמנת ויועצת לעסקים, מנכ"ל "מודעות להצלחה" המספקת פתרונות יצירתיים למינוף העסק, מנחת סדנאות, חונכת מטעם התמ"ת וחברה בלשכת היועצים הישראלית. לשאלות ותגובות ניתן לפנות בosnat@osnat-rubin.co.il