הלד הוא שמה של נורה הבנויה ממוליך למחצה, ניתן למצוא את נורות לדים במגוון רחב של יישומים בהם אנו זקוקים לתאורה נקודתית, בשנים האחרונות ניתן למצוא גם נורות לד שמחליפות את נורות הליבון המוכרות כאמצעי תאורה ראשי.
ראשיתה של נורת הלד הוא בשנת 1962, נורות הלד הראשונות סיפקו אור חלש בצבע אדום, בימינו ניתן למצוא נורות לד המספקות אור בכל צבעי הקשת בעוצמות גבוהות במיוחד.
אופן פעולתה של נורת הלד כחלק מתאורת לדים, שונה מאופן פעולתה של מנורת ליבון, הלד הוא למעשה דיודה העשויה מחומר מוליך למחצה, אם ננסה לדמיין את מבנה הנורה נוכל לצייר מלבן ועליו לצייר אלפי עיגולים קטנים להם נקרא בורות, כאשר מזרימים חשמל דרך הדיודה נופלים האלקטרונים אל הבורות הנמצאים על גבי המוליך, תוך כדי נפילתם משחררים האלקטרונים אנרגיה חשמלית בצורת פוטונים, צבע קרן האור שמתקבלת נובעת ממבנהו של המוליך ומאנרגיית הפוטון בהתאמה.
מרבית הלדים עשויים מסיליקון, גרמניום או הרכבים שונים של השניים.
בשנים האחרונות ניתן למצוא בשוק מגוון רחב של התקנים המבוססים על תאורת הלד כחלק עיצוב תאורה לבית או לעסק, הדוגמא הטובה ביותר היא טלוויזיות הלד המציעות חווית צפייה ייחודית, היצע המוצרים הרב מתבסס על היתרונות הרבים אותם מביאה נורת הלד, היתרונות כוללים את החיסכון הרב באנרגיה, אורך חיים גבוה הנע בין 25,000 ועד 100,000 שעות, מימדים קטנים במיוחד, זמן הדלקה קצר ואמינות גבוהה, ההוכחה ליתרונותיה הרבים של נורת הלד ניתן למצוא בהתקנים שנבנו בשנות השבעים והשמונים שנורות הלד בהם פעילות עד היום.
נורות הלד תרמו רבות לשגרת יומנו, אנו רגילים להבחין בהם בכל מקום אליו אנו מגיעים והן ללא ספק ימשיכו ללוות אותנו עוד זמן רב, נורות הלד הן לגמרי לא מה שחשבתם כך שבפעם הבאה שאתם נתקלים בנורה שכזאת תנו לה את הכבוד המגיע לה.