סדנאות ליווי התפתחותיות נולדו מתוך ראית עולם הוליסטית הרואה בהתפתחותם האופטימאלית של ילדינו שילוב בין גוף, נפש ושכל. אין ספק כי כאשר אנו מניחים לילדנו לפתח מיומנויות בסיסיות, על ידי חשיפה לגירויים, רכישת הרגלי תנועה נכונים ופיתוח הסקרנות הטבעית הטמונה בו, הוא עושה את צעדיו הראשונים בעולם, בביטחון שאיש אינו יכול לקחת.
**********
סדנאות ליווי בשיטת ורדי מעמידות במרכז את מימוש הפוטנציאל של התינוק, במטרה להקנות לו
כלים נכונים להתפתחות קוגניטיבית ומוטורית . מדובר בסדנת למידה וחוויה החושפת את התינוק לגירויים באמצעות תנועה ומגע.
הסדנאות בנויות כך שהן משלבות תרגילים למען התפתחותו המוטורית של הילד – חיזוק חוט השדרה והגפיים, פיתוח יכולת מוביליות, זחילה, שכיבה במגוון תנוחות, גמישות וכדומה – התפתחותו הקוגניטיבית באמצעות משחקים מכווני קוגניציה, מוסיקה, ריתמיקה, והתפתחותו החברתית של התינוק אשר באה לידי ביטוי בקיום המפגשים בהרכב קבוצתי (אשר בה מצויים גם תינוקות וגם מבוגרים
מתוך כך שהן מהוות מקור לגירוי רב חושי, סדנאות הליווי ההתפתחותי ידועות כיום כאמצעי ראשון מסוגו לקידום התפתחותו הטבעית של התינוק, הן מבחינת הכרת העולם הסובב אותו והן מבחינת יכולותיו המוטוריות, וכן כאמצעי אפקטיבי במיוחד לזיהוי וטיפול בבעיות התפתחותיות שונות אשר עד לפני שנים לא רבות לא נמצא להן פתרון אלא בשלבים התפתחותיים מאוחרים הרבה יותר.
סדנאות ליווי התפתחותי לתינוקות והוריהם, הן סדנאות ליווי בשיטת ורדי והן סדנאות תומכות בשיטות דומות, פועל מתוך הדיסציפלינה הרפואית הרואה קשר ישיר בין ההתפתחות הפיזית וההתפתחות המנטאלית ומוצאת בקשר התקין או הבלתי תקין בין שני אלה את מקורם של רוב הלקויות ההתפתחויות הידועות לנו.
מטרתם של סדנאות הלווי בשיטת ורדי היא לקדם את התפתחותו הטבעית של התינוק באמצעות עזרים חושיים בלתי פולשניים, תואמי גיל ומהנים, וכמו כן לזהות לקויות מוטוריות וקוגניטיביות בשלבים המוקדמים של ההתפתחות ובכך למנוע את החרפתם בגילאים מאוחרים יותר.
מעבר לפעילות במהלך הסדנה, מוצעים להורים תרגילי התעמלות ומיני עיסויים אשר רצוי לבצע בבית על בסיס קבוע בכדי לשמר את הנעשה בסדנאות. עיסויים אלה, לדוגמה, עוזרים רבות בהקלה על כאבים שכיחים בגיל הרך כגון כאבי בטן הנובעים מגזים, או כאבים במהלך עיכול האוכל.
המחשבה העומדת מאחורי סדנאות הליווי בשיטת ורדי היא שהגיל משחק תפקיד משמעותי ביותר בשיפור התפתחות הטבעית של ילדינו וכן בטיפול בקשיים התפתחותיים בגיל זה. מושגים כמו "צעיר מידי" פועלים לרעת התפתחותו התקינה של התינוק, לכן ככל שזיהוי הליקוי מתבצע מוקדם יותר ישנו סיכוי גבוה יותר לטפל בו עוד לפני שהופך לקושי ממשי בעיני הילד עצמו.
באמצעות טיפול בגיל הרך נכסך מהילד התסכול ועגמת הנפש הנלווים לקיומם של קשיים מוטוריים ומנטאליים בשלבים בהם הקוגניציה כבר מפותחת מספיק בכדי להכיר בהם.
חשוב לזכור כי גם במקרים בהם תינוקות אינם סובלים מקשיים מוטוריים, מנטלים או התנהגותיים והתפתחותם היא על פי רוב תקינה, מציעות סדנאות הלווי בשיטת ורדי מרחב יעיל לקידום, שיפור ומיקסום התפתחותו הטבעית של התינוק.