חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הפחתת ארנונה

כאילו לא די לבעלי העסקים בדמי השכירות הגבוהים, השינויים התכופים בשערי המטבע נטל המיסים והאגרות השונות, עליה בהוצאות השוטפות ושחיקה מתמדת ברווחי העסק .

מוטל עליהם נטל נוסף שלא תמיד נלקח בחשבון . מדובר כמובן במס הארנונה,אחד המיסים הכבדים ביותר המוטלים על עסקים, נטל שבעקביות ושיטתיות ערכו עולה, ללא שום קשר למצבו הפיננסי של העסק. ובמקרים רבים מהווה שכר דירה נוסף על בעל העסק.

הארנונה נגבית ע"פ חוק, על ידי הרשות המקומית או האזורית אשר בשטחה פועל העסק

ובאה למעשה לממן את הפעולות המתבצעות על ידי הראשות המוניציפאלית.

לכאורה מדובר במס ראוי והוגן. אך בפועל יוצא שהרשויות ממנות את גירעונותיהן, נותנות הנחות לאוכלוסיות שונות על ידי העלאה שיטתית של חיובי הארנונה לעסקים, ללא קשר ישיר בין השירותים הניתנים בפועל לגובה החיוב .

זאת ועוד בהרבה מקרים בעלי עסקים נאלצים לצמצם את פעילותם העסקית ונקלעים להפסדים, עקב מחדלים של הרשויות וברוב המקרים אינם מפוצים על כך .

האם ניתן לעשות עם זה משהו ? האם יש דרך להקל ולצמצם את ההוצאה הכבדה הזאת ?

התשובה היא, בהחלט כן .

ראשית נמליץ לבדוק מראש ספח ארנונה של הנכס המיועד. כך תוכלו להתרשם מגובה התשלום בפועל ולתכנן מראש את ההוצאה. בהמשך ישלבדוק את הגדרת הנכס לצרכי מיסוי ואת חלוקתו. ישנן דרכים רבות דרכם ניתן לחסוך בהוצאות הארנונה , אבל לפני שנמנה אותן כדאי להבין איך עובד מנגנון חיוב הארנונה .

הארנונה מוטלת ע"י הרשות המקומית, מכוח סמכות :

חוק הסדרים במשק המדינה (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב), התשנ"ג-1992. חוק זה מסמיך את הרשות המקומית להטיל מס ארנונה שיחושב "בהתאם לסוג הנכס, לשימושו ולמיקומו". והותקנה רשימה ארוכה של סוגי נכסים ( בתי מגורים , מבנה חקלאי, שטח מסחרי , מבנה תעשייתי ועוד') ולכל אחד מהם ניתן תעריף שונה ע"פ ייעודו ורישומו .

תשלומי הארנונה משתנים כאמור, ממקום למקום ומרשות לרשות (במסגרת סכומי מינימום ומקסימום שנקבעו בתקנות ההסדרים). זאת ועוד גובה הארנונה משתנה בהתאם לשטח הנכס, שימושו ומיקומו. כדאי לדעת שייתכנו מס' ייעודים שונים לאותו הנכס וישנם הבדלים בין שיטות המדידה בין הרשויות השונות .

כך מתוך סבך הבירוקרטיה והחוקים הפתלתלים נתגלו אפשרויות שונות ומגוונות לקבל הנחות בחיובי הארנונה השוטפים . לדוגמא ניתן לקבל הנחות ע"פ הסיווגים הבאים:

שינוי בייעוד הנכס, תיקון שטח נטו לחיוב, הפרשים במדידות , תעריפי חיוב מנופחים, שינוי שיטות מדידה, פיצול מבנה לחלקים איחוד שטחים שונים ועוד' .

.

כותב המאמר הוא דרור קופל מחברת קופל – הפחתת ארנונה רישוי עסקים, www.kopel.biz, מסייע לעסקים להתמצא בסבך הבירוקרטיה , לחסוך בתשלומי הארנונה ובייעול תהליכי רישום ורישוי העסק .

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

פותחים עסק- בדקתם חריגות בניה בנכס?

בשעה טובה ומוצלחת החלטתם להקים את העסק שתמיד רציתם . השגתם את המימון הדרוש איתרתם את הספקים האמינים ביותר ומצאתם נכס במיקום אטרקטיבי במחיר סביר.

עכשיו כאזרחים שומרי חוק וסדר אתם מתחילים בפרוצדורות הדרושות להקמת העסק , מע"מ ביטוח לאומי מס הכנסה וכמובן משרדי העירייה ע"מ שתוכלו לקבל רישיון עסק ולפעול כחוק . אבל מה , מסתבר שאי שם בעבר משהו סגר חלון, אולי עשה פרגולה , או גלריה, הקטין את המחסן פלש למדרכה שלא כדין ועוד תרחישים שונים ומשונים

ואתם לא יכולים לקבל רישיון עסק . עכשיו בפניכם עומדות שתי אפשרויות. האחת לצפצף

על החוק ולהמשיך לעבוד או לסגור את העסק שעמלתם עליו כל כך והשקעתם בו ממון רב ועבודה קשה .

בישראל פועלים עשרות אלפי עסקים ללא רישיון עסק , חלק נכבד מהם לא מקבל רישיון עסק בגלל חריגות בניה שנעשו בעבר, לעיתים ללא ידיעתו של בעל העסק הנוכחי.

מצב אבסורדי זה גורם לכך שעסקים רבים נמצאים בפחד מתמיד ליום הדין. שצו סגירה עלול להיות תרחיש ממשי.

.

בתכליתיות החוק לרישוי עסקים התשכ"ח- 1968 קובע עמידה בפרטרים ברורים הכוללים מניעת סכנות לשלום הציבור, בריאות הציבור , ואיכות נאותה של הסביבה. כמו כן עמידה בחוקים ותקנות.

חוק תכנון על הבניה 1965 התשכ"ה הינו חוק אאמור להבטיח קיום דינים הנוגעים לתכנון ולבניה, עמידה של נכס בחוק תכנון על הבניה הינו נגזרת של חוק רישוי עסקים, אשר מתנה רישיון עסק לעסק שאינו עומד בסכנת הציבור. , יאפשר פיקוח על מספר רב יותר של עסקים ועל ידי כך להביא ליישום טוב יותר של החוק לרישוי עסקים.

עיון מעמיק בחוק לרישוי עסקים, מלמד אותנו שאף בחוק עצמו משאיר מקום לשיקול דעת

במקרה שהעסק פועל במקום עם חריגות בניה. זאת ועוד, בהתבוננות בפסקי דין

הקשורים לנושא הנדון. אנו רואים שחלק מהשופטים אמצו גישה זאת ולמעשה מעודדים

את הרשות, להפעיל שיקול הדעת של בעת קבלת החלטות בנושא.

כאן למדנו שהחוק לרישוי עסקים אינו שולל באופן גורף מתן רישיון עסק לעסקים הפועלים במקום עם חריגות בהיתרי הבניה ונותן רשות לרשויות לאשר, בנסיבות מסוימות וחריגות

עסקים אלה על פי הפירוט הבא :

1- חריגות הבניה הינן קלות ואין בהם שום סכנה לציבור או חשד לשימוש פלילי.

2- העסק נמצא במבנה ישן שמעולם לא קיבל היתר בניה ולראשות אין עניין או יכולת

להנפיקו.

3- במקרים של חריגות קלות הניתנות לשינוי, יינתן רישיון זמני עד להסדרת העניין.

4- רישיון עסק בנסיבות הנ"ל יינתן בכפוף לאישור בטיחות שיינתן על מומחה בתחום.

5- מתן רישיון העסק , לא נותן ולא מכשיר את אותן החריגות ולא מהווה שום חסינות מפני צעדים עתידיים לגבי אותן החריגות.

6- הסדר זה הינו זמני לתקופה של שנתיים שבמהלכה הוועדה המקומית לספק נתונים שנאספו, מסקנות והמלצות לגבי המשך ההתנהלות של אותו העסק .

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת קופל-רישוי עסקים

מאת: קופל-רישוי עסקיםשיפוצים25/03/111101 צפיות
זה לא נעים לראות עסק סגור . רובנו נתקלנו ושמענו לא פעם על עסק מצליח שנסגר לפתע ללא סיבה נראית לעין .מעטים יודעים שהעדר רישיון לעסק היא אחת הסיבות השכיחות למצב מביך זה . עקב מורכבותו של הצו והתהליך המסורבל הכרוך במימושו,

מאמרים נוספים בנושא נדל"ן ומקרקעין

מאת: רוני הכהןנדל"ן ומקרקעין26/10/211788 צפיות
טרם ההקמה יש לדעת כי הקמה של מבנה חייבת להיות בהתאמה מלאה לחוקים.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין24/12/201392 צפיות
בונים לכם מגדל חדש ליד הבית? גיליתם שתוכנית חדשה עתידה לשנות לכם את החיים? מגרש החניה שהתרגלתם לחנות בו עומד להיעלם לטובת בניין חדש? תמיד תוכלו להגיש התנגדות לתוכנית. שכן רוצה להוסיף שטח בניה, מבקש שימוש חורג ? מאמר זה יסביר לכם איך אפשר להתנגד לתוכנית, מה צריך לעשות ולמי צריך לפנות.

מאת: רונית אלפסינדל"ן ומקרקעין22/11/201616 צפיות
רכישת דירה יד שניה או דירה מקבלן? ומה בודקים לפני שרוכשים דירה מקבלן? והאם צריך עו"ד דין מקרקעין או שאפשר שעו"ד של הקבלן ייצג אתכם? כל זא ועוד במאמר שלפניכם.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין01/11/201412 צפיות
קיבלת כתב אישום בדואר רשום בשל בנייה ללא היתר, חריגה מהיתר או תוכנית, שימוש חורג, פיצול דירות. אתם שואלים את עצמכם מה עליכם לעשות. במדריך זה נסביר לכם מה צפוי, שלב אחרי שלב.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין29/09/201704 צפיות
מתכננים לבנות בריכת שחייה ביתית? חשו לדעת למה אתם נכנסים! בשנים האחרונות הופכות הבריכות הפרטיות לפופולריות מאוד בכל רחבי הארץ ואינן עוד נחלתן הבלעדית של בעלי הממון בלבד, לא מעט הודות לטכנולוגיות המתקדמות שקיימות כיום, המוזילות משמעותית את עלויות הבניה וההתקנה. נושא הצורך וההליך בהיתר בניה מורכב וחשוב שיהיה מלווה על ידי המומחה הנכון

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין08/09/201073 צפיות
עיריית תל אביב-יפו מפעילה צעדי אכיפה מינהליים ומשפטיים כנגד עבירות על חוק התכנון והבנייה ובכלל זה עבודה אסורה או שימוש אסור בנכס. ב-20 בדצמבר 2018 נכנסו לתקפן תקנות העבירות המינהליות [קנס מינהלי - תכנון ובנייה] תשע"ח 2018. על פי תקנות אלו, ניתן יהיה להטיל קנסות מינהליים על עבודה אסורה, שימוש אסור ועל אי קיום צווים מינהליים להפסקת עבודות או להפסקת שימוש.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין11/08/201034 צפיות
קיבלת צו הריסה? לא סוף פסוק! בת המשפט נתן לאחרונה כמה החלטות שיתכן ויכולים לסייע לך!

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica