1.ממה מורכבת מערכת מיחזור מים אפורים?
מערכת מיחזור מים אפורים מורכבת משלושה חלקים:
א. מיכל איסוף – לשם זורמים המים האפורים.
ב. מיכל טיפול – לתוכו שואבים את המים ומעבירים אותם את כל שלבי הסינון על מנת לטהר אותם לשימוש חוזר.
ג. מיכל אגירה – אליו זורמים המים ממיכל הטיפול וממנו חזרה לתוך הבית למיכלי הדחה של השרותים ומכונת הכביסה או להשקית הגינה.
2. איפה מתקינים מערכת למיחזור מים אפורים?
מערכת מים אפורים תותקן מתחת לאדמה כך שאפילו צינורות הביוב מהמקלחת ומכונת הכביסה יכולים לזרום, בכח הגרביטציה, לתוך המערכת לחלק העליון של מיכל האיסוף. כל שאר הצנרת שאנחנו לא רוצים (מטבח ושירותים) ממשיכים לזרום לביוב כרגיל.
3. האם אפשר להסתיר צינורות מים אפורים בתוך הקירות?
בבניית בית חדש, אין בעיה להסתיר את הצינורות,השרברב בדרך כלל יתקין את כל המערכת מתחת לריצפה בכדי לשמור על הגבהים המתאימים לניקוז.במקרה של שיפוץ בית, ניתן כמובן להסתיר את רוב הצינור מתחת לאדמה.
4. מהן ההשלכות לגבי רמת הרעלים שיגיעו לצמחים או לבעלי החיים בגינה באמצעות השקיה ממערכת מים אפורים?
ישנן מספר חברות שהתחילו להתקין מערכות לטיהור מים אפורים בבתים,כבר בתחילת שנות התשעים של המאה הקודמת, באותם בתים בהם הותקנו מערכות לא נמצאו רעלים או בעיות אחרות בגינות. באופן מפתיע פרט לחסכון במים בגינות אלו, התברר שבעלי המערכות חסכו גם בדישון (כפי הנראה בזכות הסינון ובזכות השקיה מרובה) חשוב ללזכור שמים מהשרותים והמטבח ממשיכים לזרום כרגיל לביוב ואינם מוזרמים למערכת המיחזור, כך שהחומרים לשיפשוף הכלים, לא מגיעים כלל לגינה. כמו כן מומלץ שלא להשתמש באבקות כביסה המכילות פוספט (יון המכיל אטום זרחן בנוסף לארבעה אטומי חמצן), כך שהמים הזורמים לגינה מתוך מערכת מיחזור המים האפורים, נשארים נקיים מכל רעלים ולא פוגעים בצמחים. בכל זאת לא מומלץ להשקות ירקות או שיחים לתבלינים במים אפורים.
5. האם יש צמחים שלא "אוהבים" מים אפורים?
מים אפורים נוטים להיות מאוד אלקלים (בסיסים), כך שצמחים הדורשים חומצות או מלחים שונים יכולים לסבול מחוסר במלחים וחומציות, כגון: שושנת האלפים, אזליאה או קַמֶלְיָה, כמובן שבמקרים כאלה ניתן להוסיף לקרקע ו/או למערכת ההשקיה דישון אורגני בכדי לחזק את הצמחים.ככלל רוב הצמחים משגשגים בהשקיה אלקלית.
6. האם אפשר לאחסן את המים המטוהרים לשימוש עתידי?
הכלל הראשון של טיהור מיחזור מים אפורים הוא שאי אפשר לאגור את המים לאורך זמן לכן אם המערכת מתמלאת, יתרת הנוזלים תוזרם באופן אוטומטי לביוב (כפי שהיה לפני התקנת המערכת).