אז כך פועל מסחר במט"ח
- בוחרים 2 מטבעות שבהם אתם רוצים לסחור (לדוגמה אירו ודולר).
- קובעים את הכמות לקניית המטבע.
- מפקידים בטחונות (עירבון שמבטיח שהעסקה תתקיים, בד"כ אחוז נמוך מאוד משווי העסקה, כגון 1% או 1:100) ומאשרים.
אפשר לעקוב אחרי עסקה און-ליין ולבדוק תרחישים אפשריים דרך התוכנה. אפשר לשנות חלק מתנאי העסקה או לסיים אותה (כדי לאסוף את הרווח או לצמצם הפסדים). בנוסף התוכנה מכילה רכיב שמאפשר לסגור אוטומטית את העסקה כשהיא מגיעה לנקודה מסוימת שאתם בוחרים. כלומר, לא צריך לעקוב בלי הפסקה אחר העסקה.
תוכנות פורקס מכילות מדריכים, אינפורמציה, וצ'ט שירות לקוחות. אתם יכולים להיכנס לחשבון הפורקס ולעקוב אחרי העסקאות שלכם מכל מקום שבו יש גישה לאינטרנט, מתי שתרצו וכמה שתרצו.
זכור תמיד שהמטבע הראשון שרשום בין צמד המטבעות נקרא "Base Currency" או מט"ח בסיסי. מט"ח בסיסי הוא בד"כ הדולר האמריקאי, כשבד"כ הוא ייסחר מול המטבעות השונים. כשהדולר האמריקאי רשום כמט"ח בסיסי וערכו עולה, זה אומר שהציטוט שלו עלה, ואילו השער של המטבע השני מהצמד ירד. (כך למשל: במידה ונבחר הצמד דולר אמריקאי וין יפני והציטוט הוא בדך כלל שווה ל-2.35 ולאחר זמן מה הציטוט הוא 2.50, אזי ששער הדולר גבוה ועכשיו ניתן לקנות בו יותר ינים.
על מנת להבין יותר טוב את מונחי היסוד בעולם הפורקס, אתם מוזמנים לבקר במילון המונחים שלנו ולהחכים.
חוץ ממסחר במט"ח, ניתן לבצע גם מסחר בזהב, מסחר בנפט ומסחר במדדים:
מסחר בזהב
בשנת 1900 נקבע בארה"ב - "תקן הזהב", אשר העניק למתכת הבוהקת תפקיד מרכזי במסחר הבינלאומי. תקן הזהב קבע את שער הדולר ביחס לאונקיית זהב ובעצם ארה"ב הצמידה באופן מלא את המטבע שלה לזהב. משמעותה של הצמדה זו היא שהמסחר וכמות הכסף נקבעים בהתאם לכמות הזהב.
לאחר השפל הכלכלי הגדול בשנות ה-30 והאינפלציה הגואה בשנות ה- 70 שהביאו לפיחות בשער הדולר ולעלייה חדה במחיר אונקיית זהב, החלה ארה"ב בקביעת שער חליפין צף בין הדולר לערך של מטבעות אחרים וכך בעצם נותק הקשר בין ערכו של הדולר לאונקיית זהב כאשר הערך של הדולר נקבע מעצם מעמדו.
הבנקים העולמיים הפסיקו להכתיב את ערכו של הדולר בזהב, דבר שהביא לשחיקתו של הדולר ולגידול ההשקעה בזהב.
מאז ועד היום ערכו של הדולר עלה דבר שהביא לירידה בערכו של הזהב (ירידת האינפלציה רעה לזהב) אך מאותה העת הזהב נחשב במסחר העולמי כמבטח מפני מפגעים כלכליים.
מסחר בנפט
כאחד השווקים הפיננסיים בעלי פוטנציאל הרווח מהגדולים בעולם, מסחר בנפט גולמי הופך פופולארי יותר ויותר בקרב סוחרים מסוגים שונים וספקולנטים. עקב שילוב התכונות הייחודי כגון יכולת הובלה, שפע – אם כי יחסי – וצפיפות אנרגיה גבוהה – נפט גולמי הוא מקור האנרגיה העיקרי בעולם במשך 50 השנים האחרונות והפך גם לסחורה אשר נסחרת בהיקפים גדולים ביותר. בצורתו כחומר גלם, הנפט הגולמי, או פטרוליום, משמש בייצור מוצרים כימיים וחומרים אחרים כגון פלסטיק.
עקב שקיפות המחיר והנזילות הרבה, חוזים עתידיים על נפט גולמי משמשים כמדדי תמחור עיקריים בשוק הבינלאומי. חוזים עתידיים על נפט גולמי (וכן אופציות) מהווים גם דרך טובה עבור חברות בתעשיית האנרגיה - בצד ההפקה כמו גם בצד הצריכה - לגדר את סיכוני המחיר שלהן ולהגן על עצמן מפני תנועות מחיר מזיקות.כאשר הביקוש לנפט נמצא בשיא של כל הזמנים ועקב גורמים אחרים, כגון סכסוכים מדיניים, מחירי הנפט הגולמי הרקיעו שחקים לקמות שמעבר ל-$72 לחבית לאחרונה, לאחר השיא של $78.40 אשר נקבע בחודש יולי 2006, והם עלו פי שלושה מאז שנת 2003. התנודתיות הפוטנציאלית הגבוהה של מחירי הנפט נותנת לך הזדמנויות מסחר רציפות בנפט גולמי.