מדי שנה נערכים סקרים רבים הבודקים את הלימודים האקדמאיים הפופולריים ביותר בישראל. מדובר במקצועות שקיימת בהם הדרישה הגבוהה ביותר מצד סטודנטים לעומת ההיצע של המוסדות. ברוב המקרים, עלייה או ירידה בביקוש למקצועות לימוד עשויה ללמד את הרוחות הנושבות בשוק התעסוקה של התחום. מהם מקצועות הלימוד המבוקשים ביותר לשנת 2010?
באופן כללי, נמצא שקיימת עליה בביקוש למקצועות הניהול והחשבונאות וכן מקצועות המחשב, וירידה נרשמה בהיקף הביקוש ללימודי מדעי הרוח. הירידה החדה ביותר גם בקטגוריית מקצועות מדעי החברה.
לימודי מנהל עסקים וכן לימודי ראיית חשבון רשמו עליות מרשימות בשנה החולפת. הביקוש אל תואר ראשון במנהל עסקים וכן תואר ראשון בראיית חשבון עלה ב2%, ועומד כיום על 6.02%. סטודנטים המצטרפים אל תואר ראשון במנהל עסקים מקבלים ידע וכלים רבים לאיוש תפקידי ניהול מובילים במגזר העסקי, בעוד שלימודי תואר ראשון בראיית חשבון מכשירים סטודנטים לתעסוקה בהנהלת חשבונות.
לעומת זאת, ולמרות שעדיין מדובר באחד מהתארים המבוקשים ביותר בישראל, לימודי משפטים רשמו בשנה החולפת ירידה של 0.80% בביקוש. כיום, הביקוש אל תואר ראשון במשפטים עומד על 4.14%. למרות הנתונים, מדינת ישראל עדיין פותחת אפשרויות תעסוקה רבות לבוגרים של לימודי משפטים - מדינת ישראל היא בעלת מספר עורכי הדין הגבוה ביותר על כל נפש, כך שלבוגרי תואר ראשון במשפטים מובטחת קריירה עם סיום הלימודים.
לימודי אדריכלות, בניגוד למשפטים, רשמו בשנת 2010 עלייה מינימלית של 0.29%. הביקוש אל תואר ראשון באדריכלות עומד כשמונה אחוזים, וכנ"ל גם מקצועות האומנות שרשמו עלייה דומה. הבוגרים של לימודי אדריכלות יוכלו להשתלב במגוון משרות של תכנון מבנים ומוסדות ברשויות מקומיות ומשרדי אדריכלות ברחבי הארץ. בנוסף, לבוגרי תואר ראשון באדריכלות קיימת האפשרות לעסוק בתחום באופן עצמאי.
ירידה נרשמה בביקוש אל תואר ראשון בהנדסה וכן במקצועות המדעים המדויקים. לימודי הנדסה השונים, כגון תואר ראשון בהנדסה אזרחית, ספגו ירידה בביקוש בשיעור של 0.86%, והם עומדים כיום על כ5.7%. בכל זאת, הבוגרים של לימודי הנדסה יוכלו להשתלב במגוון משרות בסקטור ההייטק המשגשג, מפעלים ובתי חרושת שאליהם דרושים עובדים מיומנים, ועוד.