עיצוב פנים הינו ענף באדריכלות אך הוא עצמו נחשב לתחום מגוון הכולל היבטים רבים: תחום זה נוגע לעיצוב מטבחים, עיצוב סלונים, עיצוב חדרי מגורים וכן עיצוב חדרי אמבטיה ושירותים ואפילו כלים סניטריים, מעקות ופרזול.
תחום חשוב בענף עיצוב פנים הינו עיצוב משרדים. עיצוב משרדים הינו הבט אחד של עיצוב פנים שהוא לרוב פרקטי יותר ומבוסס על עיצוב פנים חכם ונוח למשתמש על מנת לענות על צרכי העובדים במשרד.
בשלב הראשון של עיצוב משרדים על איש המקצוע העוסק בנושא עיצוב פנים של המשרד לברר מהו אופי הארגון ומהי האוירה השוררת בו. כך למשל האוירה במשרד תוכנה יכולה להיות מודרנית וטכנולוגית, במשרד עורכי דין או רואי חשבון תידרש אוירה סולידית יותר, ולעומת זאת במשרד ותיק ייתכן עיצוב משרדים מעט מיושן יותר. עניין הסגנון חשוב על מנת שפעולת עיצוב משרדים תהלום את סגנון המשרד. החלטה חשובה נוספת בעניין עיצוב משרדים היא האם המשרד עומד להיות מעוצב בסגנון חלל פתוח – אופן ספייס או סגור. במידה והוחלט על מרחב סגור על עיצוב פנים לקחת בחשבון את מספר החדרים, שטחם, אילו חדרים יותאמו לאילו עובדים, היכן יוצבו חדרי המנהלים וכדומה.
תכנית עיצוב פנים של עיצוב משרדים צריכה לכלול מערך תכניות ובהן תכנון המבנה, תכנון החשמל ואפילו של הרצפה, התקרה והקירות.
בשלב הבא של עיצוב משרדים נעשית בחירת חומרי הגלם. מוטב לבחור בחומרים איכותיים ועמידים. חומרי הגלם שייבחרו בתהליך עיצוב פנים של משרדים ישמשו עבור הריצוף, הרהיטים וכמובן גופי התאורה.
בהמשך, על איש עיצוב פנים להיות אחראי על קבלני הביצוע , מינויים לפי תחומי אחריות והדרכתם.
זהו למעשה שלב הפרוייקט שאין להקל בו ראש כלל שכן הוא כרוך במורכבות רבה: על מנהל הפרוייקט – שהוא הממונה על עיצוב משרדים – לתאם בין כל בעלי המקצוע ולפקח על עבודתם.
אנשי מקצוע בתחום עיצוב משרדים הם למשל קבלני החשמל והאינסטלציה, אנשי הדלתות, התריסים והחלונות, הנגר ואיש התאורה . התאורה המקובלת ברוב המשרדים היא תאורת פלורסנט חזקה ושימושית.