על מספר דברים הקשורים בענייני כשרות הלכה ומסורת מקפידות מסעדות כשרות למהדרין:
ראשית, בכל מסעדות כשרות למהדרין תמצאו רישיון שניתן על ידי הרבנות המקומית להכשר המסעדות. זהו אישור המיועד גם לבעלי מסעדות כשרות למהדרין, אך גם לאורחיהן, שכן יש בכך סימן להיותן של מסעדות כשרות למהדרין נוהגות לפי כללי ההלכה היהודית בענייני האוכל וכשרות המסעדה עצמה.
בנושא האוכל, בעיקר האוכל הבשרי, נוהגות מסעדות כשרות למהדרין להזמין בשר שנשחט כהלכה ושהוכשר כהלכה. ראשית, הבשר כשלעצמו הוא אך ורק בשר של בעלי חיים המותרים למאכל לפי הדת. הכוונה לבשר שהוא בשר פרה או כבש, עופות שאינם מצויינים בקבוצת העופות הטמאים המצויינים בתורה ודגים העונים לקריטריונים של קשקשת וסנפיר.
לגבי העופות – עופות המצויינים בתורה כטמאים הם עופות קטנים כמו זבובים , עופות דורסים ועוד מיני עופות. במהלך ההסטוריה נקבעה מסורת לגבי עופות שכן מותרים לאכילה, ובשר עוף של מסעדות כשרות מתבסס על מסורת זו.
בעניין השחיטה – שחיטה כשרה כוללת הוצאת חלקים טמאים מן הבשר והקפדה על כך שלא יהיה דם בבשר. כמו כן עוברים החלקים המלחה ונבררים בתהליכים נוספים.
עוד נושא חשוב הבא לידי ביטוי בארוחות של מסעדות כשרות למהדרין הוא ההפרדה בים מאכלי בשר לחלב.
ארוחות בשריות מוגשות בנפרד מארוחות חלביות, וכמו כן – לאחר ארוחה בשרית הכוללת למשל בשר בקר או כבש וכן עופות, לא יוגש לעולם קינוח חלבי כמו גלידה, עוגת קצפת או קינוחי מוס הכוללים מרכיבי שמנת חלבית.
ההפרדה בין חלב ובשר מתבטאת גם בכלים של מסעדות כשרות. אלו מקפידות על כלי בישול ואפייה נפרדים לבשר וחלב וכמו כן על כלי הגשה ואוכל נפרדים לשני הסוגים.
נושא חשוב נוסף הוא ימי הפתיחה של מסעדות כשרות למהדרין: ברוב המקרים מסעדות כשרות למהדרין אינן פתוחות בערבי שבת ובימי שבת, ונוהגות באופן דומה בערבי חג וחג.
לגבי חגים – בחג כמו חג הפסח מקפידות מסעדות כשרות למהדרין על הגשת אוכל כשר לפסח בלבד ונמנעות כמובן ממאכלים הנחשבים לחמץ לפי מנהגי החג.