חפש מאמרים:
שלום אורח
21.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

ראיון עם רוחמה אברהם במלאת שנתיים לממשלת ביבי

מאת: רוחמה אברהםאקטואליה21/02/20111057 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

השבוע, התראיינה חברת הכנסת רוחמה אברהם אצל שאול כהן, עורך אתר Kr8 של קרית שמונה.
בראיון, הביעה רוחמה אברהם את חוסר שביעות רצונה מתפקודה של הממשלה הנוכחית, "ממשלת המלכוד הלאומי" , כפי שהיא מכנה אותה, שממש לאחרונה מלאו שנתיים לבחירתה.

"הבית הלבן לא ירים את הטלפון כאשר אנחנו נתקשר" – על בעיות חוץ ופנים

יחסי החוץ של מדינת ישראל רופפים מאי פעם לתחושתה של רוחמה אברהם. "מדינת ישראל הולכת לקראת בידוד עולמי קשה מאד . . . הבית הלבן עוד מעט לא ירים את הטלפון כאשר אנחנו נתקשר, אנחנו מאבדים את ידידתה הגדולה ביותר של מדינת ישראל, בה בשעה שהאזור (המזרח התיכון) . . . הולך לקראת קיצונות יתר".

מעבר לקשרי חוץ, מצביעה רוחמה אברהם אף על בעיות מבית, לא פנים-מדיניות, אלא סדקים בקשרים שבין המנהיגים והשרים שאמורים להוביל את המדינה, בהתייחסה להשפלת שר החוץ את ראש הממשלה, השפלת שר הביטחון את הרמטכ"ל והשפלת ראש הממשלה את שר האוצר. "אין הרמוניה משותפת בממשלה הנוכחית".

המיסים לא ירדו, התשלומים עלו והתושבים מממנים 40 שרים וסגניהם

בנוסף מתרעמת רוחמה אברהם על כמות השרים וסגני השרים, חלקם ללא תפקיד, כשמישהו צריך לממן את התקן שלהם "הרי מישהו צריך לממן את הלשכות, את העוזרים , את הנהגים, את המכוניות, את הדלק, את האבטחה, כל זה ממומן על ידי התושבים".

יותר מכך, מוסיפה כי נתניהו הבטיח לפני שנתיים כי יוריד את המיסים, ובמקום זאת עלו תשלומי הארנונה, המים, הדלק והחשמל. "והיום כאשר היתה הצעת חוק של קדימה להוריד את המס על המים, הממשלה הנוכחית התנגדה בכל תוקף. כי הרי מישהו צריך לממן את אותם שרים שלא עושים שום דבר. אני תוהה מתי ראש הממשלה נסע לשלומי, לאופקים, לקרית שמונה – לכל אותן ערי הפריפריה. . .מעמד הביניים היום חושב האם לנסוע ברכב או לקנות ארוחה חמה משפחתית ליום שישי. לאן הגענו?"

לפי הכלכלה חלה צמיחה – "אז יש 12 מיליארד שקל עודפים. זה מגיע לאזרח?"

בכל הנוגע לנתוני הצמיחה של התוצר המקומי גולמי, דוחה רוחמה אברהם בכל תוקף את הטענה כי מדובר בהישג. "אז יש 12 מיליארד שקל עודפים. זה מגיע לאזרח? אותו אזרח אשר אין לו מה לאכול בבית, שהוא צריך להתלבט האם לקנות את התרופה או את המזון או לשלוח את הילד למוסד חינוכי טוב יותר -האם בכך אנחנו משפרים עבורו את רמת החיים? . . . על פי הנתונים המעודכנים של מדד העוני, בישראל יש הרבה מאד משפחות עניות. מעמד הביניים הולך ומתרסק . . . אז אנחנו מצוינים במדדים ".

זוג צעיר לא יכול לרכוש היום דירה

המצב לדבריה של רוחמה אברהם, רק ילך ויחמיר. בעת שבה רכישת דירה היא חלום שווה ערך לסיכויים של אדם פרטי להגיע לירח, כדברי רוחמה, צריך גם לדאוג מה יהיה בעוד כחמד שנים, כאשר אנשים ובני נוער יסבלו מתזונה לקויה והבריאות והחינוך יעלו לנו יותר. "נתניהו התעלל ברפורמה הגדולה שלו במנהל. שנתיים הוא בממשלה, לא קרה שום דבר, הוא אמר שהרפורמה הזו נועדה כדי ליצור סיטואציה שבה זוג צעיר יוכל לרכוש דירה. אז מה קרה מאז? ההיפך, ההיפך קרה".

קדימה היתה טובה למדינה, ממשלת נתניהו מתעסקת בלא כלום

את דבריה מסכמת רוחמה אברהם כשהיא מתארת את המדינה שהשאירה ממשלת קדימה בידי הממשלה הנוכחית. "מדינת ישראל היתה לפני שנתיים כאשר היתה ממשלה בראשות קדימה במקום אחר לגמרי. אנחנו לא פגענו ברווחה, אנחנו לא פגענו בחינוך, אנחנו הבאנו שקט גם בגבול הצפוני וגם בגבול הדרומי. מדינת ישראל היתה במקום אחר בעולם."

באשר להיום ולעתיד, רוחמה אברהם אינה כה אופטימית. "אין לנו זמן, ישראל צריכה להיות חזקה מבחינה חברתית, ישראל צריכה להיות עמידה בפני כל הסכנות שעומדות בפניה. אני לא חושבת שאנחנו הולכים לקראת שקט בטחוני, אני חושבת שיש פה סכנות קיומיות והממשלה מתעלמת מהכול , עוסקת בדברים שהם תחת גולת כותרת אחת – כלום , פשוט כלום."

 



תגיות המאמר: רוחמה אברהם


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

ח"כ רוחמה אברהם – סגנית יו"ר הכנסת
לפרטים נוספים על פועלה כנסו לאתר :
http://www.ruhama-avraham.co.il/

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת רוחמה אברהם

מאת: רוחמה אברהםחברה ומדינה - כללי06/03/121408 צפיות
"הרחבת מפעל ההזנה לכלל בתי הספר בארץ תאפשר יצירתם של כ- 15,000 מקומות עבודה חדשים ומקומות עבודה אלה צריכים להיות מיועדים לעסקים מקומיים, קטנים ובינוניים", כך קובעת ח"כ רוחמה אברהם בלילא, יו"ר השדולה לבטחון תזונתי בכנסת.

מאת: רוחמה אברהםצדק חברתי09/10/111449 צפיות
דבריה של ח"כ רוחמה אברהם בלילא בדיון בוועדת הכספים של הכנסת בנושא ועדת טרכטנברג: ראשית, אני מודה לפרופסור טרכטנברג וחברי הועדה על העבודה, על ההשקעה ועל ההירתמות המיידית של כל אחד ואחת למשימה שהוטלה עליהם.

מאת: רוחמה אברהםאקטואליה15/08/111449 צפיות
בשבוע שעבר הסתיים מושב הקיץ של הכנסת. ימים לא קלים בהם אנחנו עדים לזעקת השבר והקריסה של מעמד הביניים, ימים בהם עמוד השדרה של החברה בישראל קורס, ימים בהם הציבור עדיין משלם עבור אחזקתה של הממשלה המנופחת והכושלת, הן בתחום החברתי והן בתחום המדיני.

מאת: רוחמה אברהםפוליטיקה 24/07/111538 צפיות
חוק זכויות הדייר בדיור הציבורי הקיים, מסדיר את זכויותיהם של המתגוררים בדיור הציבורי, אך איננו מסדיר את זכויותיהם של הדיירים במקרה של פירוד בין בני הזוג. נכון להיום, הנושא מוסדר באופן חלקי בנהלי משרד הבינוי והשיכון, ואלו קובעים כי ההורה המחזיק במשמורת על רוב הילדים, הוא זה שיהיה זכאי להמשך המגורים בדירה הציבורית.

מאת: רוחמה אברהםאקטואליה06/06/112093 צפיות
ועדת הכספים אישרה לפני זמן קצר בקריאה שניה ושלישית את הצעתם של חברי הכנסת רוחמה אברהם בלילא (קדימה) ואלכס מילר (ישראל ביתנו) להתיר לעסקים שמחזורם עד 15 מיליון ש"ח לדווח מע"מ רק על סכום שהתקבל במזומן. עלות החוק תהיה חד פעמית ותסתכם בכ- 150 עד 200 מיליון ש"ח.

מאת: רוחמה אברהםאקטואליה12/04/111589 צפיות
חג הפסח הקרב ובא, מזמן תמיד עליית מודעות מחודשת למצבם של נזקקי המזון בישראל. חברת הכנסת רוחמה אברהם בלילא, התראיינה השבוע בנושא זה ואודות הצורך והחשיבות שבהקמת מועצה לביטחון תזונתי – שלשום בתוכניתה של יעל דן "עושים צהרים" בגלי צה"ל ואתמול בתוכנית "ערב חדש" אצל דן מרגלית ומיה בנגל.

מאת: רוחמה אברהםדמוקרטיה ושלטון10/04/111620 צפיות
גברת ברברה פראמר, נשיאת הפרלמנט האוסטרי ונשיאה כבוד של ידידי "יד ושם" באוסטריה, מר פריץ נוגבאוור, סגן נשיא הפרלמנט האוסטרי, מר אביב שיר-און, שגריר ישראל באוסטריה, גברת אולרייק ומר שוסטר – הכוח המניע את הארגון הזה, אורחים נכבדים, גבירותיי ורבותיי,

מאמרים נוספים בנושא אקטואליה

מאת: בנימין קלינגראקטואליה25/08/222641 צפיות
ניתן להגיש תכניות פינוי בינוי ישירות לאישור הוועדה המחוזית גם כשיש הסכמה של פחות מ-100% מהדיירים עו"ד אלעזר במברגר, ראש הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, הבהיר לאחרונה כי ניתן להגיש תוכנית פינוי-בינוי ישירות לוועדה המחוזית, ללא צורך בהסכמתה של הוועדה המקומית דבר שיכול לסייע להזיז פרוייקיים תקועים.

מאת: בנימין קלינגראקטואליה03/05/222363 צפיות
מי רשאי להגיש בקשה להיתר בניה? הנדסאי בנין, אדריכל, מהנדס , קונסטרוקטור או כולם? בקשות כעורך ראשי להיתר בנייה ובאילו מבנים? פסק דין שהתקבל בימים האחרונים בבית המשפט המחוזי בחיפה מפזר את הערפל ועושה סדר בסוגיה הבוערת. השופטת תמר שרון נתנאל, קבעה כי אדריכלים בלבד יוכלו לשמש עורכים ראשיים ולהגיש בקשות להיתר למבנים של ארבע קומות ומעלה. מהנדסים לעומתם, יהיו רשאים לשמש עורכים ראשיים ולהגיש בקשות להיתר רק כאשר מדובר במבנים פשוטים בשימושים מוגבלים, כשהכוונה היא למבני מגורים, אחסנה ומלאכה בני פחות מארבע קומות.

מאת: בנימין קלינגראקטואליה22/01/221801 צפיות
רישוי זמין ומידע חיוני בעניין הגשת בקשה לתיק מידע להיתר והליכי הרישוי: כחלק מתהליך הדיגיטציה של שירותי משרדי הממשלה השונים, ביוזמה הנקראת 'ממשל זמין', הוקם ב-2006 אתר רישוי זמין של מנהל התכנון, אשר מאפשר בקשה להיתר בנייה באופן מקוון לחלוטין. המערכת הוקמה בהתאם לתיקון 101 לחוק התכנון והבנייה.

מאת: בנימין קלינגראקטואליה16/09/211592 צפיות
בית המשפט לעניינים מנהליים בראשל"צ הורה לאחרונה לבטל שני כתבי אישום שהוגשו נגד עברייני בנייה, בנימוק שהמדינה התעלמה מתיקון מס' 66 לחוק סדר הדין הפלילי, המאפשר לסגור תיקים "קלים" בהסדר וללא מעורבות בית משפט.

מאת: בנימין קלינגראקטואליה19/08/211595 צפיות
מהו רישוי הבנייה? תהליך רישוי הבנייה מלווה את הבונה משלבי תכנון הבנייה ועד לסיום הבנייה. התהליך מתבצע מול הועדה המקומית לתכנון ובנייה. ועדות לתכנון ובנייה נמצאות בפריסה ארצית, לכל ישוב ועדה מקומית לתכנון ולבנייה אליה הוא שייך. לרשימת הועדות והיישובים לחץ כאן תהליך רישוי הבנייה מרכב מ 5 אבני דרך מרכזיות: התקשרות עם עורך בקשה - קבלת מידע להיתר- תכנון - קבלת היתר בנייה - מהלך הביצוע האם תמיד צריך לבצע את כל תהליך הרישוי? לרוב עבודות הבנייה יש לבצע את כל תהליך הרישוי ולקבל היתר בנייה, המהווה אישור מהוועדה המקומית לכך שתכנון הבניין תואם לתוכניות המאושרות ולדרישות הוועדה. ישנן מספר עבודות בנייה שמצריכות דיווח בלבד - פטור מהיתר. גם בפטור מהיתר הבנייה חייבת להיות בהתאם לדרישות הועדה המקומית והתוכניות המאושרות.

מאת: בנימין קלינגראקטואליה01/06/211373 צפיות
אז מה זה אגרות בניה והיטלי פיתוח? אגרות בניה והיטלי פיתוח, הינם תשלומי חובה המוטלים על ידי רשויות מקומיות ותאגידי מים וביוב, לשם מימון התקנתם ורכישתם של תשתיות ציבוריות בתחומן המוניציפלי כגון: כבישים ומדרכות, תיעול, ביוב וצנרת מים. אגרות בניה והיטלי פיתוח אלו נדרש לשלם מי שהוא בעלים של קרקע ו/או מי שמבקש לבנות על קרקע ו/או בעלים המעוניין להוסיף בניה למבנה קיים. לצורך גביית אגרות בניה והיטלי פיתוח יש צורך בהתקיימותן של עילות (“אירועי מס”) המצויות ברוב חוקי העזר ובכללי דמי ההקמה, אשר במועד התממשות

מאת: אברהם פכטראקטואליה26/05/211226 צפיות
איפה ההסברה הישראלית – ישנה, מנמנמת, מגמגמת ובעיקר מפגרת בזמן אמת. למה אין בישראל – שר הסברה? אם יש מקום לשר מים- יש בוודאות מקום לשר הסברה במשרה מלאה. אבל משחקי אגו – מאבק בין משרד החוץ ומשרד ראש הממשלה – מונעים זה שנים מינוי חיוני של שר הסברה בארץ, אך בעיקר בחו"ל, במיוחד בימים אלה של אנטישמיות מתגברת.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica