אחת הבעיות הנפוצות באולמות אירועים, מלונות וכל מקום בו נמצא מטבח תעשייתי הוא ניצול המקום ועיצובו בהתאם לצרכי הלקוח, כך שהטבחים יוכלו לעבוד בנוחות ובנגישות לכלל האלמנטים העומדים לרשותם, כגון: מקררים, תנורים, כיורים, כיריים, מגשי חיתוך ועוד.
מטבחים שמעוצבים על פי דרישות הלקוח אינם מטבחים תעשייתים בלבד וניתן להבחין ביותר ויותר אנשים פרטיים המעצבים את המטבח הפרטי שלהם על מנת לזכות במקסימום נוחות בזמן הבישול.
בעת עיצוב המטבח בבית נתחשב במספר אלמנטים בניהם: מיקום התנור, הכיריים, המקרר ועוד.
מיקום נכון של כל אחד מהאלמנטים במטבח על ידי תכנון מקדים וחשיבה נכונה ימנע בזבוז זמן יקר בבישול ובניקיון שלאחריו.
מטבחים מעוצבים בהתאם לצרכי הלקוח ולנוחיותו מהווים שדרוג משמעותי לתנאי העבודה של עובדי המטבח ומקצרים את זמני העבודה במטבח. תכנון המטבח מראש מבטיח נוחות, נגישות ועבודה יעילה הרבה יותר.
ראשית נבחר את מיקום שלל האלמנטים במטבח. נחליט היכן נציב את התנורים, המקררים, הכיריים, מדיחי הכלים, ארונות אחסון ועוד. כך נוכל לנצל את כלל חלל החדר וליצור מקסימום נוחות ונגישות לכלל האלמנטים החשובים לבישול נוח יותר .
סודו הפרטי של כל שף הוא העיצוב הנוח ביותר אותו הוא מעדיף למטבח בו הוא עובד. מיקום נכון של כלל האלמנטים על פי בחירה מאפשר עבודה נוחה יותר וסדר מופתי בזמן הבישול המלחיץ..
עיצוב המטבח בא לידי ביטוי בכמה וכמה אלמנטים, כגון: מיקום האלמנטים העוזרים לבישול טוב יותר, עיצוב הקירות,מיקום הסירים והכלים, מיקום קולט האדים, מיקום התנור ביחד לכיריים, חלונות מכיוונים כאלה ואחרים לצינון המטבח הלוהט ועוד.
בנוסף לנוחות, עיצוב מטבח הפך לאומנות של ממש.
עיצוב זה יכול להפוך מטבח המוגדר כמטבח פשוט או סטנדרטי לכזה אשר נעים לבשל ולאכול בו.
מיקום שולחן האכילה בחלל המטבח, יאפשר אכילה באווירה ובניחוחות מעוררי תאבון.
אלמנטים אלו מקנים ויוצרים את התנאים האידיאלים לכל טבח באשר הוא. ואין חולקים על העובדה כי מטבח מעוצב משפר את רמתו של הטבח בצורה משמעותית.
מטבח מעוצב הוא חלומו של כל טבח, כל שף וכל אמא המכינה ארוחה כזאת או אחרת. איך שלא תסתכלו על זה, נעים ויעיל מבחינה פונקציונאלית לעבוד במטבח המעוצב ומאובזר בצורה מיטבית.
התוצאות לא מאחרות לבוא ומגוון המנות מתבשלות בטעמים שעוד לא הכרתם.