מאמר זה יעסוק ברובו בכל הקשור לעניין גירושין או הסכם גירושין ומה שנכלל בו לרבות בעצם מזונות אישה ומתי היא בעצם זכאית להם בפועל. סעיף 2 חוק א לחוק מזונות קובע שאדם שחייב מזונות לבת זוגו בהתאם לדין האישי החל עליו חל עליו בעצם בהמשך להיותו יהודי שנישא כדת וכדין משה וישראל ולכן על פי החוק העברי תהיה זכאית האישה למזונותיה על פי החוק העברי. לפי הדין העברי כל עוד הזוג נשוי חובת הבעל לזון את האישה לרבות בגדים והנעלה וגם מזון או הוצאות מדור, שכר דירה או לחילופין משכנתא, קוסמטיקה, חוגים, הוצאת רכב, לימודים וכד'.
אם הבעל לא מספק צרכים אלה שלא במסגרת הסכם גירושין שנקבע או פסיקת מזונות שהרי האישה רשאית לפנות לידי בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני כדי לקבל את שמגיע לה דהיינו מזונות. אם כן באילו מקרים בעצם זכאית אישה למזונות מבעלה: כשבני זוג נשואים שזה אומר על פי דין עברי רק במידה והם נשואים תהיה זכאית האישה לתבוע מזונות אישה מבעלה. כמו כן אם גרה האישה תחת קורת גג אחת עם הגבר שהרי גם אז מחויב זה במתן מזונות ובמידה ועזבה האישה את הבית בסיבה בלתי מוצדקת שהרי אז ישללו מזונות האישה ממנה אך לא יגרע ממנה תביעתם בשנית לעומת זאת אם עזב הבעל את הבית חלה עליו חובת מזונות ללא שום קשר.
ככלל האישה איננה מחויבת לצאת לעבוד ואין באפשרות בית המשפט או בית הדין הרבני לחייבה לעשות כן, אולם במידה והאישה בחרה לצאת לעבוד יכול הבעל לטעון כי הוא איננו חב במזונות ושהרי זו טענה שעלולה להתקבל על ידי בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני. עם זאת במידה ומשכורתה איננה מכסה את כל הוצאותיה בהתאם לרמת חייהם של הצדדים יכולה האישה לתבוע מהבעל השלמת מזונות, כלומר שבעצם מסכום המזונות שיפסקו לאישה יקזזו את הכנסותיה מעבודתה. לרוב בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני לא יפסוק מזונות לאישה שדואגת למזונותיה באופן עצמאי דהיינו עובדת.
במקרים הבאים למרות הסכם גירושין על פי בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני הדברים הבאים ישללו מהאישה מזונות והם עזיבת בית כמו בפסקה הקודמת ללא סיבה מיוחדת או הוכחת האישה לסיבה מוצדקת שבגינה היא נאלצה לעזוב ואז רק תשמר לה זכות מזונות. כמו כן כפי שכבר נאמר אישה עובדת שדואגת למזונותיה בפועל באופן עצמאי וכמובן האם האישה זנתה כנגד בעלה דהיינו בית הדין הרבני השתכנע בדבר דהיינו בגידה ואז מאבדת את זכותה ואת כתובתה בפועל. גם לאישה מורדת אותם סייגים וגם ממנה תישלל הזכות במידה ולא קיימה את ברית הנישואין בפועל.