חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

זרועות יניקה

מאת: amibenzorאיכות הסביבה 16/02/20111176 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

לא מעט פעילויות תעשיתיות מייצרות אדים רעילים שאפילו חשיפה קצרה אליהם עלולה לגרום לבעיות בריאותיות קשות. תהליכים כמו הלחמה של מתכות מסויימות (במיוחד כאלו שמכילות עופרת), פעילויות כימיות, צביעה באמצעות חומרים מסויימים ואפילו ליטוש של מתכות או שיש יוצרות אבק רעיל או גזים נדיפים שכל נשימה שלהם עלולה להוביל למגוון רחב של מחלות קטלניות. בדיוק על מנת למנוע את הזיהום המסוכן הומצאו זרועות יניקה שכל תפקידם הוא לשאוב את הזיהום ולוציאו אותו מהאזור בו נמצאים העובדים במהירות האפשרית.

אילו סוגים של זרועות יניקה תוכלו למצוא? מה קורה לאוויר המזוהם אחרי שהו נשאב מאולם היצור? ובאילו מקרים אתם חייבים לדרוש מהמעסיק שלכם התקנה של זרועות יניקה? על כך בכתבה הבאה:

סוגי זרועות יניקה
ברוב המפעלים בהם מתרחשת פעילויות תעשיתית המצריכה שאיבה נקודתית ומהירה של גזים רעילים תוכלו למצוא את אחת משלושת זרועות היניקה הנפוצות ביותר, זרועות יניקה פריקות אשר נראות כמו צינור ארוך וקשיח אותו ניתן לכוון בדיקנות למוקד הזיהום. סוג נוסף של זרועות יניקה מתחבר ישירות למערכת השאיבה ונקרא גם מערכת סינון אוויר ניידת. בניגוד למערכות סינון האוויר הגדולות שמותקנות מעל "רצפת היצור" המערכות הניידות מוצבות באזור כלשהו בחלל ומטהרות את האוויר עוד בטרם הספיק להתפזר בחלל היצור כולו.
הסוג השלישי והאחרון של זרועות יניקה נקרא גם שואב תעשייתי נייד. מדובר בשואב אבק גדול ונייד שמוצב באיזור מוקד הזיהום וסופח אליו את הגזים הרעילים. לכל אחת מהמערכות ישנו תפקיד חשוב בשמירה על בריאות העובדים וחשוב מאוד להזמין יעוץ מקצועי על מנת שתוכלו להתאים את מערכת הסינון לפעילות הספציפית בה אתם עוסקים.

מה קורה לאוויר שנשאב
התשובה המדוייקת ביותר היא, תלוי. במידה והחומרים שאתם מייצרים באמצעותם נחשבים לרעילים מאוד ופליטתם לאטמוספירה עלולה לזהם את האוויר בסביבת המפעל ולסכן גם אנשים שגרים או עובדים בסמוך למפעל, הרי שהמשרד לאיכות הסביבה יחייב אתכם, מכוח חוק אוויר נקי, להתקין מערכות פחם פעיל לסינון האוויר לפני פליטתו. במקרה שמדובר באבק או בחומר שמתפזר באוויר ואינו מהווה סיכון בסביבה פתוחה, יתכן שתוכלו "ליצא" אותו ישירות לאוויר הפתוח.

ומתי גם אתם חייבים להתעקש על זרועות יניקה?
אם אתם עובדים עם חומרים נדיפים, גם אם לא מסוכנים או שעוסקים בפעילות ליטוש של שיש או מתכות אל תתנו למעסיק שלכם "לחסוך על הגב שלכם" התעקשו שבמקום יותקנו זרועות יניקה על מנת שהעבודה לא תעלה לכם בבריאותכם.

 



תגיות המאמר: זרועות יניקה


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

עמי בן צור מתמחה במתן שירותי שאיבה למפעלים מטעם חברת א.ב.פ. הנדסת אוורור וכימיה

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת amibenzor

מאת: amibenzorאומנות - כללי16/03/111147 צפיות
כמה עובדות על האמנות השימושית. האמנות שנעשית במטרה ליצור חפצים שאנו נוכל להשתמש בהם. האמנות השימושית (או האמנות הפונקציונלית) נבדלת מסוגי אמנות אחרים כבר מזמן תכנונה של היצירה. בניגוד לסגנונות האמנות האחרים, האמנות השימושית לא נוצרת מתוך מטרה להיות אמנות, אלא למען יצירת חפצים שימושיים

מאמרים נוספים בנושא איכות הסביבה

מאת: yoni romאיכות הסביבה 14/11/191390 צפיות
מדינת ישראל מעודדת את ייצור החשמל דרך מערכות סולאריות. פתרון זה הוא פתרון ירוק, ידידותי לסביבה וזמין בבתים פרטיים ושטחים עסקיים. מערכת סולארית עסקית היא מערכת אשר נבנית על גגות בתי עסקים ובכלל זה: שטחים מסחריים, מפעלים, בנייני משרדים ודומיהם.

מאת: Roei Kalvoאיכות הסביבה 11/12/171671 צפיות
מהו פינוי נייר? איך מבצעים פינוי נייר? איזה שלבים כלולים בתהליך מיחזור נייר? למה גופי תעשייה זקוקים לשירותי פינוי נייר?

מאת: אור מחשביםאיכות הסביבה 24/10/161864 צפיות
מה היא אנרגיה סולארית? אנרגיה, או חשמל, מיוצרת בדרך כלל מנפט, גזים, ופחם, וכל החומרים האלה פולטים פחמן דו-חמצני ופוגעים בסביבה, בכדור הארץ כולו, וכן בבריאות שלנו ושל בני משפחתינו. בנוסף לכל זה, האנרגיה הזו לא מתחדשת – ברגע שנגמר הנפט בעולם, לא נמצא עוד, וכשנגמר הפחם, ייקח אלפי שנים עד שהוא יתחדש בכמויות שאנחנו צורכים כיום. במקומות שונים בעולם, החומרים האלה כבר נגמרו, והיום אנחנו בדרך צלחה לגמור את מה שנשאר באיזורים שעוד יש בהם את החומרים האלה.

מאת: קליבר 818איכות הסביבה 17/11/143172 צפיות
במקביל לשיפור מנועי בנזין, יצרניות רכב שונות מייצרות מנועים הצורכים סוגים שונים של דלק, ישנם סוגי דלק ידידותיים יותר לסביבה יותר בהשוואה לאחרים.

מאת: איוורור והנדסהאיכות הסביבה 05/11/142750 צפיות
מהו חוק אוויר נקי? חוק אוויר נקי, התשס"ח- 2008, גובש על ידי קבוצת חברי הכנסת ועמותת "אדם טבע ודין" ונכנס לתוקף ביום 1/01/2011.

מאת: בני דואניאיכות הסביבה 30/10/142735 צפיות
אחד הרעיונות הבולטים ביותר שעומדים לקבל בקרוב משנה תוקף הוא הוצאת שקיות הניילון החינמיות מהסופרמרקט הקרוב לביתכם. למעשה, כל קונה ייאלץ להגיע עם שקית רב פעמית מהבית על מנת להניח בפנים את המוצרים אותם הוא רכש, כאשר לשקיות הניילון אליהן התרגלנו עד עכשיו לא יהיה יותר שימוש, אלא אם נהיה מוכנים לשלם תמורתן.

מאת: שלומית לנגאיכות הסביבה 26/12/138822 צפיות
כיום כל משרד מחזיק לפחות מדפסת אחת. טונרים של מדפסות לייזר המושלכים לפח האשפה הם פוטנציאל לנזק סביבתי כבד. מה ניתן לעשות כדי להתמודד עם בעיה סביבתית זו?

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica