פורקס אינו קו יצור, כאשר אתה שואף לשלמות אתה עלול לתכנן את המסחר שלך באופן לקוי שבסופו של דבר יוביל אותך לדבר אחד- הפסדים. קיימים סוחרים שעוסקים באופן כפייתי כדי למצוא את התבנית המושלמת ולרוב הם לא מרוויחים. זכור, אין דבר כזה רווח מובטח. במקום לנסות להיות סוחר פורקס מושלם, נסה להיות סוחר ממוצע. כן אני יודע שזה לא נשמע כל כך טוב ושצריך לשאוף לשלמות, אבל... במסחר במט"ח הכללים קצת שונים. במקום לנסות למצוא תבנית מסחר מושלמת שכוללת מספר רב של כלים טכניים, מצא תבנית מסחר רווחית וקלה להבנה. נכון, אתה עשוי להרוויח פחות אבל לפחות תהנה מהמסחר ותרגיש טוב יותר וזה לא פחות חשוב. שים לב להבדל העצום בהרגשה כאשר אתה מנסה לסחור לפי התבנית המושלמת לעומת התבנית הממוצעת, שים לב איך אתה הרבה יותר רגוע בשעת המסחר ובסופו של דבר הרווחים שלך משתפרים. מסחר פורקס פועל בצורה הסתברותית, ולכן עלייך לסחור בצורה כזו שרף ההצלחה שלך יהיה מעל הממוצע. ככל שמבנה המסחר שלך יהיה יציב וככל שתשלוט בסיכון לפי כללי ניהול הכסף, כך תוכל להתקדם, לכסות את ההפסדים ולהתמקד ברווחים. אם תנסה לחתור לשלמות בסופו של דבר תמצא עצמך מתוח ובקושי יכול לסחור, מכיוון שתהיה מרוכז ברווחים המקסימלים לעומת התבנית הממוצעת שבסופו של דבר תוביל אותך לרווחים.
ועוד דבר למתחילים מביניכם:
להבין ציטוטי פורקס
פרשנות ציטוטי מסחר במטבע זר יכולה להיות קצת מבלבלת בהתחלה, אך התהליך יכול להיות פשוט אם רק תצליחו לזכור שלושה דברים עיקריים:
1. המטבע הראשון המופיע בצמד הוא מטבע הבסיס.
2. הערך של מטבע הבסיס הוא תמיד ראשון.
3. אנגלית קוראים משמאל לימין.
הדולר האמריקאי הוא תמיד מרכזו של שוק הפורקס והוא נחשב בדרך כלל למטבע ה"בסיס" לציטוט שערי חליפין. המטבעות ה"עיקריים" כוללים את הדולר האמריקאי, היורו, היין היפני, הלירה סטרלינג, הפרנק השוויצרי, הדולר הקנדי והדולר האוסטרלי, למשל: USD/JPY, USD/CHF ו-USD/CAD. עבור מטבעות אלו וכן רבים אחרים, שערי החליפין באים לידי ביטוי כיחידה של 1$ ארה"ב ביחס למטבע השני המופיע בצמד. למשל, המשמעות של USD/JPY 121.02 היא שדולר ארה"ב אחד שווה ל-121.02 ין יפני.
כאשר הדולר האמריקאי מהווה את יחידת הבסיס, וציטוט השער עולה, המשמעות היא שחל תיסוף בערך הדולר וכי המטבע השני נחלש. אם שער USD/JPY אליו התייחסנו קודם לכם עולה ל-123.01, הרי שהדולר הוא חזק יותר היות והוא יכול לרכוש כמות גדולה יותר של ינים מאשר בעבר.
לכלל זה ישנם שלושה יוצאים מן הכלל, והם הלירה סטרלינג (GBP), הדולר האוסטרלי (AUD) והיורו (EUR). במקרים אלה, ייתכן כי תיתקלו בציטוטים כגון GBP/USD 1.4436, כאשר המשמעות היא שלירה סטרלינג אחת שווה ל-1.4436 דולר ארה"ב. וכך למעשה נשבר הכלל בו הדולר האמריקאי תמיד יופיע ראשון.
בשלושת צמדי המטבע הללו, שבהם הדולר האמריקאי אינו מטבע הבסיס, המשמעות של ציטוט גבוה יותר היא למעשה היחלשות ברמת הדולר היות ודרוש כעת יותר מדולר ארה"ב אחד על מנת לרכוש לירה סטרלינג, יורו או דולר אוסטרלי. במילים אחרות, עם ציטוט לשער מטבע עולה, מעלה הדבר באופן מוצלב את ערך מטבע הבסיס. המשמעות של ציטוט נמוך יותר היא שמטבע הבסיס נחלש.
צמדי מטבע אשר אינם כוללים את הדולר האמריקאי נקראים מטבעות העברה, אולם הנחת היסוד היא זהה. למשל, ציטוט של EUR/JPY 124.85 משמעו כי יורו אחד שווה ערך ל-124.85 ין יפני וכו'.
בעת המסחר בפורקס, יתכן ותיתקלו בציטוט דו צדדי הכולל "bid" ו-"offer". ה-"bid" הוא המחיר שבו אתם יכולים למכור את מטבע הבסיס (ובו בזמן לרכוש את המטבע הנגדי). ה-"ask" או ה-"offer" הוא המחיר שבו תוכלו לרכוש את מטבע הבסיס (ובו בזמן למכור את המטבע הנגדי).