מוסד המשפחה, ובכלל זה הנישואין, הווה יסוד חשוב ביותר בתרבות היהודית באופן כללי ובפרט אצל חרדים ודתיים, הרואים במציאת זיווג נכון והקמת משפחה מרובת ילדים את תחילת הדרך להבאת הגאולה על עם ישראל. יחד עם זאת, המציאות משתנה, ומנהגים תרבותיים או דתיים שהיו נכונים לימי קדם, אינם עוד רלוונטיים לימנו אנו. במאמר זה נעלה על הכתב טיפים לשמירה על נישואין תקינים לאורך זמן, בעצתם של חכמי ברסלב ובראשם רבי נחמן מ אומן שגילה התייחסות קצת שונה מן המקובל, בין היתר גם לעניין המשפחה וחיי הנישואין.
החוק הבסיסי ביותר לקיומה של מערכת יחסים מוצלחת, ולכל מערכת יחסים בכלל, היא קיומה של תקשורת בין שני הצדדים. בניית תכניות משותפות ותיאום ציפיות הן כלי הכרחי לשלום בית. הרמוניה משמעותה שכל אחד מהצדדים משמיע וחולק עם בן הזוג את רצונותיו. בדיוק כשם שהקדוש ברוך הוא העניק לנו תרי"ג מצוות שמטרתן להסביר לנו מה ציפיותיו מאיתנו, ראוי שגם אנחנו נלמד להסביר למה אנו מצפים זה מזו.
באותה מידה גם חשוב לשמור על הכבוד ההדדי בין בני הזוג, ומתן אמון מלא אחד בשני.
אמון וכבוד הדדי הם התשתית לשמירה על יחסים בריאים ויציבים. הכלל השלישי הוא לא לקבל את בן או בת הזוג כמובן מאליו. להודות על כל דבר שהוא או היא עושים למענכם, גם אם מדובר בפרט יום יומי, כפי שאנו מודים לאל על כל פרי יצירתו אשר ברא.
בתוך כך חשוב להמשיך לשמור על להבה בוערת, זכרו כי כולם חושקים בפרי האסור, וכניעה לפיתוי לא יניבו תוצאות חיוביות. דאגו לצאת, לטייל יחדיו ולכבד את חוקי הישות לטובת טהרת המשפחה וצניעותה של האישה.
זכרו תמיד כי אף אחד לא נברא מושלם, ואין טעם לנסות לשנות זאת. הסתכלו תמיד בתוך עצמכם, הסתכלות פנימית זו תעיד על כך שהמום עליו אתם מלינים- ייתכן כי הוא למעשה המום שלכם בלבד.