כאשר עומדים לפני פרשת דרכים דהיינו מחליטים לבצע תהליך גירושין בפועל שהרי באות להן תהיות לא פשוטות מהפירוד שקשורות בעניין הגירושין עצמם, בגורל הילדים בפועל, בעניין חלוקת רכוש ואף ברצון לפנות לגישור או עורך דין מנישת הגירושין אשר יטפל ויפתור את כל הבעיה שצצה באופן מפתיע.
עניין הילדים לא פחות חשוב והוא מרכיב קריטי ביותר מכיוון שבעניין ערכאות בית המשפט לענייני משפחה אמור לפסוק היכן יישארו הילדים דהיינו הסדרי ראייה ומי יהיה משמורן בלעדי שלהם בפועל.
ולמרות כל תהליך גירושין בפועל בין אם נלקח עורך דין לטיפול בעניין או מגשר לא נשכח העניין ובראש הראשונה עוסקים על עניין טובת הילדים דהיינו מי יהיה משמורן בלעדי ומנגד מה יהיו הסדרי הראייה בפועל דהיינו כמה פעמים בשבוע יוכל ההורה השני לפגוש את ילדיו כלומר ימים או זמנים קבועים על מנת להקנות לילדים יציבות נפשית שהיא לא פחות חשובה מיציבות כלכלית.
בדרך כלל יפסוק בית המשפט לענייני משפחה בין אם יש עורך דין או מגשר לטובת הילדים דהיינו הילדים לא ינותקו מאימם לרבות ילדים צעירים בגיל. האב לרוב יישא אחריות על לקיחת הילדים בזמנים ומועדים קבועים עם התייחסות מעמיקה לביקור של פקיד הסעיד אם נדרש וזאת על מנת לא לפספס שום דבר בדרך ובטעות לפסוק החלטה שלא תהיה טובה בעבור הקטינים.
על פי פסיקת בית המשפט לענייני משפחה יקבעו הסדרי ראיה הגונים דיה עבור האב או המשמורן השני כלומר באמצע השבוע ובנוסף שבת אחת לשבועיים. ההורה מתחייב להחזיר בזמן את הילדים ולא לשבש את סדר חייהם כלומר בשעה שנקבע מראש ולא יאוחר לה בייחוד בימים שבהם יש בית ספר למחרת וזאת על מנת שלא לפגוע חלילה ביציבותם הרגשית לרבות הפיזית.
חגים יחולקו בין ההורים כפי הצורך לסירוגין או על פי הסכמת ההורים בשיתוף בחופשות יתוגברו ימי המשמורת כדי שהמשמורן השני יישא בנטל שווה בשווה. במידה ואחד ההורים יחפוץ להוציא את הילד מגבולות המדינה שהרי יצטרך אישור מיוחד לכך.