מאמר קצר ומקיף בנושא ניתוח קיצור קיבה
ארבעת סוגי ניתוח קיצור קיבה הנפוצים בישראל היום הם:
· שיטת הסיליקון והסיכות.
· שיטת החדרת בלון.
· תפירת קיבה.
· טבעת הסיליקון (הפופולרית בישראל)
שיטת הסיליקון והסיכות, שיטת הבלון ושיטת טבעת הסיליקון הן השיטות עם שיעור תמותה של אחד למאתיים מטופלים. שיעור התמותה הגבוהה יותר בתפירת קיבה מגיע לשניים מתוך מאה מטופלים. בשני סוגי הניתוחים אחוז מסויים של מטופלים יזדקקו לניתוחים חוזרים. שיטת הבלון היא לא בין הפופולריות בישראל בעקבות העלות שלה שיחסית גבוה , למרות זאת אני חושב ששיטת הבלון היא אחת השיטות העדיפות ופחות מסוכנות בגלל שאפשר לנפח מחדש את הבלון במקרה ויש בעיה או שנחוצים שינויים.
אחוזי ההצלחה של ניתוח קיצור קיבה בשיטת טבעת הסיליקון שהיא השיטה הפופולרית בישראל עומדים על 70% הפחתה מעודף המשקל. כרבע מהמטופלים יזדקקו לניתוח נוסף מסיבות שונות. השיטות האלה מצילות חיים ברוב המקרים בגלל שהשמנת יתר יכולה להגיע לרמות של סכנת חיים מיידית. אנשים המכורים למאכלים מסויימים ומעלים הרבה משקל עד כדי סכנת חיים גם יכולים להציל את עצמם מסכרת בעזרת ההליך.
השיטה הפחות בטיחותית של תפירת קיבה נותנת תוצאות דומות שבהן 90% מהחולים מפחיתים 33% ממשקל גופם כבר בשנתיים הראשונות לאחר הניתוח. שיטה זו יותר פולשנית ובדרך כלל מסירים חלק ממערכת העיכול. במקרה שדרוש ניתוח נוסף זה מהווה בעיה.
לסיכום השמנה המסכנת חיים במקרים רבים דורשת התערבות כירורגית כדי להציל חיי אדם. אף אחת משיטות ניתוח קיצור קיבה נחשבת "טובה יותר" אבל אכן שיטת טבעת הסיליקון למשל נחשבת "פחות מסוכנת" ואולי בגלל כך יותר פופולרית בישראל.
רצוים לדעת עוד על ניתוח קיצור קיבה?