כאשר הוחלט על התחלת הליך גירושין, שבו רוצים לקיימו ללא כל פשרות, מבלי לצאת "פרייאר", קיים הצורך לחתימת הסכם גירושיו בין בני הזוג שמתגרשים.
כאשר הוחלט להתחיל הליך גירושין , צריך לדאוג לבצע חתימת הסכם גירושין , יש לשים לב כי הוא כולל בו את הנושאים של: הסדרי ראיה, מזונות ילדים, מועד הגט, חלוקת רכוש, מזונות אישה וכדומה.
ישנם מקרים חריגים אשר בהם ישנה האפשרות של ביטול הסכם גירושין. ניתן לבטל הסכם גירושין עקב פנייה למערכות שיפוטיות. בטענה כי ההסכם לא פייר כלפי אחד הצדדים , היות ועשקו אותו יתר על המידה , או כאשר הייתה כפייה , או כאשר נוצר מצב שבו ההליך המשפטי היה פגום. מתחיל הליך של ביטול הסכם גירושין. הליך זה מתבצע בעזרת עורך דין ונקבע ובבית דין משפטי נקבע באופן סופי, האם בוטל הסכם הגירושין הקיים או שלא.
גם כאשר חותמים על הסכם ממון, אשר את הסכם הממון עושים זוג לפני הנישואים או ידועים בציבור, בהסכם הממון רשום במפורש מה שייך ולמי.
ניתן לשנות את הסכם הממון שנכתב וכבר נחתם, על מנת לעשות זאת צריך לחתום מחדש על הסכם ממון. וכמובן שחובה לאשרו מחדש בבית המשפט לענייני משפחה או אצל נוטריון. ובכך יהיה להסכם הממון תוקף משפטי וחובה יהיה לממשו בעת הצורך.
הסכם ממון מדבר על אופן חלוקת הרכוש בין בני הזוג לארח פרידתם. והסכם גירושין מדבר בעיקרו על נושאים אחרים כמו: כיצד ימשיכו להתנהל העניינים בין בני הזוג , איזה חינוך יקבלו הילדים, אצל מי הם יהיו וכמה שעות אצל כל אחד מבני הזוג , מהו סכום המזונות שהאב ייתן להם וכדומה.
לכן חובה להקפיד בהליך גירושין לחתום על מספר חוזים בבית המשפט כמו: הסכם גירושין ובנוסף לכך גם הסכם ממון.
כאשר מבצעים כראוי הסכמים אילו ישנה הקלה בהליך הגירושין, אשר זהו תהליך קשה מאוד נפשית. לזוג המתגרש , למשפחתו הקרובה , וכמובן הקושי הרבה לילדים.
כאשר ההורים רואים כיצד ילדיהם סובלים כל כך מהליך הגירושין, הם מעדיפים לבצע הסכם גירושין ואפילו הסכם ממון על מנת, להקל במעט על סבלם של כולם מן הליך זה.