חפש מאמרים:
שלום אורח
21.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

חברת הכנסת רוחמה אברהם - על חוק ההזנה מתוך ידיעות אחרונות

מאת: רוחמה אברהםאקטואליה02/02/20111266 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

סמדר שיר חושפת היום ב'ידיעות אחרונות' את הקמפיין החברתי של ח"כ רוחמה אברהם בלילא למלחמה בתופעת הרעב המתפשטת. השלב הראשון : הקמת מועצת לביטחון תזונתי, שתדאג שכולם פה יהיו שבעים.

רוחמה אברהם בלילא גדלה בשכונת מצוקה, אך מעולם לא סבלה מרעב. "אצל משפחה מרוקאית, גם כשאין כסף יש אוכל", היא אומרת. לא תמיד היה בשר על השולחן, את הדברים הטובים כמו פירות ועוף שמרו לאורחים, ולפעמים גם פרוסת לחם אם מרגרינת בלובלנד נחשבה לארוחה, אבל מעולם לא סבלתי מנדודי שינה בגלל שהבטן שלי נדבקה לגב. הסתדרנו.

אבי עמרם בלילא ז"ל לא חזר כל ערב הביתה מפני שעבד כקבלן בנין במקומות מרוחקים כדי לפרנס את חמשת הילדים. אני הבכורה התחלתי כבר בכיתה ז' לעבוד בשעות אחר הצהריים, בהתחלה כמוכרת נעליים בראשון לציון ואחר כך כאורזת תפוזים בבית אריזה ברחובות. מהכסף שהרווחתי קניתי את מעיל הדובון הראשון שלי ובהמשך קניתי גם בגדים. דמי כיס אף פעם לא קיבלתי. כשרציתי מוצרי איפור, אמא שלי אמרה לי בשביל לוקסוס תעבדי. ועבדתי קשה. ידעתי שהכסף לא צומח על העצים.

אצל חברותיה לשיכון המזרח בראשון לציון היה המצב שונה. ראיתי ילדים שהגיעו לכיתה עם בטן ריקה, אבל גם הם הסתדרו מפני שבבית הספר פעלה מסעדה יומית.

מי שרצה נכנס לחדר האוכל וקיבל ארוחה חמה: מרק, עוף, מקרוני וסלט. לפני 40 שנה בתי הספר לא רק חינכו אלא גם טיפלו בצד הבריאותי – הועסקה בהם אחות קבועה שטיפלה בכינים ובמקרי חירום, וגם בהיבט התזונתי.

ח"כ רוחמה  אברהם, שלפני שלוש שנים קיימה את צוואת אביה והוסיפה לשמה את שם נעוריה בלילא, הפכה את זכרונות ילדותה לבייבי הפוליטי שלה. לאחרונה העבירה בקריאה טרומית הצעת חוק, שהכינה עמותת 'ידיד', להקמת מועצה לביטחון תזונתי. בשבוע הבא אמורה ההצעה לעלות לקריאה ראשונה בכנסת.

המועצה לביטחון תזונתי תמנה 11 אנשי מקצועי מתחומים שונים – סוציולוגים, רופאים, דיאטנים ועוד – שתפקידם יהיה לבדוק את מצב הרעב בשטח, למפות את הנתונים, לדווח לממשלה מדי רבעון על הפעולות שננקטו ולהמליץ לדווח לממשלה מדי רבעון על הפעולות שננקטו ולהמליץ על דרכים לשיפור המצב. שניים מהפתרונות שכבר הוצעו הם חלוקת כרטיס לקניית מזון לנזקקים והרחבת מעונות היום כדי לאפשר להורים להצטרף למעגל העבודה.

"להצעת החוק הזאת כבר רשומים 39 חברי כנסת מכל סיעות הבית, והגעתי להסכמה עם משרד הרווחה וכל הגורמים הממשלתיים", אומרת אברהם-בלילא.

"למרות שעכשיו אני באופוזיציה, אעשה הכל כדי שההצעה תושלם לחקיקה עד תום המושב הנוכחי, כי יש זכרונות שילכו איתי כל החיים".
שני ילדיה – מיטל (26) שעובדת בחברת הייטק ורועי (22) קצין בהנדסה קרבית – גדלו במציאות הרבה יותר טובה משלה. מאז גירושיה הם מחלקים את זמנם בין בית אביהם בשיכון המזרח לבין ביתה המרווח במושב יד רמב"ם.

"למזלנו, אין אצלנו חרפת רעב כמו באפריקה, אין ילדים עם עצמות בולטות כמו של שלד, אבל יש הרבה מאוד ילדים שמנים. מפני שהם לא אוכלים בצורה נכונה". 'הרעב החדש' מתייחס לילדים מנתניה, מירוחם וגם מתל-אביב שמפספסים, על בסיס קבוע, לפחות ארוחה אחת ביום, ושהארוחות שלהם לא מאוזנות מבחינה תזונתית.

"בדימונה הכרתי אישה שהיא אשפית במתכונים של תפוחי אדמה. זה המרכיב היחיד שיש ברשותה, ומתפוחי אדמה היא מכינה, כמו בתקופת הצנע, מאכלים דמויי קציצות ועוף ואפילו לפתן. אני מצדיה לתושייה שלה, אבל ילדיה עלולים להפוך לשמנים, מפני שהם חיים רק מתפוחי אדמה, ולתפריט הזה יש השפעות עצומות על המוח, שבאות לידי ביטוי בגדילה, בכושר הריכוז, בדימוי העצמי ואפילו בנטייה לאלימות".

"המושג האקדמי 'ביטחון תזונתי' הוא מכבסת מילים לתופעת הרעב, שהולכת וגדלה משנה לשנה", מסביר רן מלמד סמנכ"ל "ידיד", עמותה א-פוליטית שבזכות תרומות מחו"ל מעניקה סיוע לשכבות מוחלשות. בשנתיים האחרונות, מספר מלמד, 45 אחוז מהפונים ל-24 סניפיהם ברחבי הארץ הם ממעמד הביניים. "בדרך כלל מעמד הביניים הוא החזק בכל מדינה. אצלנו יש יותר ויותר זוגות צעירים שעובדים ומתפרנסים ולא מסוגלים לכלכל את עצמם. בלית ברירה הם מגדלים את ילדיהם על פחמימות בלבד, וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על נכים וקשישים, שנאלצים לוותר על תרופות חיוניות כדי לקנות מזון."

לדברי אברהם-בלילא, כמעט כרבע מהישראלים סובלים במידה זו או אחרת מאי ביטחון תזונתי, המתבטא בכך שההורים מוותרים על הארוחות שלהם על מנת לספק אוכל לילדיהם, ובמקרים חמורים לא מסוגלים לדאוג לאוכל לילדים ללא סיוע חיצוני. כ-60% מהסובלים מחוסר ביטחון תזונתי הם יהודים ילידי הארץ, כ-20% מהם עולים חדשים וכ-20% ערבים.

"אף שכצפוי, כמחצית מהמשפחות הסובלות מכך הן כאלו שרמת הכנסתן נמוכה, יש גם ייצוג למשפחות בעלות הכנסה בינונית-נמוכה. הקשיים הכלכליים קשורים לא רק להכנסה, אלא גם לגורמים כגון גובה המשכנתא או שכר הדירה, היקף החובות והצורף בהוצאות מיוחדות בתחום הבריאות או התיקונים בבית. התופעה שכיחה יותר במשפחות גדולות, בעלות ארבעה ילדים ויותר, משפחות חד-הוריות, משפחות ערביות ומשפחות שבהן ההורים לא השלימו השכלה תיכונית".

רוחמה אברהם-בלילא חברה למלמד לפני כחמש שנים, שחוקקה את חוק ההזנה בבתי ספר שבהם פועל יום לימודים ארוך, ויותר מ-135 אלף תלמידים התחילו לקבל ארוחה חמה מדי יום. "נדדנו ברחבי הארץ, ויש תמונה אחת שלא אשכח עד יומי האחרון", היא מספרת. "נסענו בלילה באחת השכונות בבאר-שבע, ורן הפנה את תשומת ליבי לילדים שעומדים בתור. הוא אמר לי 'חכי, תסתכלי'. כשהגיעה משאית עם עודפי לחם ממאפיות, הם קפצו עליה והתחילו ללכת מכות.

"זה היה בלילה שבין חמישי לשישי. ביום ראשון נפגשתי עם אריק שרון, שהיה אז ראש הממשלה, ותיארתי לו את המחזה. הוא אמר לי, 'תחוקקי חוק ואני אתן לך את כל הגיבוי', אבל קרה מה שקרה, ובמציאות לא הרבה השתנה. ברחבי הארץ פועלים מאות בתי תמחוי, שאני מעדיפה לקרוא להם 'בתי אוכל', ובכל ביקור שם אני נמלאת דאגה, כאמא וכאזרחית, למראה התמונות של ילדים שמגיעים לקבל חבילות אוכל עבור המבוגרים".

"דור הצעירים לומד שזה בסדר לעמוד בתור ולקבל אוכל, ולא זה מה שאנחנו רוצים לראות בעוד עשר שנים. אנחנו שואפים לראות חברה יצרנית, עמידה, שמכלכלת את עצמה. לא דור של פרזיטים שהתרגל לכך שלא חובה לצאת לעבודה, מפני שבסופו של יום יש מי שמספק את החבילה. אני רוצה לטפל באוכלוסייה הנזקקת בצורה שונה.

"דבר ראשון, באמצעות כרטיס מזון, כפי שמסופק בארצות הברית. זה מעין כרטיס אשראי, שמתוקצב על פי מספר הנפשות במשפחה ומאפשר אך ורק רכישת מזון – לא סיגריות ואלכוהול וגם לא חומרי ניקוי ומוצרי ביגוד – כדי שהמשפחה תוכל לערוך את הקניות שלה בכבוד, במקום שאליו נוח לה להגיע ועל פי בחירתה. המישור השני הוא סיוע במעונות יום כדי להרחיב את אפשרויות היציאה לעבודה.

"הקמת הוועדה כרוכה בתקציב של כמה מאות אלפי שקלים, ולכן אני עובדת בשיטת הסלמי. אחרי שהוועדה תתחיל לפעול, משרד האוצר יבין שחייבים לתת לה שיניים וייאלץ להקצות תקציב כדי ליישם את המסקנות וההמלצות".

"ואחרי שתקום מועצה לביטחון תזונתי", מלמד מפליג על גלי החזון, "נעבוד על בנק מרכזי שאליו יוזרמו כל עודפי המזון של החקלאים ושל אולמות שמחות. בנק כזה גם יפתור את הבעיה של עמותות מסוימות, שמפרישות לעצמן דמי ניהול מאחוז לא מבוטל ממחזור התרומות".

 



תגיות המאמר: רוחמה אברהם


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

ח"כ רוחמה אברהם – סגנית יו"ר הכנסת
לפרטים נוספים על פועלה כנסו לאתר :
http://www.ruhama-avraham.co.il/

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת רוחמה אברהם

מאת: רוחמה אברהםחברה ומדינה - כללי06/03/121408 צפיות
"הרחבת מפעל ההזנה לכלל בתי הספר בארץ תאפשר יצירתם של כ- 15,000 מקומות עבודה חדשים ומקומות עבודה אלה צריכים להיות מיועדים לעסקים מקומיים, קטנים ובינוניים", כך קובעת ח"כ רוחמה אברהם בלילא, יו"ר השדולה לבטחון תזונתי בכנסת.

מאת: רוחמה אברהםצדק חברתי09/10/111449 צפיות
דבריה של ח"כ רוחמה אברהם בלילא בדיון בוועדת הכספים של הכנסת בנושא ועדת טרכטנברג: ראשית, אני מודה לפרופסור טרכטנברג וחברי הועדה על העבודה, על ההשקעה ועל ההירתמות המיידית של כל אחד ואחת למשימה שהוטלה עליהם.

מאת: רוחמה אברהםאקטואליה15/08/111449 צפיות
בשבוע שעבר הסתיים מושב הקיץ של הכנסת. ימים לא קלים בהם אנחנו עדים לזעקת השבר והקריסה של מעמד הביניים, ימים בהם עמוד השדרה של החברה בישראל קורס, ימים בהם הציבור עדיין משלם עבור אחזקתה של הממשלה המנופחת והכושלת, הן בתחום החברתי והן בתחום המדיני.

מאת: רוחמה אברהםפוליטיקה 24/07/111538 צפיות
חוק זכויות הדייר בדיור הציבורי הקיים, מסדיר את זכויותיהם של המתגוררים בדיור הציבורי, אך איננו מסדיר את זכויותיהם של הדיירים במקרה של פירוד בין בני הזוג. נכון להיום, הנושא מוסדר באופן חלקי בנהלי משרד הבינוי והשיכון, ואלו קובעים כי ההורה המחזיק במשמורת על רוב הילדים, הוא זה שיהיה זכאי להמשך המגורים בדירה הציבורית.

מאת: רוחמה אברהםאקטואליה06/06/112093 צפיות
ועדת הכספים אישרה לפני זמן קצר בקריאה שניה ושלישית את הצעתם של חברי הכנסת רוחמה אברהם בלילא (קדימה) ואלכס מילר (ישראל ביתנו) להתיר לעסקים שמחזורם עד 15 מיליון ש"ח לדווח מע"מ רק על סכום שהתקבל במזומן. עלות החוק תהיה חד פעמית ותסתכם בכ- 150 עד 200 מיליון ש"ח.

מאת: רוחמה אברהםאקטואליה12/04/111589 צפיות
חג הפסח הקרב ובא, מזמן תמיד עליית מודעות מחודשת למצבם של נזקקי המזון בישראל. חברת הכנסת רוחמה אברהם בלילא, התראיינה השבוע בנושא זה ואודות הצורך והחשיבות שבהקמת מועצה לביטחון תזונתי – שלשום בתוכניתה של יעל דן "עושים צהרים" בגלי צה"ל ואתמול בתוכנית "ערב חדש" אצל דן מרגלית ומיה בנגל.

מאת: רוחמה אברהםדמוקרטיה ושלטון10/04/111620 צפיות
גברת ברברה פראמר, נשיאת הפרלמנט האוסטרי ונשיאה כבוד של ידידי "יד ושם" באוסטריה, מר פריץ נוגבאוור, סגן נשיא הפרלמנט האוסטרי, מר אביב שיר-און, שגריר ישראל באוסטריה, גברת אולרייק ומר שוסטר – הכוח המניע את הארגון הזה, אורחים נכבדים, גבירותיי ורבותיי,

מאמרים נוספים בנושא אקטואליה

מאת: בנימין קלינגראקטואליה25/08/222641 צפיות
ניתן להגיש תכניות פינוי בינוי ישירות לאישור הוועדה המחוזית גם כשיש הסכמה של פחות מ-100% מהדיירים עו"ד אלעזר במברגר, ראש הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, הבהיר לאחרונה כי ניתן להגיש תוכנית פינוי-בינוי ישירות לוועדה המחוזית, ללא צורך בהסכמתה של הוועדה המקומית דבר שיכול לסייע להזיז פרוייקיים תקועים.

מאת: בנימין קלינגראקטואליה03/05/222363 צפיות
מי רשאי להגיש בקשה להיתר בניה? הנדסאי בנין, אדריכל, מהנדס , קונסטרוקטור או כולם? בקשות כעורך ראשי להיתר בנייה ובאילו מבנים? פסק דין שהתקבל בימים האחרונים בבית המשפט המחוזי בחיפה מפזר את הערפל ועושה סדר בסוגיה הבוערת. השופטת תמר שרון נתנאל, קבעה כי אדריכלים בלבד יוכלו לשמש עורכים ראשיים ולהגיש בקשות להיתר למבנים של ארבע קומות ומעלה. מהנדסים לעומתם, יהיו רשאים לשמש עורכים ראשיים ולהגיש בקשות להיתר רק כאשר מדובר במבנים פשוטים בשימושים מוגבלים, כשהכוונה היא למבני מגורים, אחסנה ומלאכה בני פחות מארבע קומות.

מאת: בנימין קלינגראקטואליה22/01/221800 צפיות
רישוי זמין ומידע חיוני בעניין הגשת בקשה לתיק מידע להיתר והליכי הרישוי: כחלק מתהליך הדיגיטציה של שירותי משרדי הממשלה השונים, ביוזמה הנקראת 'ממשל זמין', הוקם ב-2006 אתר רישוי זמין של מנהל התכנון, אשר מאפשר בקשה להיתר בנייה באופן מקוון לחלוטין. המערכת הוקמה בהתאם לתיקון 101 לחוק התכנון והבנייה.

מאת: בנימין קלינגראקטואליה16/09/211592 צפיות
בית המשפט לעניינים מנהליים בראשל"צ הורה לאחרונה לבטל שני כתבי אישום שהוגשו נגד עברייני בנייה, בנימוק שהמדינה התעלמה מתיקון מס' 66 לחוק סדר הדין הפלילי, המאפשר לסגור תיקים "קלים" בהסדר וללא מעורבות בית משפט.

מאת: בנימין קלינגראקטואליה19/08/211595 צפיות
מהו רישוי הבנייה? תהליך רישוי הבנייה מלווה את הבונה משלבי תכנון הבנייה ועד לסיום הבנייה. התהליך מתבצע מול הועדה המקומית לתכנון ובנייה. ועדות לתכנון ובנייה נמצאות בפריסה ארצית, לכל ישוב ועדה מקומית לתכנון ולבנייה אליה הוא שייך. לרשימת הועדות והיישובים לחץ כאן תהליך רישוי הבנייה מרכב מ 5 אבני דרך מרכזיות: התקשרות עם עורך בקשה - קבלת מידע להיתר- תכנון - קבלת היתר בנייה - מהלך הביצוע האם תמיד צריך לבצע את כל תהליך הרישוי? לרוב עבודות הבנייה יש לבצע את כל תהליך הרישוי ולקבל היתר בנייה, המהווה אישור מהוועדה המקומית לכך שתכנון הבניין תואם לתוכניות המאושרות ולדרישות הוועדה. ישנן מספר עבודות בנייה שמצריכות דיווח בלבד - פטור מהיתר. גם בפטור מהיתר הבנייה חייבת להיות בהתאם לדרישות הועדה המקומית והתוכניות המאושרות.

מאת: בנימין קלינגראקטואליה01/06/211373 צפיות
אז מה זה אגרות בניה והיטלי פיתוח? אגרות בניה והיטלי פיתוח, הינם תשלומי חובה המוטלים על ידי רשויות מקומיות ותאגידי מים וביוב, לשם מימון התקנתם ורכישתם של תשתיות ציבוריות בתחומן המוניציפלי כגון: כבישים ומדרכות, תיעול, ביוב וצנרת מים. אגרות בניה והיטלי פיתוח אלו נדרש לשלם מי שהוא בעלים של קרקע ו/או מי שמבקש לבנות על קרקע ו/או בעלים המעוניין להוסיף בניה למבנה קיים. לצורך גביית אגרות בניה והיטלי פיתוח יש צורך בהתקיימותן של עילות (“אירועי מס”) המצויות ברוב חוקי העזר ובכללי דמי ההקמה, אשר במועד התממשות

מאת: אברהם פכטראקטואליה26/05/211225 צפיות
איפה ההסברה הישראלית – ישנה, מנמנמת, מגמגמת ובעיקר מפגרת בזמן אמת. למה אין בישראל – שר הסברה? אם יש מקום לשר מים- יש בוודאות מקום לשר הסברה במשרה מלאה. אבל משחקי אגו – מאבק בין משרד החוץ ומשרד ראש הממשלה – מונעים זה שנים מינוי חיוני של שר הסברה בארץ, אך בעיקר בחו"ל, במיוחד בימים אלה של אנטישמיות מתגברת.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica