האם גם אתה בעיצומו של תהליך לימוד גיטרה? או שעדיין לא התחלת? בוודאי בשני המרים ישנם חששות והתלבטויות; איך להתחיל? באיזו דרך לבחור? מה השיטה הטובה והיעילה ביותר? אז אל דאגה, בקרוב חלק מהשאלות שרובצות עליך יפתרו ויפסיקו להעיק כל כך.
בכל הנוגע ללימוד גיטרה חשוב להבין שיש המון ללמוד, ולכן הרבה פעמים אנו נתקלים בגיטריסטים שמכירים צג אחד של הגיטרה וצדדים אחרים פחות. בכדי להקיף את עולם הגיטרה כמו שצריך חייבים להשקיע המון זמן של למידה ותרגול, אבל איך אומרים… כל מסע מתחיל בצעד אחד קטן.
שלב ראשון הכרחי, בין אם כבר התחלתם ללמוד ובין אם לא, הוא לוודא שהעבודה שלכם על הגיטרה נכונה. הכוונה היא בכל הקשור לישיבה הנכונה, החזקת הגיטרה בזווית מתאימה, מיקום האצבעות במקומות שצריך כו'…
שלב שני הוא משתנה- יש אנשים שיעדיפו ישר ללמוד אקורדים ולעומת זאת אחרים יגידו שעדיף להתחיל בתווים. כך או כך יש חומרים למתחילים בשתי האפשרויות. בכל תחום ובפרט בתחום הגיטרה כדאי להכיר הכל מהכל, ידע הוא כח ולכן תאפשרו לעצמכם ללמוד את שלל הצורות הקיימות לקריאת מוזיקה.
התרגול משמעותי ביותר וערך ההתמדה הוא פשוט אדיר. כדי לשמר את המוטיבציה הגבוהה שלכם, הקפידו לעצור כל נקודת זמן משמעותית כשאתם מרגישים שהתגברתם על מכשולים מסויימים ולחפש שירים ישראליים או חלקים משירים ישראליים שאתם אוהבים ולנגן אותם. כך תשמרו על אנרגיה גבוהה לאורך זמן ויכולת להתמיד בלימוד גיטרה יעיל, אפקטיבי וממושך.
שלב שלישי, קחו את עצמכם צעד אחד רחוק יותר. האקורדים שלמדתם, היו אקורדים בסיסיים; התווים והמנגינות שהכרתם היו פשוטים; בשני המקרים יש מרווח גדול מאוד לשיפור מבחינת מהירויות, אקורדים מתקדמים יותר, מקצבים ואפילו יכולת נגינה עם פרנטר נוסף על ידך. כל אלה יתנו לגיטריסט המתחיל את המקפצה שהוא צריך בדרך להצלחה בגיטרה.
נקודה אחרונה, אם אין לכם עדיין גיטרה חכו קצת עם כל העצות וקראו את המאמר גיטרה למתחילים לפני קניית הגיטרה הראשונה שלכם, וזכרו- לימוד גיטרה צריך להיות תורם, מאתגר, כיפי ואיכותי! בהצלחה!