חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

ריחות באזור של מסעדות ובתי קפה

מאת: שירה אשעסקי מזון27/01/2011982 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

עד לא מזמן גרתי במרכז של מרכז תל אביב, מקום שיש בו מלא מסעדות, בתי קפה ופאבים. בדיוק חודשיים אחרי שחתמתי על חוזה שכירות, גיליתי שמתחילים לשפץ את החנות שנמצאת בדיוק מתחת לדירה אותה שכרתי, ושעומדים לפתוח שם מסעדת גורמה.

וואללה חשבתי לעצמי, סבבה, יהיה איפה לאכול בשישי בערב כשמתחשק משהו טעים ואין כוח לנסוע להורים.

אחרי בערך חודש של שיפוצים נפתחה לתפארת מדינת ישראל אחלה מסעדה, אפילו הזמנתי את ההורים שלי לאכול איתי שם פעם אחת. אבל אחרי כמה זמן התחלנו אני ושותפיי לדירה ולביניין להריח ריחות מהבישולים בערך מהשעה 11 בבוקר ועד השעות הקטנות של הלילה.

מכיוון שבעלי המסעדה שכרו את אחת הדירות שלידנו, התחלנו לדבר איתם על הנושא ולשאול כל מיני שאלות איך אפשר לטפל בכל נושא הריחות שכבר הפך קצת למטרד. בעלי המסעדה, חבר'ה צעירים ונחמדים בני גילנו, הסבירו לנו שהכל תלוי בתחזוקת מערכת נידוף העשן במסעדה ובאיזו תדירות מבצעים ניקוי מנדפים, ניקוי ארובות, וטיפול במערכת הסינון והמפוחים.

"רגע רגע רגע", אמרתי ישר, "מה זה בכלל מערכת נידוף עשן?" שאלתי והחבר'ה ישבו איתי והסבירו שיש בכל מטבח של מסעדה מן קולטי אדים גדולים כאלה שנקראים מנדפים, והם מתחברים לתעלות שמובילות את כל העשן של הבישולים מהמסעדה החוצה. תודו שאף פעם לא חשבתם שיש כאלה דברים במסעדות... לי לפחות לא היה מושג.

מסתבר, כך הם סיפרו לי, שהמשרד לאיכות הסביבה ואנשים מכיבוי אש יושבים להם על הראש בשביל שיביאו להם כל מיני אישורים שהמערכת נקייה ושהכל פועל כמו שצריך. לי זה היה נשמע ממש כאב ראש אז הם המשיכו להסביר לי שצריך לבצע ניקוי מנדפים וניקוי ארובות כל שלושה חודשים או חצי שנה - ממש ככה - ושאם הם לא מציגים לרשויות את האישורים המתאימים, המסעדה יכולה להיסגר.

"מי בכלל עושה דבר כזה?" ישר שאלתי. הם הסבירו לי שיש חברות שמגיעות בלילה, כשהמסעדה סגורה, בשביל לעשות את הניקוי הזה. "איזו עבודה" חשבתי לעצמי... אבל בתוך תוכי קיוויתי שהם כבר יעשו את זה כדי שאני אחזור להריח את ריחות הרחוב של תל אביב ולא את ריח התבשיל האחרון שהשף של המסעדה החליט לבשל באותו יום...

ניקוי מנדפים וארובות - מי חשב על זה בכלל?

ואני רק רציתי לאכול ארוחה טובה בערב שישי...

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

שירוווש

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת שירה אש

מאת: שירה אשניקיון27/01/111146 צפיות
תמיד חשבתי שניקוי ארובות זה משהו שרואים רק בסרטים מצויירים... אבל מסתבר שיש חברות שהמומחיות שלהן זה ניקוי ארובות בבתים פרטיים.

מאמרים נוספים בנושא עסקי מזון

מאת: עופר שלועסקי מזון18/07/214052 צפיות
תנור אפייה תעשייתי

מאת: עופר שלועסקי מזון26/02/214471 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: דניאל מלמדעסקי מזון16/02/205945 צפיות
מסעדת NG נווה צדק הינה מסעדת בשרים הותיקה והאיכותית מאז שנת 2003. הבשרים הכי איכותיים. קראו מה הלקוחות ממליצים על המסעדה.

מאת: רועי כץעסקי מזון16/12/1812032 צפיות
מעוניינים באוכל מוכן לשבת? מתגעגעים לטעמים של בית? את ארוחת השבת הקרובה שלכם כבר תרכיבו מאוכל ביתי מוכן, טעים להפליא, אוכל עם טעם של בית. את התחושה החמימה הממלאת את הלב עם כל ביס בארוחה המתבססת על אוכל ביתי קשה לתאר במילים. גם כאשר ישנן עשרות מסעדות גורמה המציעות מנות מודרנית מעוצבות, רוב האנשים עדיין מתגעגעים יותר מכל לאוכל של בית כי אחרי הכל מאין כמו אוכל של בית.

מאת: דודישעסקי מזון31/05/183463 צפיות
"רק מחילופי המשפטים הקצרים הללו, נשמע כאילו עמדנו להיות אסירות במקום כלשהו בהרצליה ושבקרוב מאוד תמנע מאתנו האפשרות לנהל באופן חופשי את מאורעות ארוחת הערב שלנו או לפחות לצאת אל הרחוב ולתור אחר אחת כזאת.

מאת: הדסהעסקי מזון17/09/173287 צפיות
מאז ומתמיד פיצה הייתה נחשבת למאכל פופולרי ונחשק בקרב האוכלוסייה בעולם. ארץ ישראל גם היא נחשבת לאחת המדינות שאוהבות מאכל זה. ניתן למצוא פיצריות רבות ברחבי הארץ ובכלל זאת גם פיצריות בירושלים. ההבדל המשמעותי ביותר בין פיצריות בירושלים לפיצות בערים האחרות הוא הסגנון ההכנה של הפיצה ומבחר הרב שניתן למצוא.

מאת: שרון צרפתיעסקי מזון13/08/173634 צפיות
בהחלט לא חייבים לצאת מן הבית כדי לקבל ארוחה שהיא גורמה, ובדיוק לפי הטעם האישי של הסועדים. בלי לקום מהכסא, בלי לאחר, בלי לחכות למלצרית ועם כל הפרטיות של הבית האישי של כל אחד ואחד.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica