ראשית – בניגוד למה שכולם חושבים, אין צורך להיות בליין או איש לילה כדי לעבור קורס ברמנים , הקורס מורכב מאנשים שונים , חלקם אינם בליינים כלל וחלקם אנשי מסיבות כבדים.
כדי להבין על מה המדריך מדבר צריך בעיקר ראש פתוח ורצון ללמוד.
להחליט לפני באיזו גישה להגיע לקורס – קורס ברמנים מורכב מאלו שרוצים לעבוד במקצוע וכאלו שאינם , יעזור מאוד להחליט מראש באיזו גישה באים לקורס הייחודי הזה, אלו שבאו כדי לעבוד במקצוע , ישקיעו מאוד באימוני הבר ובתרגולים השונים, אלו שבאו כדי לפתוח תפריט ולהבין מה רשום בו יקבלו את דברי המדריך באופן שונה לחלוטין ייהנו יותר בחלקו העיוני של השיעור מאשר בחלקו המעשי.
ללמוד לפני – ישנם מס' קטן יחסית של אתרים לחובב האלכוהול הממוצע בהם הוא יכול לקרא כתבה נחמדה או ללמוד על סוג וויסקי חדש שהגיע לארץ, אלו המעונינים לעבור את הקורס, ימצאו שהאתרים המעטים שמלמדים אלכוהול שייכים לחברות היבוא הגדולות ונותנים מידע בלעדי על המותגים שלהן כך שיש צורך לעבור על כל האתרים של חברות היבוא כדי לקבל תמונת מצב לגבי המותגים בארץ.
שבו על הבר, דברו עם הברמן – אצל רוב התלמידים בקורס הכל התחיל בישיבה על הבר ושיחה עם הברמן, הברמנים יגידו בדיוק מה הם חושבים על הקורס ובאיזה בית ספר ללמוד, כיום ברמנים מקצועיים יודעים שנדיר מצב בו מתקבלים לעבודה בבר ללא קורס ברמנים ותעודת ברמן.
ברמן טוב זה ברמן שלמד את המקצוע, מבין בסוגי שתייה, צורות הגשתם, מבין בוויסקי, וודקה וקוקטילים והכי חשוב – יודע לתקשר עם הלקוח שיושב מולו ולהתאים לו את המשקה הנכון בזמן הנכון.
הכי טוב בדרך כלל הכי יקר – קורס ברמנים טוב הוא קורס שהתלמידים שבו מקבלים יותר.
בית ספר לברמנים שמכבד את עצמו ילמד במספר כיתות בר שונות , יגבה מחיר גבוה וייתן לתלמידי מורים מקצועיים וותיקים בתחום.
לקראת הקורס יש להיכנס לאתר בית הספר ולברר על צוות ההוראה כי צוות ההוראה והמדריכים הוא המוצר האמיתי בבית ספר לברמנים – ממנו לומדים את הכל.
לדבר עם החבר'ה – לקראת הקורס יש להתייעץ עם החבר'ה , לשאול אותם איפה הם עשו את הקורס שלהם או איפה הם היו עושים או על איזה בית ספר שמעו.
בית הספר הטוב ביותר יהיה זה שכנרה שמעו עליו הכי הרבה – זה שדואג להיות שם באופן קבוע, הוא זה שלא יאכזב את תלמידיו , יסדר להם עבודה וילמד אותם בסטנדרטים הגבוהים ביותר של עבודת בר והדרכת בר.