נגנים שעברו את השלב הבסיסי של לימוד האקורדים, ויודעים כבר לנגן שירים ולפרוט כמו שצריך, יכולים וצריכים להרשות לעצמם ללמוד קצת תיאוריה שתעזור להם בהמשך דרכם כנגני גיטרה מקצועיים. אחד הנושאים התיאורטיים הראשונים סביב נושא האקורדים שחשוב להכיר הוא נושא האקורדים המקבילים. אם אתם יודעים מהם צמדי האקורדים המקבילים תוכלו בעתיד לאלתר על רקע האקורדים בצורה נבונה יותר, תוכלו גם להלחין מנגינות שמושתות על הידע שצברתם ובכך בעצם להתמקצע בנגינה על גיטרה כמו שצריך. להלן שני צמדי אקורדים מוכרים ובסיסיים שכדאי להכיר בראש ובראשונה:
אם אתם יודעים מהם צמדי האקורדים המקבילים כגון:
Am—–>C Em——>G וכו'… אך אתם לא יודעים כיצד לבנות אותם בעצמכם או לא מבינים מה המקור שלהם, אז אני אנסה במאמר זה לענות על השאלות כדי לתת לכם הסבר רחב יותר שיעשיר את הידע המוזיקלי שלכם.
כאשר ניקח כל אקורד מינורי ונרצה באמצעות נוסחה מדוייקת להגיע לאקורד המז'ורי המקביל לו, נזדקק קודם כל להמיר את אותו אקורד ל"תו" שמאפיין אותו (ראו מאמר- "אקורדים והתווים שמאפיינים אותם"). לאחר מכן ניקח את התו שמאפיין את האקורד ו"נלך" קדימה טון וחצי, התו שנקבל יהיה התו שמאפיין את האקורד המז'ורי המקביל.
אקורד מינורי——>התו שמאפיין את האקורד—-טון וחצי—–>תו שמאפיין את האקורד המז'ורי המקביל——-> אקורד מז'ורי מקביל
למשל ניקח את האקורד Am, התו שמאפיין אותו הוא "לה", נתקדם טון וחצי מהתו "לה" ונגיע לתו "דו". התו "דו" מאפיין את האקורד המז'ורי המקביל שהוא- C.
Am—->C
כל נושא שמעמיק קצת יותר מבדרך כלל בגיטרה מצריך מן הסתם קצת ידע "מסביב" ולכן לא פעם תיתקלו בצורך לקרוא על נושא אחר כדי להבין את הנושא שאתם מעוניינים בו. אני ממליך לקרוא על ה"אקורדים והתווים שמאפיינים אותם" כדי להשלים לכם את התמונה כולה.
בהצלחה!