משכנתא היא כנראה אחד הדברים הגדולים ביותר שאנחנו נוכל להשיג בחיים שלנו. קניית בית היא ככל הנראה החלום הגדול של כל הישראלים. נכון שבמקומות אחרים בעולם, אנשים לא מתרגשים כל כך מקניית בית, אבל בישראל- זה החלום הגדול ביותר שיכול בן אדם להגשים. משכנתא- היא בעצם מילה קסומה, שכולנו נהנים להעלות על הלשון.
בכל ארוחה משפחתית, אירוע או מפגש חברים, תמיד תוכלו לשמוע את השיחה הקבועה על המשכנתא. כמה לקחתי משכנתא, כמה ריבית הוא משלם על המשכנתא שלו וכן הלאה. ללא ספק נושא שיחה לוהט. כמו תבשיל על האש.
אז בואו ננסה להגיע לתובנות כל שהן בעניין המשכנתא. או יותר נכון:
איך ניגשים לקבלת משכנתא:
1. תתייעצו עם אנשי מקצוע נייטרלים. אני ממש לא מתכוון לפקיד שלכם בבנק, כי הוא לא נייטרלי. אני מתכוון לחברות העוסקות בייעוץ משכנתאות או יועצי משכנתאות עצמאים. הם נטולי אינטרסים בין הבנקים השונים ולכן יתנו לכם עצות אמיתיות. לא שפקידי בנק הם לא מקצוענים, הם פשוט רוצים משהו אחר ממה שאתם רוצים.
2. תשבו ותשקיעו קצת זמן בעבודה עם מחשבון משכנתא. הכלי הזה הוא אחד הדברים המועילים ביותר שניתן למצוא היום באינטרנט. הוא כל כך פשוט ונגיש, עד שזה בזבוז לא להריץ אותו קצת בשבילכם.
נכון שהוא לא נותן תוצאות מדויקות לחלוטין, אבל עדיין, לפחות כך תקבלו הערכה כל שהיא על מה הולכות להיות עלויות המשכנתא שלכם. נכון שזה דבר שצריך להשקיע בו זמן וישראלים לא אוהבים להשקיע זמן, אבל כבר אמרנו: משכנתא- ההחלטה הכי חשובה בחיים. מומלץ מאוד להשקיע בזה קצת.
3. לחשוב קדימה- הבעיה הגדולה ביותר בלקיחת משכנתא נוצרת כאשר לוקחים משכנתא בתקופה של ריבית זולה ונמוכה. עושים תכנון תקציבי על משכנתא של ארבעת אלפים שקלים בחודש לצורך הדוגמה. הריבית מתחילה לעלות, פתאום ארבעת אלפים שקלים הופכים לחמש אלף שקלים והרבה פעמים, אנחנו לא עומדים בתשלומים.
בתקופה של ריבית נמוכה נלקחות משכנתאות רבות. הבעיה מתחילה בדרך כלל ברגע שהריביות מתחילות לעלות. משפחות רבות לא עומדות בנטל המשכנתא הגובר ונאלצות לוותר על הבית שקנו ממש לא מזמן.