המספרים מדברים בעד עצמם
בשנת 1992 מספרם של העובדים הזרים בישראל (שאינם תושבי השטחים) היה כ – 20 אלף בלבד, היום בשנת 2011 מספרם של העובדים הזרים עובר את ה -250 אלף. למרות ההרגשה הרווחת בקרב אלו המתנגדים להבאת / העסקת עובד זר, כי מספרים אלו מייצגים השתלטות של כוח עבודה זר על השוק הישראלי, חשוב להדגיש כי בשנים שקדמו לשנת 1992, מרבית העובדים הזרים במדינת ישראל היו תושבי השטחים, מספרם אגב לא פחת בהרבה ממספר העובדים הזרים כיום בשטחי מדינת ישראל.
הסיבה לשינוי הדרמטי
מאז 1992התקבלו החלטות רבות ושונות בידי ממשלת ישראל ומעסיקים ישראלים, שבסופו של דבר הביאו למצב אותו אנו מכירים כיום. להחלפת הרוב המכריע של כוח העבודה הזר מהשטחים קיימות סיבות רבות ומגוונות, רובן ביטחוניות.
מדוע העסקת עובד זר היא הכרחית ?
לצורך המחשת עמדה זו נביא כדוגמא, אדם סיעודי שצריך מטפל או מטפלת צמודה 24 שעות ביממה. העסקת מטפל סיעודי ישראלי בהיקף כזה של משרה, נחשב למורכב עד לבלתי אפשרי. ראשית מטפל סיעודי ישראלי, שהינו בעל משפחה, לא יוכל לעבוד בהיקף שעות כזה ולרוב גם לא יהיו מטפלים ישראלים המעוניינים בכך. נוסף על כך העלויות הכספיות הגבוהות שידרשו מהאדם הזקוק לטיפול סיעודי בהיקף כזה. העסקת עובד זר לצורכי טיפול סיעודי, נחשבת לפיתרון יעיל ונוח לשתי בעיות אלו.
לא רק בתחום הסיעוד
למרות שהדוגמא הנ"ל ממחישה העסקת עובד זר לתחום הסיעודי, הדבר נכון לתחומים רבים בשוק העבודה הישראלי כמו: חקלאות, בנייה, מסעדנות וכיו"ב. בכל אחד מהתחומים הנ"ל, העסקת עובד זר מהווה יתרון משמעותי, יתרה על כך, מציאת עובד ישראלי שיהיה מוכן לעבוד בהיקף ובתחומים הנ"ל נחשבת משימה קשה ויקרה מאוד, דבר שבהכרח ייקר את מחירי הפירות והירקות, הטיפול (סעודי) וגם את הנדל"ן והדירות החדשות, שכבר היום נחשבים לגבוהים מידי.