יש לכם רעיון חדש? אתם רוצים לקדם אותו לכדי פטנט ומוצר? הדרך לרישום פטנטים אינה קצרה, ומעט מורכבת. לפניכם חלק ראשון במדריך אשר יעזור לכם לעבור את המסלול מרגע המצאת הפטנטים ועד להגשת בקשת פטנט, ורישום פטנטים.
שלב ראשון – חיפוש פטנטים
השלב הראשון בדרך לרעיון חדש הוא חיפוש פטנטים קיימים בתחום. קודם כל עליכם לבדוק אם הרעיון שלכם לא קיים כבר, והאם לא נרשם כבר כפטנט. לשם כך יש לבצע חיפוש פטנטים. כיצד עושים זאת? בתור התחלה ניתן לבצע חיפוש עצמאי דרך מאגרים שקיימים באינטרנט. במידה ולא מצאתם פטנטים רשומים כמו זה שאתם מעוניינים לרשום, כדאי שתעמיקו את החיפוש. העמקת החיפוש חייבת להיעשות על ידי מומחים בתחום, וזה הזמן לפנות למשרד שמתמחה בחיפוש ורישום פטנטים.
שלב שני – רישום פטנטים והסכמי סודיות
רישום פטנטים מתחיל בהגשת בקשה. התאריך בו מתקבלת בקשת רישום הפטנט, הוא תאריך הבכורה, והוא התאריך הרשמי בו התקבלה בקשת הפטנט שלכם על ידי משרד הפטנטים. זה אומר שאם יגיע מישהו עם רעיון כמו שלכם וינסה לרשום אותו כפטנט, מה שיקבע אם הוא או אתם תצליחו לרשום את אותו פטנט הוא תאריך הבכורה.
התהליך של בחינת הפטנט ורישומו לוקחים בין שנתיים לשלוש שנים. בשלב ביניים זה אין לבעל הפטנט זכויות משפטיות כל הפטנטים שלו, אך הוא יכול לחשוף את הפטנט שלו לצורך שיווק הפטנט וקידום עסקי שלו.
רישום פטנטים הוא טריטוריאלי ולכן מוגן רק במדינות בהם נרשם, עורכי פטנטים מנוסים ידעו לרשום את הפטנט שלכם שמקומות המתאימים.
מרגע רישום הפטנט, הפטנט יהיה תקף למשך 20 שנה.
בקשה בינ"ל
במטרה להקל על ממציאים עם רישום פטנט בכל המדינות שנדרש, ישנה אפשרות להגשת בקשה לרישום פטנט בינ"ל. על ידי הגשת בקשה אחת וקבלת תאריך בכורה, יש תוקף לכך בכל המדינות שחברות באמנת ה PCT. לאחר מכן יש להגיש בקשה בינלאומית אשר נבחנת ומתפרסמת שנה וחצי מתאריך הבכורה.
הסכמי סודיות
יזמים רבים טועים לחשוב שאין ערך להסכמי סודיות. סברה זו אינה נכונה ויש להסכמי סודיות ערך רב. אם לא תשתמשו בהסכמי סודיות אתם מסכנים את הפטנט שלכם משתי בחינות. הראשונה היא שייתכן ש"יגנבו" לכם את הרעיון, והשנייה היא שחשיפת הפטנט לפני הגשת בקשת רישומו נחשבת לפרסום פטנט, דבר אשר עלול לפסול אותו מלהירשם כפטנט.