<!-- @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm; text-align: right } -->
מהו שרות אזרחי-לאומי?
שירות אזרחי-לאומי הוא שירות התנדבותי לתועלת הציבור. השרות פתוח לכל מי שקיבל פטור מהצבא או ששייך למגזר הערבי ולא נקרא לשרת בצבא. השירות מתבצע בתחומים רבים.
תחומי השירות העיקריים:
חינוך, רווחה, משפטים, בריאות, תחבורה, גמלאים וניצולי שואה, משרד התמ"ת – הסברה בנושא חוקי עבודה, קליטת עלייה, בטחון פנים, משרד החוץ, ביטחון וחירום, משרד ראש הממשלה.
השרות האזרחי-לאומי יכול להתבצע גם בחו"ל, בתחומי החינוך וקליטת עלייה באישור "האחראי".
השירות מתבצע, בנוסף למסגרות הממשלתיות, גם במסגרת עמותות אזרחיות רבות, הפועלות למטרות שונות ומגוונות.
המנהלת מפעילה מסלול התנדבותב"שירות אזרחי" המיועד לתלמידי ישיבה שתורתם אומנותם, גילם מעל 22 (אם הם נשואים עם ילד אחד לפחות) או מעל 26 (אם הם רווקים), והם נמצאים במעמד של "דחיית שירות" צבאי לפחות 4 שנים.
לפרטים נוספים: ניתן לבקר ב "דף מידע למתנדבי השירות האזרחי החרדים", באתר המנהלת, בכתובת www.most.gov.il/ncs
תנאי-סף להתנדבות לשירות האזרחי-לאומי
-
פטור מצה"ל/דחיית שירות :
זכאים להתנדב לשירות "יוצאי-צבא" (כלומר מועמדים לשירות צבאי) שקיבלו דחייה או פטור מחובת שירות ביטחון לפי חוק שירות ביטחון (נוסח משולב) התשמ"ו 1986, וכן מי שלא נקרא לשירות סדיר לפי החוק האמור (בני ובנות המגזר הערבי).
-
גיל השירות
רשאי/תלהתנדב לשירות מי שגילו/ה עד 24 שנים – כלומר, התחיל/ה את השירות לא מאוחר מיום בו מלאו לו/לה 23 שנים (אם ההתנדבות היא לשנה אחת), או התחיל/ה את השירות לא יאוחר מיום בו מלאו לו/לה 22 שנים (אם ההתנדבות היא לשנתיים), והוא/היא אזרח/ית או תושב/תקבוע/ה של מדינת ישראל.
נוסף על תנאים אלה, קיימים תנאים ומגבלות נוספים להתנדבות בשירות אזרחי-לאומי. ניתן לעיין ב"חוברת המידע למתנדבי השירות האזרחי-לאומי", באתר www.most.gov.il/ncs