בתי אבות אינם פועלים בחלל עצמאי שאיננו קשור למציאות שבה אנחנו חיים. זוהי עובדה שאי-אפשר להתחמק ממנה וכל בית אבות צריך להתאים את עצמו לעובדת החיים הזו. מובן מאליו שבמציאות שבה אנו חיים, כל בית אבות נתקל פעמים רבות בדילמות שונות שבהם הוא נאלץ לבחור בין החלטות ערכיות ובין החלטות עסקיות. בעולם אידיאלי בית אבות היה יכול לפעול רק לפי שיקולים ערכיים בלבד, אך במציאות שבה אנו חיים לפעמים עליו לערב גם שיקולים כלכליים בהחלטות שלו. חברות סיעוד שניצבות בפני החלטות קשות שכאלה נבדלות זו מזו במידת החשיבות שהן מעניקות לשיקולים השונים הללו.
יהיה קל להתחיל ולומר שאפשר לשלב שיקולים עסקיים ושיקולים ערכיים ביחד ולפעול בדרך שהיא תמיד גם ערכית וגם כלכלית. בית אבות מסוים יכול לטעון שהניהול שלו הוא תמיד גם ערכי וגם כלכלי. לטענה זו יש שני כיוונים. מצד אחד ניתן לומר שאם בית אבות מתנהל בצורה כלכלית נכונה הרי שיש בכך גם שיקול ערכי: בית אבות שלא ינהל את עצמו בצורה כלכלית נכונה יפגע בסופו של דבר בדיירים שלו אם הוא יתמוטט מבחינה ככלית בגלל החלטות לא נכונות. מכיוון שני ניתן לומר ששיקול ערכי הוא גם שיקול כלכלי נכון: בית אבות שמנוהל בצורה ערכית מלאה ימשוך אליו יותר לקוחות וכך הוא יבטיח לעצמו מספיק דיירים טובים שבזכותם יהיה ניתן לשמור על מאזן כלכלי חיובי.
ישנם מקרים שבהם אפשר לומר ששיקולים כלכליים ושיקוים ערכיים הולכים יד ביד. ישנם מקרים, בכך אין ספק, שניהולו של בית הורים מתבסס על הרמוניה מלאה בין הפן העסקי והפן הערכי המוסרי של הניהול של המקום. למרבה הצער, גם אם מקרים כאלה אכן קיימים, תהיה זו היתממות להעמיד פנים שאין לעיתים – ואפילו לעיתים תכופות – סתירה בין הממד הכלכלי של הניהול של בית אבות ושל הבחירה עצמה של בית אבות על-ידי הדייר או המשפחה ובין הממד המוסרי והערכי בכל הנוגע לעניינים אלה. אי-אפשר לטעון שתמיד השיקולים מתקיימים בשלום זה לצד זה וישנם לא מעט מקרים שבהם יש להכריע בין מה שנכון מבחינה פיננסית ומה שנכון מבחינה אתית.
לדוגמא: משפחה שצריכה לבחור בית אבות עבור הורה קשיש ומתלבטת בין מקום איכותי מאד אבל יקר לבין מקום פחות איכותי אבל כזה שהעלות שלו לא תהיה מעמסה כבדה על התקציב המשפחתי. לדוגמא: בית אבות שצריך לבחור בין הגדלת הצוות הרפואי כדי לספק שירות רפואי טוב יותר או חיסכון בעלויות שהגדלת הסגל מביאה עימה כדי לשפר את האיזון הכלכלי של המקום. אפשר להביא עוד דוגמאות רבות כאלה וכל מי שמעורב בנושא הזה – כלקוח, כדייר, כאיש צוות וכן הלאה – יודע היטב שלעיתים צריך לקבל החלטות קשות ויש להכריע בין שיקולים שונים.
ההבדל בין בית אבות אחד למשנהו מתבטא פעמים רבות במידת החשיבות שמעניקים לכל אחד מהשיקולים. מצד אחד ניתן למצוא בית אבות שיעדיף תמיד לחסוך עוד שקל גם אם הדבר פוגע באופן ברור בדיירים. מצד שני ניתן למצוא בית אבות שיעדיף תמיד את טובת הדיירים. ביניהם ניתן למצוא סוגים שונים של בית אבות שמשלבים בצורות שונות את השיקולים השונים הללו.