טיפול משפחתי מקצועי
בתרבות המערבית המודרנית, טיפול משפחתי נחשב לדבר שבשגרה, במיוחד כאשר המודעות לחשיבות התקשורת הטובה בין בני המשפחה, הולכת וגוברת. אם בעבר היה ניתן לחשוב שרק משפחות מסוימות הולכות למפגשים של ייעוץ משפחתי, הרי שכיום כבר ברור בחברה, כי סטיגמה זו בטלה, ודווקא אלו עם המודעות והנאורות, הם הראשונים ללכת למפגשים של טיפול משפחתי.
מי צריך את זה?
ייעוץ משפחתי הינו כלי מצוין לכל משפחה אשר מעוניינת לקדם ולשפר את התקשורת ואת היחסים הבין אישיים בבית. הדבר נעשה בדרך כלל בהסכמת כל בני המשפחה ובהגדרת מטרות ברורה לכולם של היעדים אשר רוצים להגיע אליהם. אפשר לקחת לדוגמא משפחה קלאסית של שני הורים בגילאי ארבעים פלוס ולהם שלושה ילדים: הבת הבכורה חיילת בת 19, הבן האמצעי בן 16, בכיתה י', והבת הצעירה בת 14 וחצי, בכיתה ט'. הילדים עסוקים בחייהם ובכל העובר עליהם בגילאים אלו, וההורים מתלוננים על כך שאין להם מספיק קשר עם ילדיהם וכי הם היו רוצים להיות מעורבים יותר בחיי ילדיהם. הילדים כמובן מרגישים שההורים לוחצים, וכאן נכנס לתמונה מטפל משפחתי.
מה תרומתו של מטפל משפחתי?
המטפל המשפחתי יודע לזהות את הקשיים והחסימות במשפחה, כמו גם את החוזקות והתכונות שמלכדות את המשפחה, מכיוון שקודם כל – הוא מוכשר לכך באמצעות לימודים וקורסים, שנית, הוא בא מבחוץ, עם ראייה חיצונית ותפקידו לראות את התמונה הגדולה שהמשפחה לא תמיד רואה. הוא עושה זאת על מנת שיוכל לגשר, לתווך, לסייע ככל יכולתו למשפחה לעבור תהליך בריא של טיפול משפחתי מקצועי כאשר יעוץ משפחתי הוא מילת המפתח ומפתח הפלאים בסיפור.
מטפל משפחתי מביא את האנשים לידי דיון, לידי שיח, מזכיר להם מה הם אוהבים זה בזה, כיצד הם יכולים לעזור זה לזה, כיצד הם חזקים יותר ביחד. טיפול משפחתי מקצועי יכול לאפשר כל אחד מבני המשפחה – לחיילת, לנער המתבגר, לנערה הצעירה ולהורים המתאמצים לגדל משפחה תקינה, בריאה ואוהבת – להביע את הרגשות שלהם ואת הקשיים שלהם בחלל שמיועד רק לזה. לעיתים קרובות בבית האווירה "מתחממת" וחסר מישהו יידע לעצור את הדברים בזמן ולדבר על מה שכואב ומפריע. זה מה שעושים בטיפול משפחתי.