חגי ישראל ידועים במאכליהם ובמנהגיהם הייחודים. חג השבועות, השני מבין שלושת הרגלים, המכונה גם חג הקציר או חג הביכורים, אמנם אינו מועד מצוין בתורה אך נהוג לציינו בסיום ספירת העומר, על ידי מנהגים כגון לבוש לבן, הבאת ביכורים ואכילת מאכלי חלב. הודות למאפיינים נעימים אלו כנראה זוכה חג השבועות לתדמית רומנטית, מרגשת ומשמחת במיוחד. אירוח משפחתי בחג זה הוא אירוע מיוחד, היות והחג מסמל את החיבור בין העבר להווה, את אהבת המולדת, הפירות, הירקות, הלבלוב והפריחה. בהמשך נציע דרכים באמצעותן ניתן לנצל את אוירה החג לאירוח ייחודי, מעניין ומשפחתי.
החיבור לטבע הוא עקרון מנחה בעיצוב הבית לקראת האירוח בחג השבועות. כדאי להתחיל אם כן מההתחלה. היות ואווירת החג נגזרת, בראש ובראשונה, ממצב רוחם של האורחים, בקשו מהמוזמנים להגיע בחולצות לבנות או בהירות. כך מובטחת אווירה חגיגית שיכולה להקל על שיתוף הפעולה. הצעות נוספות ליצירת אווירה נכונה: הקפידו כי חלל הבית יהיה מואר היטב; העמידו אגרטל פרחים או עציצים במקום חשוף לעין והקפידו כי דלתות החדרים סגורות. ברקע ניתן להשמיע שירי אהבת הארץ והמולדת. כדאי להקדיש תשומת לב גם לחדר השירותים - זהו החדר השני בתדירותו שיפקדו אורחיכם. בחדר השירותים ניתן להניח סלסלה מרופדת בנייר דמוי קש ועליו למקם מגבות ידיים. למהדרין - ניתן לרכוש סבון ידיים בריח פריחה אהוב.
שולחן האוכל הוא מרכז החדר - סביבו ימצאו האורחים ועליו יוגש האוכל. ראשית, הניחו מפה לבנה, אשר תהווה בסיס נעים וניטרלי לעיצובו של השולחן. לאחר מכן, פרשו עליה מפה צרה ומוארכת (ראנר) בגווני שמנת או גווני אדמה. כדאי לבחור בבד דוגמת אורגנזה לשם השגת המראה הרך והרומנטי. הצבעים הטבעיים הם שיסייעו להשגת עיצוב המדגיש את מאפייני החג ויתרמו רבות לתחושת החגיגיות. את הסכו"ם ניתן לקשור בחוטים דמויי קש או להניח מצעיות אישיות ('פלייסמטס') דמויות מחצלת, עבור כל סועד. כדי להגביר את תחושת הטבע בבית ועל השולחן, ניתן להגיש משקאות בבקבוקי זכוכית בעיצוב 'של פעם' ולקשט את השולחן על ידי פיזור שיבולי חיטה ושעורה. המראה האותנטי יהיה מושלם לצד קערה מלאה בפירות הארץ, כתזכורת למנהג הבאת הביכורים בחג השבועות.
חג השבועות הוא חגיגה אמיתית להורים וגם לילדים. אירוח המשפחה מצריך, לא פעם, מציאת תעסוקה הולמת לילדים לפני הארוחה, אחריה ולעיתים אף במהלכה. פעילות מומלצת עם הילדים, לפני שמוגשת הארוחה, היא הכנת טנא אישי או משפחתי. הכנת הטנא האישי עשויה להיעשות במסגרת קבוצתית ובקצב פרטי. כך מובטחות הנאה ויצירתיות וכמובן, שמירה על סבלנות הילדים. לשם הכנת הטנא המשפחתי, יקבלו ילדי כל משפחה סלסלת קש שתקושט על ידם בפרחים מיובשים, בפרפרים צבעוניים ובניירות קש. לבסוף יש למלא את הסלסילה במגוון פירות העונה הטעימים, ולהניחם על שולחן האוכל לגאוות האורחים. כל מה שנותר לכם הוא פשוט ליהנות ולהתענג על אווירת החג.