צוואה הינה מסמך משפטי שנועד בכדי להחליט ולהבטיח את רכושו והונו של אדם לאחר פטירתו.
צוואה נחשבת בעצם למעין "תעודת ביטוח" על רכושינו והבטחה איתנה לכך שרכושנו יגיע לידיים הנכונות – הידיים שעורך הצוואה מחליט עליהם.
לצוואה אין תוקף, ניתן לבצעה בכל שלב בחיים והיא תהיה תקפה כל עוד ולא נעשתה על ידנו צוואה אחרת אחריה.
עריכת צוואות-הסוגים:
ישנם כמה דרכים לביצוע עריכת צוואות, כדלקמן:
1. עריכת צוואות בפני עדים: הדרך הנפוצה ביותר מבין הדרכים השונות ל-עריכת צוואות. בדרך זו, הצוואה תהיה מודפסת ולא בכתב יד ובנוסף הינה תיחתם על ידי מבקש הצוואה, עורך הצוואה ו2 עדים נוספים שלהם אין כל קשר למבקש הצוואה כדי למנוע ניגוד אינטרסים. עריכת צוואות בפני עדים נערכת על ידי עורך דין לרוב.
2. עריכת צוואות בכתב יד: עריכת צוואות בכתב יד מתבצעת ונחתמת בכתב ידו של המוריש בלבד. דרך זו נחשבת לקלה ביותר שכן, אין צורך להיעזר בעורך דין ולשלם על כך בכסף אך, צוואה זו לא הכי נכונה מבחינה חוקית משום שלרוב האדם שינסח אותה לא בקיא בחוקים ואינו משפטן ועלולות לצוץ בצוואה שגיאות.
3. עריכת צוואות בעל פה: עריכת צוואות בעל פה נעשות ומקובלות על פי חוק רק באם המוריש גוסס וצריך לערוך את הצוואה במיידי. בנוסף, יהיה חייב המוריש לבצע את הצוואה בעל פה מול 2 עדים.
4. עריכת צוואות בפני רשות: עריכת צוואות בפני רשות נעשות בכתב או בעל פה ומוצגות בפני שופט, רשם לענייני ירושה או חבר של בית דין דתי.
מי זכאי לעריכת צוואה
עריכת צוואות זכאית ומותרת לכל אדם בכל גיל. אך חשוב לבצע את הצוואה לפי אחת מהדרכים שהוזכרו לעיל ובצורה חוקית, משום שבמספר מקרים הצוואה עלולה להיות בטלה:
- גילו של האדם המבקש/מבצע צוואה : צוואה עלולה להיחשב כבטלה במידה ובוצעה ע"י קטין.
- אדם פסול דין: צוואה כלולה להיחשב כבטלה במידה ואדם סבל ממחלה נפשית או ליקוי שכלי בשלבי ביצועה.
לפני שהנכם מחליטים איך ואיזה צוואה לערוך, מלאו את פרטיכם וקבלו הצעות ממספר עורכי דין המתמחים ומובילים בתחום עריכת צוואות.