משרד חקירות בישראל לרוב יהיה מנוהל על ידי חוקרים פרטיים מנוסים, רובם אף בלשי משטרה בדימוס, שפרשו לחיים האזרחיים במטרה לעסוק במקצוע שהם אוהבים באופן עצמאי ופרטי.
לא כל חוקר פרטי מורשה לפתוח משרד חקירות. לחוקר חייב להיות מינימום חמש שנות ניסיון בחקירה פרטית, רק אז יוכל להגיש בקשה למשרד המשפטים לפתיחת משרד חקירות. עם קבלת הבקשה משרד המשפטים יזמן את המועמד לועדה מיוחדת שלאחר עיון בעברו של המועמד, עבודותיו וההיסטוריה התעסוקתית שלו, תחליט האם להעניק לו רישיון לפתיחת משרד חקירות או לא.
ניהול משרד חקירות בכלל וניהול חקירות בפרט הוא לא עניין של מה בכך. אם הזכרנו קודם לכן את עברם של בעלי משרד חקירות במשטרה, אז העבר הזה עשוי להפיק תועלת של ממש בעבודה היום יומית של משרד חקירות. נכון, חוקר פרטי הוא עצמאי ולא צריך לעבוד תחת תכתיבי המשטרה, אך במהלך עבודתו הוא בא במגע רציף עם המשטרה והבלשים ולכן עדיף לחוקרים הפרטיים לשמור על קשרי חברות עם גורמים בתוך מחלק הבילוש של המשטרה, ולטפח קשרים מכיוון שתמיד בעבודה השוטפת של חוקר פרטי הוא יכול להסתייע בכוח של המשטרה. בין אם זה בבדיקת נותנים עבורו, או השגת קטעי ארכיון חשובים להמשך חקירה, דרכו של משרד חקירות והמשטרה מצטלבת לא פעם.
אנחנו רגילים לחשוב על משרד חקירות כעל מקום אפלולי שסובב כל יום סביב מעקבים והאזנות, אך לא כך הדבר. רבים מהעבודות שמגיעות למשרד חקירות הן עבודות סיזיפיות כגון איתור אנשים, איתור מסמכים, איתור חייבים שהצ'ק שלהם חזר והם נעלמו כלא היו וכדומה. כמובן שפעם לפעם מזדמנות עבודות מעניינות יותר, כמו העבודות הנפוצות של הוכחת בגידה של גבר באשתו או ההיפך, אך כמו בכל עבודה, גם העבודה של משרד חקירות היא שגרתית בדרכה שלה.
משרדי חקירות שונים מציעים מבחר של שירותי חקירות, כל אחד לפי תחום התמחותו: חקירות ביטוח , חקירות פרטיות , חקירות מהימנות , חקירות כלכליות , חקירות פליליות , חקירות אישיות , ועוד. במתחם משרדי חקירות עומד חדר חקירות אשר משרת את צוות החקירה בצורה מושלמת - החל מביצוע החקירה, איסוף הממצאים ותיעודם באמצעות ציוד חקירות מתקדם, כגון: מכונת פוליגרף, ציוד צילום והסרטה, מכשירי ציתות ועוד.