אם אדם נתקל בחייו בצורך לברר עניין באופן דיסקרטי ומקצועי, כדאי שישכור את שירותיו של משרד חקירות. כדי לפתוח משרד חקירות צריך להיות חוקר פרטי בעל רישיון ובעל ניסיון. משרד המשפטים הוא המעניק רישיון לפתיחת משרד חקירות לחוקרים פרטיים מנוסים. עד אז החוקר הפרטי עובד עבור משרד חקירות אחר. רק משרד חקירות רשאי להחזיק בלקוחות ולהעסיק חוקרים פרטיים.
מאוד מומלץ לעבוד באופן מסודר עם משרד חקירות רציני ומנוסה. חשוב לבדוק אילו סוגי חקירות מנהלים במשרד חקירות שאליו פונים. יש כל מיני סוגים: ביטוח, הונאות כספים, בגידות בין בני זוג ועוד. לכל משרד חקירות יש את התחומים בהם מתמחים חוקריו. בכל מקרה, הממצאים שהם יעלו בחכתם יהיו מסודרים וקבילים בבתי משפט ובקומבינציות בירור וגישור שונות.
כשניגשים לחפש משרד חקירות מוצלח, כדאי לבקש לראות המלצות. אף אחד לא רוצה ליפול על משרד חקירות גרוע. מדובר בזמן גורלי. יש חשדות, יש קושי נפשי ורגשי. חשוב להיקשר למשרד חקירות אמין ומקצועי שלא יעשה פדיחות. חשוב לבצע בדיקה של כמה משרדים. לברר היטב, לשאול שאלות הנוגעות לניסיון ולהתרשם מהרמה הכללית. כל משרד חקירות מחויב לשמור על סודיות ודיסקרטיות ואסור לעובדיו לחשוף פרטים של לקוחותיהם.
אחד היתרונות של עבודה עם משרד חקירות, היא שיש ביכולתו לקיים קשר עם משרדי חקירות אחרים, בארץ או בחו"ל. זה מאוד יעיל וחסכוני בזמן. אפשר להגיע לממצאים מובהקים רבים בזמן קצר, בלי להסתכן בחשיפה מיותרת. כל משרד חקירות והמבנה שלו. יש כאלה המעסיקים חוקרים מתלמדים שטרם קיבלו רישיון מוסדר, אבל כבר עוזרים בחלק מהעבודה. יש גם נותני שירות משניים, כמו: בודקי פוליגרף ואפילו גרפולוגים.
חשוב לדעת כי קיים גוף בשם 'לשכת החוקרים הפרטיים בישראל'. כדאי לבחור משרד חקירות המשתייך לארגון זה ולכן גם מפוקח על ידו מבחינה אתית.
כאמור, הניסיון הוא הקובע אם צוות החקירה שלכם הוא מקצועי דיו או לא. לכל משרד חקירות יש צוות חוקרים אשר מתמחה בביצוע חקירות מסוגים שונים: חקירות כלכליות , חקירות פליליות , חקירות ביטוח , חקירות אישיות , חקירות מהימנות , חקירות פרטיות , ועוד. בנוסף למקצועיות של המשרד, שימו לב לרישיון שלו - אשר מגביל אותו גם באמצעי החקירה. בין כתליו של חדר חקירות יכולות להתבצע חקירות באופנים מסוימים ומשרד חקירות אשר אינו קשוב לכללים - פועל שלא כחוק.