חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

להתקרב לרחוקים

מאת: ד"ר יחיאל שרמןפרשת השבוע27/11/2010990 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

באדיבות: עלון "חוויית השבוע"

"ויראו אותו מרחוק ובטרם יקרב אליהם, ויתנכלו אותו להמיתו" (בראשית ל"ז/יח').

 

הקרע שחל בין יוסף לאחיו נבע במהותו בעיקר בגלל המרחק שהיה ביניהם. כל האחים רעו את צאן אביהם ויוסף נותר לבדו בביתו מנותק מאחיו. יעקב שחש בניתוק זה, לא רצה שהוא יתרחב, על כן שלח את יוסף כדי להתחבר - להתקרב אל אחיו, שליחה ללא תפקיד מסוים ללא סיבה מיוחדת, אלא כדי שיהא עמם. יוסף כמובן אינו מתווכח עם אביו, ערוך ומוכן הוא "להתקרב" מיד אל אחיו.

האחים שהופתעו, כנראה, לראות את אחיהם המרוחק מהם מגיע אליהם, החליטו החלטה גורלית מסוכנת ואכזרית. ממרחק, כאשר אין קירבה בין אנשים הרי התוצאות יכולות להיות הרות גורל. סכנה גדולה קיימת בריחוק בין בני אדם: האחים ראו את יוסף "מרחוק", הם לא נתנו לו אף את האפשרות לנסות ליצור קרבה ביניהם. עוד בטרם התקרב אליהם החליטו לפגוע בו: "ויתנכלו אותו להמיתו".

ממקרה קלאסי זה עלינו ללמוד ולהשכיל כל הזמן, כמה חשוב להתקרב אל אנשים, למשפחה, לשכנים, כדי שסביבתך תהא אוהדת, אוהבת ומסייעת בעת הצורך. כך בחיי קהילה - פעילויות חברתיות, לימוד בצוותא, יוצרים אהבת אדם וקרבה בין האנשים והדבר תורם לקשר טוב ומונע לשון הרע. ההקשבה גדלה וכל משאלה ובקשה נענית. כדי שתחול קרבה זו הלכה למעשה, יש ליצור תשתית איתנה של סיטואציות בהן תבוא הקרבה לידי ביטוי. היא אינה מתחוללת מעצמה.

כך גם בחיי החברה בכיתה. כאשר מורה מפעיל בכיתתו חיי חברה בקרב תלמידיו, הרי הם מתייחסים בכבוד זה לזה, מתחשבים, מקשיבים ומגיבים בדרכי שלום ואהבה. כאשר רבים מבין הילדים נושאים בעול התפקידים, כל אחד בהתאם לכישוריו, הקרבה ביניהם תורמת להרגשת אושר פנימי. סיטואציות חברתיות מביאות כל תלמיד לחוש כי הוא חלק מן השלם האיכותי והטוב. תחושה זו מובילה כמובן לקרבה בין כל חלקי השלם ויוצרת מנהיגות נוער.

בשפת ה"סלנג" שלנו אנו שומעים רבות המשפט: "אני לא מתחבר לזה" וזאת אנו חשים בכל הגילאים והרבדים. מדוע? מה המשמעות של משפט זה? ברור הדבר שבני אדם מחפשים קרבה. "החסך" קיים באנשים, הם רוצים להתקרב, ההכרזה "אני לא מתחבר לזה" נובעת ממציאות עגומה היוצרת ריחוק לרעיון, להתחברות, להתקרבות. ראוי שכולנו נקשיב היטב לבעלי האמירות הללו, לנסות לאתר כל דרך להתחבר אליהם. או אז נחוש כולנו כגוף אחד מאוחדים ואוהבים.

ברור שקיימת שונות בין בני האדם - "כשם אין פרצופיהן שווין זה לזה, כך אין דעתם שווה" (ברכות נ"ח/א'). כל אדם ודרכו, אופיו, תכונותיו וכישוריו, אך ייחודיות זו של כל אחד חייבת לחבור יחדיו למשפחה, לקבוצה, לקהילה. הקרבה מתוך הבריות השונות, מהווה את הבסיס האיתן ביותר להצלחה בנתיב הקידמה והאושר.

עלינו ללמוד ממצב עגום זה של יוסף ואחיו ולעשות כל שביכולתנו כדי להתקרב ולהיות מאוחדים - למרות חילוקי הדעות - בדיבור, בשיחה ובקרבה, כדי ליצור הבנה שתביא לאהבה ולשיקולי דעת נכונים, התורמים להרגשת אושר בהמצאות בחברה, ורצון לתת ולתרום לסביבה.

ד"ר יחיאל שרמן

 

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ד"ר יחיאל שרמן

מאת: ד"ר יחיאל שרמןפרשת השבוע14/09/121392 צפיות
בפרשת ניצבים כתוב- "לא בשמיים היא ... בפיך ובלבבך לעשותו" עמלנו התורני והאמוני, הלימוד המתמיד הוא חובה בעולמנו שלנו. ההכרות והמעשים אינם בתחום על חושי, שמימי, ההתגלויות האלוקיות ניתנו כבר במלואן- מדגיש הרש"ר הירש,

מאת: ד"ר יחיאל שרמןפרשת השבוע03/09/121398 צפיות
בפרשתנו מופיע פסוק מדהים וחשוב מאוד ביהדות. אף כי האדם שומר תורה ומקיים כל המצוות – לא די בכך ,עליו לעשות הכל מתוך שמחה וטוב לבב.

מאת: ד"ר יחיאל שרמןפרשת השבוע21/06/121106 צפיות
חילוקי הדעות, הויכוחים, שקלא וטריא, מהווים את התשתית העיקרית לחכמת העם היהודי, שהרי 2700 דפי הגמרא מבוססים על מחלוקות. הלמידה המתמדת מוסיפה ידע, המהווה כוח חשוב ועקרוני בפעילותו והתקדמותו של האדם

מאת: ד"ר יחיאל שרמןפרשת השבוע14/06/121137 צפיות
לפני כניסת בני ישראל לארצם, נשלחו המרגלים - נציג מכל שבט - לתור את הארץ. המרגלים נתבקשו לחפור את נקודות התורפה של הארץ על מנת לכבוש אותה בהמשך.

מאת: ד"ר יחיאל שרמןפרשת השבוע07/06/121219 צפיות
אהרון הכהן נתבקש להטיב את הנרות, כתוב "בהעלותך את הנרות" ולא "בהדליקך את הנרות", זאת משמעות חינוכית וערכית מדהימה, אין זו פעולה טכנית גרידא של הדלקה ותו לא. לבערת הנרות במנורה יש משמעות של התנשאות לגובה וזקיפות קומה. "בהעלותך את הנרות, יאירו..."

מאת: ד"ר יחיאל שרמןפרשת השבוע25/05/121163 צפיות
פרשת "במדבר" עוסקת בעיקרה בהקמת מחנה ישראל בדרכו מהר סיני - מקבלת התורה אל ארץ ישראל. תנועה לכיוון היעד היא חשובה מאוד לבניית עם מגובש, מלוכד ומאמין בבורא עולם ובקיום מצוות.

מאת: ד"ר יחיאל שרמןפרשת השבוע23/05/121230 צפיות
"אני ה' אלוקיכם אשר הוצאתי אתכם מארץ מצרים מהיות להם עבדים, ואשבור מוטות עולכם ואולך אתכם קוממיות" (ויקרא כ"ו/יג'). רש"י מפרש את הפסוק ואומר: "קוממיות - בקומה זקופה". היציאה מעבדות לחרות, יש בה משמעות עצומה ומעמיקה: יציאתכם מהשפלה ומדיכאון אל החופש, צריכה לזקוף את קומתכם.

מאמרים נוספים בנושא פרשת השבוע

מאת: דוד דרומרפרשת השבוע18/07/181111 צפיות
תחילת הנאום בפרשתנו, פרשת "דברים", והוא פותח בתוכחות משה לעם רק שאלה תוכחות שנאמרות ברמז וכפי שמפרש רש"י במקום, זה מפני כבודם של ישראל,

מאת: דוד דרומרפרשת השבוע06/06/181150 צפיות
בשבת נקרא בפרשת השבוע, פרשת "שלח לך", על אחד החטאים הגדולים שחטאו בני ישראל בזמן הליכתם במדבר.

מאת: דוד דרומרפרשת השבוע31/05/181077 צפיות
פרשת השבוע שלנו, פרשת "בהעלותך", פותחת בנושא הדלקת המנורה במקדש ומתוכה ניתן ללמוד עניין חשוב ומהותי בעולם החינוך.

מאת: דוד דרומרפרשת השבוע24/05/181094 צפיות
השבוע חגגנו וציינו את חג שבועות הוא חג מתן תורה.

מאת: דוד דרומרפרשת השבוע16/05/181116 צפיות
בשעה טובה אנו מתחילים השבת את החומש הרביעי, חומש "במדבר".

מאת: דוד דרומרפרשת השבוע10/05/181104 צפיות
הנה אנו שוב מגיעים לסיומו של חומש "ויקרא". חומש שבחלקו הראשון עסקנו רבות בענייני קדושה כמו קורבנות ועבודת הכוהנים בבית המקדש ובחלקו השני נגעה התורה בפרטי הפרטים של חיי היום יום הלאומיים והחברתיים שלנו כאומה וכבני אנוש.

מאת: דוד דרומרפרשת השבוע25/04/181195 צפיות
רוצים תמיד להגיע לתוצאות. להצלחות. לכבוש יעדים ולהגיע אליהם הכי מהר שאפשר.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica