כמה פעמים ישבתם במסעדה, התבוננתם סביבכם וחשבתם לעצמכם: "אני הייתי עושה זאת אחרת"? אם גם אתם חולמים על מסעדה משלכם, בה תוכלו לתכנן את התפריט, לעצב את החלל ולקבוע את האווירה כולה בעסק, כדאי שתדעו שאתם לא לבד. החלום על פתיחת מסעדה הוא אחד החלומות הנפוצים ביותר, אולי בגלל שרבים חושבים שניהול מסעדה לא כרוך בעבודה קשה מדי.
אולם המציאות היא, שפתיחת מסעדה וניהולה כרוכים בלא מעט קשיים ובקבלת החלטות חשובות על בסיס יומיומי. זוהי כנראה גם הסיבה לכך ש"תוחלת החיים" הממוצעת של מסעדה בישראל לא עולה על שנתיים. לכן, אם גם אתם עומדים לפני פתיחת מסעדה משלכם, כדאי שתדעו שלכל החלטה שתקבלו יש משמעות על טיב העבודה במסעדה, וכפועל יוצא גם על הצלחתה. אחת ההחלטות החשובות הללו קשורות לבחירת הציוד למטבח שתבחרו.
בחירת ציוד למטבח – לתפקוד יעיל ומוצלח
בחירת ציוד למסעדות בכלל, וציוד למטבח בפרט, היא אחת ההחלטות החשובות שתצטרכו לקבל כבעליה של מסעדה. לכן יש להתייחס אליה בכובד ראש ולקחת בחשבון לא מעט שיקולים בטרם תרכשו ציוד למטבח המסעדה שלכם. ראשית, לא מומלץ לרכוש ציוד למטבח בטרם גיבשתם את התפריט. גיבוש התפריט (גם אם באופן כללי) מאפשר לכם לדעת בדיוק אלו עבודות תצטרכו לבצע במטבחכם, וכפועל יוצא לאיזה ציוד וכלים תזדקקו: תנורי אפייה, תנורי בישול, כיריים, מקררים, גריל, ויטרינות תצוגה עם קירור וכו'. כך גם תוכלו להימנע מרכישת ציוד מיותר למטבח, שרק יתפוס חלל יקר ולא ישמש אתכם.
שנית, בחירת ציוד למטבח כמו גם ציוד למסעדות, צריכה להיעשות תוך התחשבות בגודל החלל שעומד לרשותכם. בדרך כלל מטבחי מסעדות הם לא גדולים במיוחד, ולכן יש לנצל בחוכמה וביעילות כל מ"ר. לכן, הקפידו לרכוש ציוד ומכשירים המתאימים לגודל המטבח שלכם, אשר יאפשרו עבודה יעילה ומהירה בו. יתרה מכך, עליכם להקדיש מחשבה גם לאופן סידור הציוד בחלל המטבח, באופן שיקל על תהליך העבודה בו ולא יעכב את עובדי המטבח.
בחירת ציוד למטבח – בטיחות מעל לכל
כשרוכשים ציוד למטבחי מסעדות חשוב לשים לב לא רק לנוחות העבודה במטבח אלא גם לבטיחות העבודה. אזור המטבח הוא אחד האזורים המסוכנים בכל מסעדה, בו עלולות להתרחש תאונות רבות: החלקת עובדים על רצפה רטובה, כוויות ממכשירי חשמל, תנורים וכיריים, קצרים חשמליים שעלולים לגרום לשריפות ועוד. לכן, פרמטר חשוב נוסף שיש לקחת בחשבון הוא בטיחותו של הציוד שאתם רוכשים.
אם אתם רוכשים ציוד למטבח יד שנייה, וודאו שמדובר בציוד תקין, שבו כל המתגים והכפתורים תקינים. הקפידו גם לוודא שכל כבלי החשמל תקינים, ושהחברה מעניקה אחריות ושירותי תיקונים עבור המכשירים והציוד שהיא מספקת. כדי להבטיח את הבטיחות בעבודה במטבח המסעדה חשוב גם לרכוש ציוד ייעודי שיכול למנוע תאונות ואסונות גדולים יותר, כמו למשל: משטחי גומי למניעת החלקה, מטפי כיבוי אש וכו'.