חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

דרכים שונות להכנת קפה

מאת: אבי בן צביקפה14/11/20102008 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

קפה הוא בין המשקאות הפופולאריים ביותר וישנן דרכים רבות להכין ולשתות קפה. ברחבי העולם הכנת קפה מתבצעת בשיטות שונות ובאמצעים מגוונים. להלן סקירה קצרה של דרכי הכנת הקפה השונות.

קפה שחור "בוץ"

הדרך הפשוטה ביותר להכין קפה היא על ידי חליטת פולי קפה טחונים במים רותחים בטמפרטורה של 90 מעלות צלסיוס לפחות. השמנים הארומאטיים של פולי הקפה נותרים במים על ידי תהליך של דיפוזיה. האבקה, בהיותה כבשדה יותר, שוקעת אל קרקעית הכלי וכך אנו נותרים עם משקה קפה שבקרקעיתו "בוץ" , אבקת הקפה. יתרונה של השיטה הוא בעובדה שאין צורך בכלים מיוחדים להכנת קפה וניתן לחלוט את הקפה ישירות בכוס ממנה שותים.

קפה טורקי

קפה טורקי מאופיין על ידי טעמו החזק וריחו העז. הכנת קפה טורקי דורשת מיומנות רבה וכלים מיוחדים. תהליך הכנת קפה טורקי מתחיל בכתישת פולי קפה על ידי מכתש ועלי ובישול האבקה בכלי מיועד בשם גז'בה. קפה טורקי מקבל את טעמו העז בשל הבישול המיוחד בכלי הייעודי. בישול לא נכון של קפה טורקי מותיר אותו חסר טעם וארומה.

קפה מקינטה

מקינטה היא למעשה קומקום המחולק לשלושה חלקים ומיועד לחליטת קפה מסוג "מוקה". המקינטה מחולקת לחלק תחתון המשמש כמיכל חלץ ובו מים בכמות מדודה, חלד אמצעי בצורת משפך בו מסננת ואיליו מכניסים את אבקת הקפה. החלק העליון הוא החלק אליו נשפך קפה מוכן, במרכז החלק העליון צינור הנמשך אל תחתית הכלי, החלק התחתון של הצינור פתוח אל החלק האמצעי (הפילטר). המקינטה חולטת קפה על ידי לחץ, את המקינטה שמים על הגז, המים מחוממים בחלקה התחתון ועולים כקיטור עד לחלקה האמצעי. קפה המוכן במקינטה ארומאטי במיוחד.

אספרסו

האספרסו הוא המצאה חדשה יחסית ומתייחסת לקפה המוכן במכונת קפה ייעודית. את מכונת האספרסו הראשונה המציאו בצרפת ב1922 והיא השתמשה בהזרמת קיטור בלחץ גבוה דרך אבקת קפה במשך קרוב ל 25 שניות. הקיטור ממצה את הטעמים של אבקת הקפה וטיפות קפה אספרסו מתעבות עד לכדי יצירת משקה. שיטה שונה במקצת להכנת קפה במכונת אספרסו משתמשת בבוכנות ל מנת לעבות את הקיטור. כך או כך, התוצאה היא קפה בעל ריח מיוחד וטעם חזק. אספרסו משמש להכנת משקאות קפה שונים ביניהם הלאטה, מקיאטו וכדומה.

קפה לבן

קפה לבן הידוע גם כקפה תימני הינו בעל צבע בהיר במיוחד וטעם עדין. טעמו וצבעו החלשים של הקפה מתאפשרים אודות לזמן קלייה קצר מאוד של הפולים. נהוג להוסיף אל קפה תימני תערובת תבלינים בשם חוויאג' לקפה או קרעיני תירס קלויים כדי לחזק את טעמו.

 



תגיות המאמר: קפה, הכנת קפה


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אבי בן-צבי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אבי בן צבי

מאמרים נוספים בנושא קפה

מאת: בני דואניקפה20/07/164361 צפיות
קיום של אירועים עסקיים זה דבר שבשגרה בקרב חברות ואנשי עסקים. אם אתם לוקחים חלק בארגון של ארגון כזה או אחר בתחום העסקי, אנו בטוחים שעומדים בפניכם לא מעט לבטים בכל הקשור לאופן ארגון האירוע.

מאת: דודישקפה04/05/146353 צפיות
50 גוונים של אפור: מאחר ואני עוד לא גיבשתי החלטה, החלטתי לצאת ולבדוק את העובדות עם מומחים. שאלנו אותם על היתרונות והחסרונות של תה, קפה וכן תה ללא קפאין ואלו התשובות שקיבלנו.

מאת: שלום כהןקפה24/03/147387 צפיות
כאשר אתם מחפשים מכונות קפה למשרד, אתם ודאי מעוניינים ברמת קפה איכותית, מכונות עמידות ואיכותיות ובעלות סבירה. המבחר והאפשרויות הרבות בתחום זה מבלבלות וקשה לעתים לקחת החלטה לגבי מכונת קפה בביטחון ובלב שלם. קפה עלית לעסקים העלה את הרף בשוק זה של מכונות קפה והביאה אותו למצוינות ואיכות בכל היבט אפשרי.

מאת: אריאל בן-נוןקפה05/01/148387 צפיות
הצבת מכונת קפה בבית העסק היא ללא ספק פעולה עליה יברכו אתכם לא מעט לקוחות, קולגות וגם צוות העובדים. מכונות הקפה המודרניות הן מכונות קטנות ויעילות במיוחד המסוגלות לספק לכם כמות אדיבה של ספלי קפה טעים ואיכותי בזמן הקצר ביותר. על מנת להבטיח לעצמכם רכישה של מכונת קפה איכותית לבית העסק, ריכזנו עבורכם מספר טיפים ועצות.

מאת: אריאל בן-נוןקפה15/12/138373 צפיות
פינת הקפה המשרדית היא ללא ספק אחת מעמדות העבודה הכי חשובות במשרד, שם מתחילים שיחות קטנות בין העובדים שיכולים להוביל לרעיונות גדולים, סביבה מתנהלים דיונים שונים אודות מקום העבודה, ובעיקר היא מסמלת את ההווי החברתי של המשרד.

מאת: אריאל בן-נוןקפה29/10/138281 צפיות
כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון כאשר בוחרים ספק עבור מכונות קפה למשרד תחום מכונות הקפה למשרד משגשג בשנים האחרונות הודות למגוון ספקים הצומח באופן תדיר, מחירים אטרקטיביים ובעיקר בזכות האהבה לקפה בישראל

מאת: tkidumקפה04/07/131868 צפיות
בשבוע שעבר נתקעתי בפקק בכביש החוף, ומחשבות עלו לי בראש. למה אין דוכן קפה בכל הדרך הארוכה הזו? לא חסרים נהגים עייפים בדרך, מבואסים ושבוזים מהפקקים הארוכים בכל בוקר ובכל ערב. אז חשבתי, למה שאני לא אפתח דוכן בעצמי? אז דיברתי עם חבר טוב והתחלנו להעלות רעיונות. חשבנו על הקמת מספר דוכנים לאורך הכביש, ובשני צידי הדרך. בגלל שעיקר הפקקים בשעות הבוקר והערב, הדוכן יהיה פתוח בעצם רק לחמש שעות במשך כל היום. כך שזה לא יפגע לנו בעבודה, ועדיין תהיה לנו הכנסה נוספת, וסטארט-אפ נחמד.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica