מי לא השתעשע בשלב כזה או אחר ברעיון של הקמת מסעדה. אחרי הכול, תמיד אמרו לכם שיש לכם כישרון נדיר לבישול ו/או לאפייה, בארוחות חג וארוחות משפחתיות המחמאות נשפכות כיין ובכל ביקור במסעדה, אתם תמיד יודעים מה ניתן היה לעשות יותר טוב. ובכן, ודאי לא יבוא לכם הדבר כהפתעה שהקמת מסעדה דורשת ידע רב, ניסיון לא מבוטל ומידה לא מבוטלת כלל וכלל של השקעה. לנושא היבטים רבים ושונים, אבל במאמר זה נתמקד בנושא ציוד למסעדות.
אז, מה כבר צריכה מסעדה על מנת לתפקד כראוי?
ובכן, הדבר תלוי, כמובן, בסוג המסעדה, בגודלה, במיקומה, בקהל היעד שלה וכיו"ב. בשוק קיימים עסקים רבים שכל עבודתם היא יבוא, פיתוח, שיווק, אספקה והתקנה של פתרונות יעילים למטבח המקצועי, להלן – ציוד למסעדות. מטרת הציוד אינה רק לאפשר את העבודה במטבח, אלא גם לסייע לכם לשפר את תהליכי העבודה במסעדה בכלל ובמטבח בפרט, וליצור סביבת עבודה המתאימה עבור המסעדה שלכם.
ציוד למסעדות ממוצעות
תנורי בישול ואפייה
ראשית זקוקה המסעדה לציוד אשר יאפשר לה להכין את האוכל. הכנת מרבית סוגי המאכלים המוגשים במסעדות דורשת תנור ולעתים אף מספר תנורים. בחירת סוג התנור מתבצעת לפי היקף העבודה של המסעדה ולסגנון הקולינארי שלה. בין המשתנים הקובעים בנושא זה, הינם גודל התנור, צורתו עוצמתו וכמובן מחירו.
מדיחי כלים
כיום, כאשר לקוחות של מסעדות יודעים להצביע ברגליים והתחרות רבה, לאף אחד אין סבלנות להמתין עד אשר יהיו כלים נקיים. בנוסף, כל כתם או רמז של לכלוך עלולים להביא להחזרת מנות, לעיכובים נוספים ולהתמרמרות משמעותית. לא זאת בלבד, אלא שכאשר האינטרנט פתוח לקלוט בשמחה כל ביקורת שלילית ולהנציחה כאות קין במנועי החיפוש, פדיחה או שתיים יכולות לעלות ביוקר לבעלי המסעדה. לכן, ציוד למסעדות כולל מדיחי כלים מצוינים. כל דבר פחות מזה הינו בגדר הימור מיותר – חיסכון מיידי שעלול לעלות ביוקר בהמשך.