החלטתם לעבור דירה? מזל טוב! הכינו נעלי ספורט והיכונו להתרוצצויות אינסופיות. אחרי סידורי הרכישה, טפסי המשכנתא, סידורי ההובלה ועוד. רגע לפני שאתם נכנסים למרוץ המטורף אחר כל הנושאים הבוערים הדורשים טיפול, כדאי לשבת בנחת ולהכין רשימה של כל הסידורים "הקטנים" שעלולים להשמט מזיכרונכם ולהשאיר אתכם עם בית מעוצב למשעי אך עם תוהו ובוהו...
ולא משנה אם אתם עוברים לבית צמוד קרקע עם גינה, או שוכרים דירה בקומה 20 בלי מעלית עם שותפים מעצבנים- ההיערכות והתארגנות לקראת המעבר דומות מאוד. מעבר להתרגשות הגדולה ותחושת ההתחדשות, מלווה תהליך המעבר גם בלא מעט תקלות- מובילים שלא עמדו בלוח הזמנים, סבלים ששברו, שרטו או איבדו, קופסאות שנשכחו בדירה הקודמת, ארגזים שחודשיים אחרי המעבר עדיין לא נפרקו...
לרגל הפתיחה הלא רשמית של "עונת המעבר" לפניכם טיפים חשובים שרכשתי מנסיוני כאדריכלית ומעצבת פנים, לאיך עוברים בשלום את המעבר:
הפרידה..
מעבר דירה הוא זמן מצוין לבדק בית, מיון ופרידה מכל מה שהגיע שעתו לעבור לעולם טוב יותר, להימכר או להיתרם: בגדים, נעליים, מצעים ומגבות, ספרים, ניירת, מוצרי חשמל, מלאי המזווה, רהיטים, אביזרי תאורה, וילונות, אוספים חפצי נוי ותמונות. עברו חדר חדר והכינו רשימה מה הולך לתרומה, מה עובר לשכנים או לחברים ומה הולך איתכם.
סמנו את כל הארגזים.
תכולת הארגז -- צעצועים, ספרים, כלי מטבח, כלי נגינה אם יש וכו'.
חדר יעוד -- לאיזה חדר מיועד הארגז, ניתן לעשות שימוש ע"י מדבקות צבעוניות.
שביר -- יש להתייחס אליו במשנה זהירות ולהעיר את תשומת ליבם של המובילים לכך.
מספר סידורי לארגזים -- לא חובה, אבל אם יש לכם זמן וסבלנות רצוי להכין רשימה מלאה של כל הארגזים, שתישאר אצלכם ותוכלו לעקוב אחרי הארגזים ולוודא שכולם הגיעו בתום ההובלה.
פינוי והובלה:
עלות ההובלה נקבעת בהתאם למספר פרמטרים, מספר החפצים, נפחם, מרחק נסיעה, גובה הקומה ממנה מתבצע המעבר וגובה הקומה אליה פורקים. פרמטר נוסף הוא עיתוי המעבר, כאשר בקיץ המחירים גבוהים יותר.
אל תשכחו את כל הביורוקרטיה שיש בהעברת דירה:
בדואר קיים שרות עקוב אחריי הניתן ללא תשלום במשך שישה חודשים ואחר כך בתשלום, השרות דואג להעביר את הדואר שמגיע לכתובת הישנה ישר לביתכם החדש. דאגו לשינוי כתובת בתעודת הזהות. קופת החולים - אם הינכם עוברים לעיר אחרת התקשרו לרופאיכם ובקשו את התיקים הרפואיים, חידוש של מרשמים שתוקפם עומד לפוג. רישום הילדים לגן ובתי ספר - מומלץ לברר במחלקת החינוך של רשות המקומית אילו גנים ובתי ספר יש בסביבת מקום מגורכם החדש, ולערוך ביקור בגנים במהלך שעות הפעילות, אם יש לכם העדפה לגן מסויים תוכלו לפנות בבקשה למחלקת החינוך עוד לפני שיבוצו של הילד ובכך תחסכו לעצמכם ניסיונות נואשים לשנות את "רוע הגזירה", לאחר שכבר התקבלו החלטות במערכת. העתקת מנויים – כבלים, אינטרנט, בזק - כדי שלא תרגישו מנותקים, דאגו להתחבר בהקדם לכל תשתיות התקשורת, וכדאי לתאם את החיבורים כבר ליום המעבר. מי עדן, עיתונים, וכדומה. רצוי להודיע לשכנים שהנכם עוזבים ואם יש לכם שכן שאתם סומכים עליו, לתת לו גם את הכתובת / טלפון החדשים.
"חבילת הצלה"
לפני ההובלה של הדירה, חשוב להכין "חבילת הצלה". מה כוללת החבילה?
סט בגדים להחלפה, מגבת, מברשת שיניים, סבון, סט מצעים ולמעשה כל דבר שאתם חושבים שתזדקקו לו מיד אחרי ההובלה ויחסוך לכם את הזמן והטרחה של פירוק הארגזים וחיפוש אותם דברים. לכן כדאי להכין סט בגדים להחלפה, מגבת, סבון ומברשת שיניים, נייר טואלט. אם יש לכם ילדים קחו עבורם שמיכות, צעצוע שהם אוהבים במיוחד ואפילו חיתולים אם מדובר בתינוקות.
חומרי ניקוי מסוגים שונים, כלי אוכל לכל בני הבית לארוחה אחת. ערכת עזרה ראשונה, ארגז כלים, שקיות אשפה.
את "חבילת ההצלה" דאגו לשים בצד ולקחת עימכם (ולא עם המובילים) בזמן המעבר.
מזיקים ומטרידים:
ההדברה היא פעולה חיונית בחודשי הקיץ, ובמיוחד הכרחית לפני שעוברים לבית חדש.
לפרוק מבלי להתפרק:
כמה ימים לפני המעבר, מומלץ להגיע לדירה החדשה ולתכנן היכן יונחו הארגזים ופרטי הרהוט השונים. את יום המעבר מומלץ לקבוע ליום חמישי, כדי שיהיה לרשותכם סופשבוע שלם להתארגן בבית החדש. בעת הפריקה חשוב להניח את הרהיטים והארגזים בחדרים המיועדים להם.
ישן מול חדש:
יש משפחות המנצלות את המעבר לבית חדש כד להחליף כמעט את כל פריטי הרהוט והאביזרים, יש אחרות המעדיפות לרענן רק חלק מהאבזור, אם מטעמי חיסכון ואם כתוצאה מחיבה גדולה לפריטים הקיימים. ועדיין, מעבר לדירה חדשה, בעלת מידות ותכנון שונים מהדירה הקודמת מצריך לא מעט שינויים החללי הבית השונים, במיוחד במטבח ובסלון..אפשר לרענן את המראה ע"י החלפת ידיות הוספת כריות, צביעה מחדש של הרהיטים, לרפד בבד אופנתי.
זהו-זה, הגעתם בשעה טובה לביתכם החדש, כעת נותרו עוד מספר דברים שלא כדאי לשכוח לפני שאתם מסיימים את המעבר רשמית: עבדו בצורה שיטתית, חדר אחרי חדר, לפי סדר עדיפויות, והשאירו לעצמכם זמן למנוחה. תמונות, שטיחים, וילונות וחפצי נוי השאירו לסוף.
מומלץ לסדר קודם כל את המטבח, שהוא ליבו של הבית, משם לעבור לחדרי הילדים, כדי שתהיה להם תחושה של בית מיד בהתחלה, אחר כך לחדר ההורים, ולבסוף לסלון וכל השאר.
עכשיו אתם פנויים להכין משהו קל לאכול, לשתות כוס קפה, ו..לחזור לעבודה..
נו, מה חשבתם, פיקניק?
בהצלחה..
רונית מרום – אדריכלות ועיצוב פנים