ויטמינים
כולנו מכירים את הפתגם הידוע "אכול תפוח והרופא ינוח". משמעות הפתגם, מעבר להמלצת אכילת פירות וירקות כחלק מתזונה בריאה, מתייחסת למרכיבים החשובים שיש בכל פרי או ירק, וחיוניותם לאורך חיים בריא. במקרה של התפוח, מדובר כמובן בויטמין C, אך מלבדו ישנם ויטמינים רבים נוספים אשר אין אנו מודעים אליהם כלל. ויטמין A, קבוצות ויטמין B למיניהם, ויטמין D, ויטמין E ועוד, הם חלק מתוך רשימה ארוכה של ויטמינים אשר גופנו זקוק להם. לצערנו, לא כולנו שומרים על תזונה תקינה אשר עשירה בויטמינים חיוניים אלו, ומוצאים עצמם בחוסר חמור של ויטמינים אלו. אז מה עושים, אתם ודאי שואלים. ובכן, הפתרון הזמין ביותר, מלבד אכילת פירות וירקות כל יום, הוא נטילת כדורי ויטמינים מרוכזים.
צריכת ויטמינים על בסיס יומי או שבועי נפוצה בקרב כמה קבוצות אוכלוסייה. תחילה, קבוצת הספורטאים הנה קבוצה אשר מורכבת מאנשי ספורט אשר גופם זקוק לתחזוק שוטף של ויטמינים, מינרלים וברזל. מלבד לתזונה מוקפדת כיאה לספורטאים, הם נעזרים גם בתוספי ויטמינים שונים, לדוגמא, ויטמין Q10 אשר מיטיב עם פעילות הלב והריאות. קבוצת צרכני ויטמינים שנייה כוללת אנשים אשר גופם מורגל לתזונה לקויה, או כאלו אשר גופם מתקשה לספוג ויטמינים לגוף בצורה מספקת. מכיוון שתזונה לקויה לאורך השנים עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך, חוסר ויטמינים לאורך זמן מוביל לאפקט דומה. כל נוצר מצב בהם בחורים ובחורות צעירים בגילאי העשרים זקוקים לתוספי ויטמינים על בסיס קבוע. מאידך, קושי בספיגת ויטמינים מתגלה אצל מבוגרים בגילאי החמישים המאוחרות והלאה.
הרפואה הקונבנציונאלית תומכת בנטילת ויטמינים כחלק מהשלמת חוסרי ויטמינים בגוף. ויטמינים מסוגים שונים נמצאים זמינים על המדף, וניתן לרכושם בחנויות טבע ובתי מרקחת למיניהם. חלק נכבד מן הויטמינים ניתן לרכוש באופן עצמאי ללא מרשם רופא, ולפעמים נוצרים מצבים מסוכנים בהם אדם צורך כמות ויטמינים עודפת או ויטמינים אשר אינם מתאימים לו ולמצבו הרפואי. לדוגמא, ויטמין Q10 אינו מומלץ לנטילה בשעות הערב, משום שהוא מקשה על הירדמות, וקבוצות שונות של ויטמין B עלולות לגרום נזקים למערכת העצבים ולשיווי המשקל כאשר הם נמצאים בגוף בעודף החורג מן המותר. לפני שאתם נוטלים ויטמינים באופן עצמאי, מומלץ להתייעץ עם הרופא שלכם, מומחים או רוקחים, וכמובן לקרוא את כל הוראות הנטילה אשר מופיעות על הקופסא.