אם נשווה נגריות לעולם הרפואה האסתטית, נוכל להמשיל נגרים אל מול מנתחים פלסטיים. שניהם לוקחים חומר קיים (נגר – עץ, מנתח פלסטי – גוף האדם) ובדרכם משפצים אותו והופכים אותו לעבודת אמנות. להבדיל אלפי הבדלות כמובן.
כאשר אנחנו רוצים להתחדש ברהיט עץ איכותי של ממש עבור הבית שלנו או עבור מקום העבודה שלנו, אנחנו מבקרים אצל נגריות. בעבר, בישראל לפחות, היו אלפי נגריות קטנות של נגרים עצמאיים שהכינו את מיטב הרהיטים בארץ. כיום, עם עליית רשתות העיצוב והריהוט, נתח גדול מרהיטי העץ הפכו להיות מיוצרים גם על ידם, וברגע שהייצור הוא המוני ומתבצע במאסות הוא גם זול יותר, מחיר הרהיטים יהיה זול יותר ולכן יותר ויותר אנשים זונחים נגריות קטנות ופרטיות ששם מכינים כל רהיט בצורה מיוחדת ולפי הזמנה וקונים את רהיטי העץ ברשתות הגדולות.
נגריות עברו שינוי משמעותי גם בשיטות העבודה. בעבר העבודה בתוך נגריות הייתה ידנית בעיקרה, כאשר היה נעשה שימוש של דרך קבע בכלים הבסיסיים בתוך נגריות – פטישים, מסורים, מסמרים, ברגים ועוד. אם נלך מעט אחורה לתקופת הרנסאנס, שם נגריות ומי שעסק בהן היה נחשב לבעל מקצוע בעל חשיבות רבה לעומת ביום, שכאשר אנחנו חושבים על נגריות אנחנו מדמיינים סבא'לה נחמד שיושב ומכין עבודות מעץ להנאתו.
זו, כמובן, סטיגמה אמנם חביבה ובעל מיתוס, אבל שגויה. נגריות אשר שייכות לאנשי מקצוע מחייבות מהנגרים להיות חזקים מאוד מבחינה פיזית, שכן מקצוע זה דורש הפעלת כוח פיזי רב. גם לאותן חברות גדולות שציינו קודם יש נגריות משל עצמן או שהם עובדים מול נגריות חיצוניות שעושה עבורן עבודות. בנוסף, יש הרבה בחורים צעירים שאוהבים את עבודת הנגרות ומנסים את מזלם בפתיחת נגריות.
נגריות בעשורים האחרונים שינו עורם ומראם. הם כבר לא נגריות של פעם, עם אנשים פשוטים, וזהו כבר אינו עסק זעיר או נחשב כמלאכה זעירה. נגריות הם בית עסק בפני עצמו, ואם מדובר בנגרייה מצליחה - אז זוהי אמפריה של ממש. נגריות מעסיקות את מיטב הנגרים ומעצבי הרהיטים מן השורה הראשונה, ודוגלים במקצוענות בכל הפרטים הקטנים. נגריות של ימינו כוללות ציוד טכנולוגי ומכונות מתקדמות לייצור איכותי ברמת גימור גבוהה, וכן אפשרות להתאים את הרהיטים לפי הטעם האישי של הלקוח, בהזמנה אישית מן הנגרייה. כמו ההתקדמות של נגריות ברמת היכולות, כך גם סטטוס של נגריות עולה בקרב החברה, ועם הסטטוס - עולים הרווחים. נגרייה בארץ היא עסק מצליח ומבוקש.