המטבחים בארץ מעוצבים בהתאם לאורח החיים האופייני לנו, הם משתדלים לעשנות על הצרכים הייחודיים לישראלי על מנהגיו, תרבותו וסגנונותיו. המטבחים כידוע כבר אינם מקום הכנת האוכל , הם אינם נסתרים בחללים רחוקים ומשמשים גם כחללי אירוח משפחתי או של חברים , מקום התכנסות המשפחה לצורך שיחות ולעיתים גם כמקום הכנת שיעורים.
אופנת המטבחים בארץ מתעדכנת באופן הרמוני עם הרעיונות העיצוביים המגיעים מאירופה, משתדרגים ומגלים פתרונות פונקציונאליים ועיצוביים חדשים.
קיימים מספר סגנונות בולטים של מטבחים אהובים בארץ למשל המטבח בסגנון הכפרי, המטבח בסגנון ההי טקי והמטבח הקלאסי.
בואו נבדוק מה מבשרות לנו רוחות העתיד המביאות אלינו את המטבח החדש. בכדי לבחון זאת, יש לצאת מנקודת הנחה כי הראייה הרווחת בשנים האחרונות, היא כי מטבחים אינם משמשים כחדרי בישול ועבודה בלבד, אלא מתפקדים בליבו של הבית. במטבח מנהלת פעילות מגוונת והוא שוקק חיים ברוב שעות היום. מתוך הסתכלות ניתן לכנות מטבחים עתידיים כ"במה" כלומר כמקום גבוה אשר סביבו נבנית העיר ובשל כך, הוא משמש כמרכז וכליבה.
נבחן את הסגנון העיצובי של מטבחי ה"במה" המושפעים מבתי העיצוב האיטלקיים והם מכתירים את מיקומו של המבטח כמרכז הגבוה שסביבו קורה הכל.
מבנה המטבחים העתידיים המתבסס על רעיון המרכזיות מנותק מן הקירות וממוקם במרכז החלל, ועל ידי כך מקבלים חשיבות ראשונית. יוצא מכאן שצורתם מעגלית והם פתוחים לכל, מתקיימת מעיין שקיפות בשל ממד החשיפה, מה שמאפשר תחושת יחד ושיתופיות.
מדובר בסוג של הבטחה לכך, שהאדם אשר נמצא במטבח, בהכרח נוטל חלק במתרחש בשאר חללי הבית ואינו צריך לחוש כמבצע מטלה לבדו. מסתמנת תחושה כי כל מי שבסביבה נוטל חלק במשימה גם אם זה אינו כך בפועל.
מטבחים בגישה זו נבנים למעשה כיחידה אחת מרכזית, שהיא בעלת זהות ייחודית המאפשרת מגע חברתי. טקס הכנת הארוחה הופך לחוויה שיתופית.
מראה מטבח ה"במה" קליל ונקי, הטכנולוגיה במטבח רבה אך אינה יוצרת עומס ויזואלי וקלה לתפעול. המבנה הופך להיות ארגונומי ואת הטאץ'''''''' הסופי, מעניקה תאורה מיוחדת המשווה חזות תעשייתית משהו.
שפע העקרונות הללו, הביאו ליצירת מטבחים עגולים העוטפים ומחבקים את מי שנמצא בהם וכמו כן פתוחים לחלל המגורים, מטבחים אלו מייעלים את העבודה בהם משום שניתן לעבוד משני צידי המטבח ועוזרים לשמר את התקשורת עם שאר האנשים בבית.
המטבחים הללו מתפקדים כיחידה אחת זורמת הודות לכל האלמנטים המתחברים בהרמוניה מושלמת.
יחידת הבישול, כיורים למטבח והברז כמו גם משטחים למטבח והתאורה, יוצרים מעין מעגל של דינאמיות היוצר אשליה מעניינת של היעדר התחלה או סוף ותמיד הכול בתנועה זורמת. במטבחים הללו לא תמצאו זוויות או פינות בשל צורתם העגולה מה שמקל מאד על תנועת המשתמשים והמעבר בין האלמנטים.
באשר למיקומם של מטבחים בסגנון זה, הם חוסכים התלבטויות וצורך בשימוש בחומרים נוספים המצויים במטבח המוכר כגון חיפויים לקירות, ארונות ומשטחי עבודה ובכך שומרים על מראה הומוגני נעים וזורם.
מטבחי עתיד אלו עשויים ברובם מאלומיניום שהוא חומר מתמחזר וידידותי לסביבה. החומר מאפשר לשמור על המטבח מפני שחיקה ולתחזק אותו בקלות.
סגנון זה, ללא ספק מציג פן עיצובי חדשני התבסס על הגישות הרווחות . הרעיון הכולל, אינו מתאים לכל אחד אך בהחלט מותאם למנהגי האירוח הישראליים. בתאבון!