כאן בא תפקידו של מהנדס ליקויי בניה וביקורת מבנים. למהנדס בתחום זה יש ידע וניסיון רב המאפשר לו להגיע ולבדוק נתונים שבעל הדירה לא ידע עליהם.
מהנדס ליקויי בניה מגיע בדרך כלל עם ציוד עזר מתוחכם כגון מצלמת אינפרא אדום המגלה נזילות ומקווי מים בקירות וברצפות, מצלמת לייזר לגילוי כשלים שונים וכן ציוד לבדיקת מערכות החשמל וצנרת המים על מנת לוודא כי הם עומדים בתקנים הדרושים.
במידה והוזזו קירות ובמקומם הונחו קירות גבס על המהנדס לוודא כי הקירות מחוברים הן לרצפה והן לתקרה בהתאם לתקן כך שלא תהיה תזוזה כל שהיא בעתיד, והאם הונחו בזוית הנכונה.
האם עבודות הטיח בדירה ובעיקר בתקרה בוצעו נכון כך שבעתיד הטיח לא ייפול מהתקרה. סדקים שהיו בעבר בקירות האם תוקנו נכון כך שלא יפתחו מחדש במשך הזמן. איטום ליד מקורות נוזלים כגון חדר אמבטיה, שירותים, מטבח. האם האיטום בוצע כראוי ובהתאם לתקן וזאת על מנת למנוע נגירת מים בעתיד שבעטייה עלול להיווצר עובש בקירות ומעובש עמוק די קשה להפטר.
בסיום עבודתו מהנדס ליקויי בניה רציני יגיש דו"ח מסודר ומפורט ובו יציין כל בדיקה ובדיקה שערך ואת תוצאותיה כולל צילומים נדרשים. במידה ומופיעים כשלים בשיפוץ דו"ח זה יאפשר לבעל הדירה לעמוד בפני המשפץ ולדרוש את התיקונים הדרושים. במידה ומגיעים אף לבית המשפט הן הדוח והן הופעת המהנדס במשפט הינם בעלי חשיבות לתהליך המשפטי.
עלויות מהנדס ליקויי בניה הן זניחות ביחס להשקעה בשיפוץ שעלולה להגיע לעשרות אלפי שקלים אם לא מעבר לכך.
כמובן שרוב בעלי המקצוע בתחום השיפוצים מבצעים את עבודתם נאמנה אין כאן כל כוונה לפגוע במי מהם וביכולתם המקצועית. מאידך, לא כדאי להסתכן ומכאן המלצתנו היא לא להזניח את נושא בדיקת הדירה לאחר שיפוץ וזאת על מנת למנוע עוגמת נפש והוצאות מיותרות בעתיד.