התקרחות היא אחת התופעות הכי נפוצות בקרב גברים שאין לה תרופה ממשית. השיער מהקודקוד נושר לאט לאט וקצב ההתחדשות אינו מספיק מהיר עד לא קיים. גברים רבים מבינים כבר בשנות העשרים לחייהם (ולעיתים אף מוקדם יותר) כי הם מאבדים את שיער ראשם ועוברים להיות חלק מאותם בחורים שקרחת או שיער שמכונת תספורת במצב - 0 עברה עליו.
נציין כי אין זה אומר שום דבר על הגבר עצמו ונשים רבות מוצאות את הקרחת (במיוחד כאשר היא משולבת בזיפים) גברית עד מאד ומושכת. מעבר לכך, נשים רבות יעדיפו שגבר מקריח ישלים עם העובדה ויעבור לקצוץ ולא ימשיך לגדל שיער בו נמצאות קרחות או גרוע מכך, ינסה לכסות עליהן.
הסיבה המרכזית לנשירת שיער הינה גנטית. וכנראה זו הסיבה שעדיין אין תרופה לתופעה. לרוב, השאלה האם השיער ינשור או לא נעוצה בשאלה האם שיער ראשינו רגיש להורמון DHT. הורמון זה שנוצר מפעילות יתר של אנזימים יביא, במידה ונמצא כי אנו רגישים להורמון, לנשירה של השיער והתקרחות. אגב, שיער הכתפיים והגב בשום מקרה אינן רגישות להורמון ולכן אינן נושרות כמו שיער הראש.
סיבות נוספות אשר יכולות להביא להתקרחות הינן חוסר איזון הורמונלי, מחסור באבץ, מחסור בברזל, מחסור ב- b12 וגורמי לחץ וטראומה שונים. גורמים אלו גם משפיעים על נשירת שיער של נשים. בכדי לשלול אותם כל שיש לעשות זה לגשת לרופא ולעבור בדיקות דם פשוטות אשר יעידו במקרים של חוסרים, וכמובן להירגע.
ועכשיו נשאלת השאלה איך מטפלים בקרחת קיימת או בהתקרחות. התחלנו מכך שאין תרופת פלא וכל כמה זמן יוצאת לשוק תרופה או משחת פלא חדשה שמבטיחה נפלאות. לצערנו לרוב התרופה נעלמת במהרה מבלי שהביאה לצמיחתה של אף שערה. לכן, הטיפולים הנמצאים כיום בשוק מתמקדים בעיקר בהשתלת שיער. משמע, לקיחת זקיקי שיער מהעורף או הגב (או חלקים אחרים בגוף) והשתלתם באזורי הקרחת. טיפול זה מביא לצמיחתן של שערות חדשות אשר אינן רגישות להורמון DHT ומקיימות את אותן תכונות שהיו לשיער המקורי של המטופל.