אנשי עסקים ויזמים אשר פעילים בחו"ל בדרך כלל מקימים חברה מוגבלת בחו"ל ויוצקים את הפעילות העסקית לחברה. הקמת פעילות עסקית בחו"ל זה עניין מורכב הכולל בתוכו השלכות מס בינלאומיות, רגולציה, הלבנות הון ובנקאות בינלאומית.
רשמתי כמה שלבים חשובים בהקמת הפעילות העסקית שלך בחו"ל, רוב השלבים מבוצעים באופן סימולטני ותלויים בעיסוק הצפוי. כל שלב ושלב מורכב מפרטים רבים שמפאת המקום לא נוכל להרחיבם בכתבה זו.
פעילות צפויה של העסק - עיקר הפעילות יתבצע דרך חברה זרה שבבעלותך ודרך חשבון בנק בחו"ל שבבעלות החברה לכן בשלב הראשון אנו נבחן מהי הפעילות הצפויה של העסק. האם מדובר על חברת אינטרנט או חנות, או ציוד ביטחוני ונשק או חברת אחזקות או חברה ליצוא וכיוצא בזה. בבחינת הפעילות הצפויה נוכל כבר בשלב זה להמליץ על תחומי השיפוט המומלצים שנוכל להקים את החברה והנושא המורכב יותר- להמליץ על מדינה ועל בנקים ספציפיים שבהם נוכל לפתוח את חשבון הבנק. כל מדינה וכל בנק פועל בהתאם לרגולציה שונה ולתקנות ציות שונות. יכול להיות שפעילות מסוימת בבנק A תעבור, אך בבנק B לא תעבור. אין הבטחה שבנק מסוים יפתח את חשבון הבנק, זאת אומר פתיחת חשבון הבנק היא בסמכותו המלאה ובניהולו המלא של הבנק.
הכנת תוכנית עסקית בסיסית - תוכנית עסקית בסיסית תשמש לא רק אותך או את המשקיעים שלך אלא גם את הבנק. בתחילת התהליך, הבנק ידרוש לקבל ממך או מהחברה בחו"ל תוכנית עסקית בסיסית לגבי הפעילות הצפויה. מומלץ להכניס לתוכנית העסקית כמה שיותר נתונים ידועים ולהתייחס לנושאים הכספיים - מהיכן יגיעו הכנסות החברה, סכומי ההכנסות, מספר הלקוחות וכדומה. נוכל לסייע לך במידע שהבנק דורש. כשאתה מגיע מוכן לבנק זה מקל את התהליך ומראה לבנק שאתה לקוח רציני.
מחקר מתחרים - בהנחה שאתה לא הולך להמציא שוק חדש לגמרי, סביר להניח שיש כבר חברות בתחום שלך. תוכל ללמוד מחברות אליו שבעתיד יהיה המתחרים שלך הרבה. האינטרנט מציע פלטפורמה מצוינת לחיפוש מידע. תוכל למצוא את המתחרים בקלות ולראות מיהם הלקוחות שלהם? שירותים ומוצרים שהם מעניקים, עלויות, רמת תחרות. תוכל גם ליצור קשר ולהציג אותך כלקוח פוטנציאלי שמתעניין בהם וכך תוכל לקבל הצעות מחיר וחומרים שיווקים רבים. בלי מחקר מתחרים והשוק אל תתחיל.
קביעת בעלי החברה - מי הולכים להיות בעלי החברה? האם יש לך שותפים? האם אתה צריך לגייס כסף? כמה כסף אתה שוקל לגייס? אילו שאלות בסיסיות שאתה צריך לחשוב עליהם. אם אתה מגייס כסף ממשפחה, חברים או אפילו קרנות או אנג'לים, קח בחשבון שאתה תדולל באחוזים בחברה. יש כל מיני מנגנונים לקבוע את האחוזים בחברה בהתאם לסכום הגיוס, התרומה המקצועית, ידע ייחודי, גודל הסכום, מצב החברה, פוטנציאל , ROI ועוד. לאחר קביעת מבנה הבעלות, תוכל להתקדם לשלב הקמת חברה בחו"ל.
גיוס כסף - לאחר בניית התוכני העסקית הבסיסית, תדע מהן העלויות ההקמה החד פעמיות ומהו התזרים הנחוץ לעסק לפחות שלנה מראש. כמובן שמומלץ לעשות תוכנית עם ניתוח רגישות כך שתוכל לראות מה קורה במצב טוב ומה קורה במצב רע. כלל אצבע - עדיף להחמיר ולהמעיט בהכנסות ולהגדיל את סעיפי ההוצאות, ברוב המקרים זה גם מה שקרוה בפועל.. לאחר שאתה יודע מהי העלות הפרויקט והתזרים, תוכל להעריך כמה כסף תזדקק, יתכן ולא תצטרך לגייס משקיעים וההן העצמי שלך ושל שותפיך יספיק. שלב זה הוא חשוב מאוד והוא השלב שלפני הקמת החברה ופתיחת חשבון הבנק.
הקמת האופרציה בפועל - רגע האמת. לאחר כמה חודשי בדיקות, בירורים ושיחות החלטת להתקדם משמעותית. ההתקדמות המשמעותית הראשונה שתעשה היא בעצם להקים את האופרציה. ברוב המקרים האופרציה כוללת הקמת חברה בחו"ל באחד מתחומי השיפוט, פתיחת חשבון בנק בחו"ל לחברה והתחלת הפעילות הכלכלית. יש חברות בחו"ל שתצטרך לספק לחברה לדוגמא, שרותי חשבונאות, מיסוי בינלאומי, פתיחת תיק במע"מ המקומי ועוד - אל דאגה, אנו נוכל לספק על כל מטריית השירות מאלף ועד ת'.